Актьорът Кристоф Валц ще дебютира като режисьор

Звездата от "Гадни копилета" се заема с крими
8 май 2015 09:25, Петя Славова
0
Актьорът Кристоф Валц ще дебютира като режисьор
Снимка: архив, Reuters

Познаваме го като актьор от филмите на Тарантино "Джанго без окови" и "Гадни копилета". Австрийско-германският актьор и двукратен носител на "Оскар" Кристоф Валц ще дебютира като режисьор, съобщи Контакмюзик.

Подобно и на други свои колеги, Валц ще застане зад камерата, за да види има ли режисьорски умения. Избрал е да се заеме с криминална драма по действителен случай.

Проектът е озаглавен "Най-лошият брак в Джорджтаун" и е базирана върху статия за сп. "Ню Йорк таймс" със същото заглавие от журналиста Франклин Фоър, пише БТА.

Освен режисьор, Кристоф Валц ще бъде продуцент на филма и ще изпълни главната роля. Криминалната драма по действителен случай проследява историята на кариериста и мошеник Албрехт Мут (Валц), който убива състоятелната си 91-годишна съпруга Виола Драт. Мут е признат за виновен за убийството и осъден на 50 години затвор
през 2014 г.

Сценарият за бъдещата продукция е поверен на американския автор и носител на "Пулицър" Дейвид Обърн. Очаква се снимките за филма да започнат през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари