Робърт Редфорд обмисля закриването на "Сънданс"

Кинофестивалът се разраснал твърде много
12 фев 2016 10:25, Петя Славова
0
Робърт Редфорд обмисля закриването на "Сънданс"
Снимка: архив, Reuters

 Актьорът, режисьор и основател на кинофестивала "Сънданс" Робърт Редфорд сериозно обмисля възможността за закриване, тъй като годишната проява се е разраснала твърде много, съобщи Контактмюзик.

 
В интервю за сп. "Клоузър" 79-годишният Редфорд, учредил фестивала на независимото кино през 1978 г., споделя опасението си, че проявата се разраснала до неконтролируемо ниво, както и че сериозно обмисля дали не е време да я закрие.
 
"Не знам дали в бъдеще ще има "Сънданс". Фестивалът се разрасна до такава степен, че не е ясно колко време това може да продължи без сериозни сътресения", казва Робърт Редфорд, цитиран от БТА.
 
По време на тазгодишната проява, състояла се през януари, Редфорд сподели, че обмисля възможността да раздели "Сънданс" на няколко събития, за да се справи с трафика и оплакванията от пренаселване, съпътстващи годишната проява в Парк сити, Юта.
 
"Започнаха да се чуват негативни коментари колко пренаселен е градът и колко трудно се стига от едно място до друго по време на феста. Трябва да се замислим над това. "Сънданс" се разрасна много, същото се случи и с Парк сити. Ако фестивалът и градът продължат да се развиват, ще се задушат един друг, и рискуваме да изгубим сърцето и душата на идеята, от която започнахме", казва Робърт Редфорд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: СъндансРобърт Редфорд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари