Лукас е сред лауреатите на наградата на "Кенеди"

Отличието е сред най-престижните в областта на културата
17 юли 2015 14:10, Петя Славова
1
 Лукас е сред лауреатите на наградата на "Кенеди"
Снимка: архив, Reuters

Създателят на прочутата междугалактична сага "Междузвездни войни" Джордж Лукас е сред тазгодишните лауреати на наградата на центъра "Кенеди" във Вашингтон, съобщи Франс прес.

Наградите на центъра "Кенеди" са най-престижните американски отличия в областта на културата, пише БТА. "Филмите на Лукас обогатиха света със своите епични приключенски истории", заяви президентът на центъра "Кенеди" Дейвид Рубънстийн.

Създателят на "Междузвездни войни" ще получи наградата в рамките на церемония в центъра "Кенеди" на 6 декември в присъствието на американския президент Барак Обама и съпругата му Мишел Обама, преди седмият филм от поредицата да се появи по екраните на 18 декември.

"Увлечението му по повествованието извън времето и иновациите бе в основата на създаването на известни и обичани от зрителите филми, сред които сагата "Междузвездни войни" и поредицата за Индиана Джоунс", се казва в комюнике на центъра .

Освен Джордж Лукас, с наградата на центъра "Кенеди" ще бъдат почетени също рок групата "Ийгълс", станала известна с хита си "Hotel California", пуерториканската актриса Рита Морено, изпълнила ролята на Анита във филма "Уестсайдска история" (1961), японският диригент Сейджи Одзава, който 28 години бе диригент на Бостънския симфоничен оркестър, американската певица и композиторка Каръл Кинг и актрисата Сисъли Тайсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари