100 гневни холивудски джуджета срещу "Снежанка и ловецът"

"Джобните" изпълнители смятат да дефилират пред студията на "Юнивърсъл"
7 юни 2012 15:25, Петя Славова
6
100 гневни холивудски джуджета срещу "Снежанка и ловецът"
Джуджетата от филма са актьори с нормален ръст. Снимка: Форум Филм

100 гневни холивудски джуджета възнамеряват да тръгнат на протестен поход срещу създателите на филма "Снежанка и ловецът", съобщи сайтът TMZ.

Протестът бил предизвикан заради включването в кастинга на лентата на актьори с нормален ръст, а не на истински седем джуджета. "Джобните" изпълнители смятат да дефилират пред студията на "Юнивърсъл" в Холивуд.

"Да вземеш хора със нормален ръст и след това да ги смалишкомпютърно, е също толкова недопустимо, колкото да наемеш бели актьори, и след това да ги ретушираш като афроамериканци", пише в гневно писмо до филмовата къща лидерът на актьорите с нисък ръст Мат Маккарти. Той и неговите колеги-джуджета от театралнататрупа "Бийчърс Медхаус" ще участват в похода.

Друга организация, тази на Малките хора на Америка, подкрепи колегите си и призова продуцентите по-често да включватджуджетата във филмовите кастинги.

В набедената лента ролите на джуджетата се изпълняват от актьорите Иън Макшейн, Боб Хоскинс, Тоби Джоунс, Еди Марсан, Брайън Глийсън, Рей Уинстоун, Ник Фрост и Джони Харис.

Режисьорът Рупърт Сандърс използвал специфичен ъгъл на заснеманеи специални ефекти за смаляването им. Един от тях бил дигиталноприкачване на лицата на актьорите към кадри с тела на истински джуджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" дигиталнона лицата на актьорите към кадри с тела на истински джуджетана "значи на всичкото отгоре е имало работа и за тях!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
следващата манифестация: на естествените блондинки срещу изрусените такива. Малко след това, на естетвените *** срещу артистите, които се правят на обратни. По същото време, контрамитинг на истинските мъже, срещу обратните артисти, играещи мачовци... и така нататък. Тия наред ли са, то започнаха да излизат филми като Аватар с 90% нарисувани артисти, те седнали да се тръшкат за компютърно умалени хора
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... и да, не помня да са ревали за ролята на Гимли също, тия какво си мислят - че е достатъчно да си малък, за да си добър артист? Да ама не, не случайно почти едни и същи джуджета изпълняват ролите на малки хора от Уилоу насам.
1
0
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Интересно каква ще им е реакцията като излезе "Хобит"... Единственото, което ще постигнат "малките хора" с този протест е да рекламират излишно дебилията "Бела-снежка и ловецо"