Лесно ли е да си герой в името на любовта: "Гладиаторите на Рим"

Филмът по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 апр 2017 15:16 | 14 апр 2017 10:06, Петя Славова
1
Лесно ли е да си герой в името на любовта: "Гладиаторите на Рим"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изригването на вулкана Помпей явно е тема, която привлича киното. С този труден за човечеството период се зае и режисьорът Пол У.С. Андерсън през 2014 г, но две години по-рано Иджинио Страфи създава своя версия на случилото се с анимацията "Гладиаторите на Рим".

Суровото време е погледнато през очите на малкия Тимо, който остава сирак след като вулкана разрушава родния му град Помпей. Негов спасител става Хирон - създателят на най-голямото училище за гладиатори в Рим.

Невръстното момче израства с дъщерята на новия си баща – Лусила, но само до момента, в който и тя заминава надалеч. Затова пък Тимо така и не иска да се превърне в  опасен гладиатор. Ситуацията се променя, когато Лусила се завръща, а Тимо осъзнава, че е влюбен в нея.

Но в онези времена йерархията е строга и младежът няма шанс да се ожени за избранницата си, тъй като тя вече е обещана за сина на императора.

Шансът е само един: Тимо да си върне любимото момиче, превръщайки се в герой и спечелвайки гладиаторския турнир на откриването на Колизеума.

Филмът ще запознае малките зрители с отминалите времена като ги пренесе в непознат свят, в който ще срещнем и прекрасната богиня Диана и майстори по гладиаторски боеве.

Но ще се справи ли Тимо с битките и ще спечели ли сърцето на Лусила, гледайте на 14 април от 11.40 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от кога императорите имат сУнове ? :)