Димитър Маринов с "Оскар" в ръка: Профанщина или емоция?

Появата на актьора на "Dolby Theatre" раздели мнението на българите
Обновена: 26 фев 2019 11:53 | 26 фев 2019 11:52, Петя Славова
106

Актьорът Димитър Маринов се качи на сцената в "Dolby Theatre" като част от състава на филма "Зелената книга". И у нас се разрази истинска дискусия. Защото камерите уловиха един много важен детайл – малко българско знаме в джоба на сакото му. Българинът получи наградата от красивата актриса Джулия Робъртс.

Режисьорът Красимир Иванов коментира в студиото на "България сутрин", че не е бил трогнат от флагчето или подразнен от него, но не му е допаднало това, че Димитър Маринов е взел в ръцете си наградата "Оскар", която е за продуцентите на филма.

Още по темата

"В един момент се усещаш, че си малко нисичък и зад продуцентите няма никой да те забележи - нито като камера, нито като фотограф, финтираш и веднага се изнасяш към крайния десен ъгъл, ляв на зрителя, между Виго Мортенсен и г-н Алий, с един "Оскар" закичен. Това е тотална профанщина! Такова нещо не се прави!", категоричен беше режисьорът.

По думите му, ако случайно е попаднал български актьор на сцената и направи това, което Маринов е направил, му се прощава веднага, но човек, който има претенцията да е от 20 години в Лос Анджелис, няма право да държи този "Оскар". "Такъв актьорски номер не минава!", отсече режисьорът.

Красимир Иванов каза, че Маринов няма общо с наградата и не е заслужил да я държи, въпреки че е част от екипа.  Той допълни, че е останал разочарован от поведението му и заради начина, по който коментира други колеги като Робърт де Ниро. "Младежът изобщо не ме интересува!  Изгубих интерес към него", отсече той.

По думите му, Маринов няма право да твърди, че роля на негов колега с номинация "Оскар" е плоска. Нито пък да си позволява да казва, че филмът "Рома" на Алфонсо Куарон няма място на "Оскар"-ите. "Не мога да имам сериозно отношение към този младеж. Ставам безразличен, дори не съм краен", категоричен бе Иванов.

На срещуположното мнение бе журналистът Георги Тошев. Той обясни, че никой не може да му отнеме радостта като зрител, че на сцената на "Dolby Theatre" се е качил българин.  "Да, няма главната роля, но е интересен, а неговата история е наистина достойна за филм." Според журналиста, само емоцията и еуфорията е оставила Димитър Маринов в тази позиция със статуетката и това не е предварителна инсценировка. Георги Тошев уточни, че не споделя мнението в някои от интервютата на актьора, но участието му в "Зелената книга" е категоричен успех.

По думите му, в контектста на Холивуд, неговата стъпка е минимална, но в историята ни нямаме много подобни неща, с които да се похвалим. "Ние сме държава, която поради численост и език прави разходката до Холивуд нелесна. Всичко е въпрос на шанс и добро продуциране", отбеляза Тошев.

"Аз съм много щастлив, че имаме Димитър Маринов. С флагче или без флагче, той е там, филмът е добър и аз вярвам, че ще чуваме повече и много добри новини около български актьори извън България", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Георги Тошев допълни, че независимо от дебати в социални мрежи и всичко, което се каза и изписа за Маринов, това, че той е на сцената с "Оскар" в ръка, е изключителен успех за българина.

Тошев допълни, че все пак историята на Маринов и съдбата му да стигне там е въпрос на много шансове и срещи, които са му се случили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом не е благодарил от сцената лично на премиерчето, Оскарът е нелегитимен.
37
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, няма толкова завистлив народ като нашия.
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не се появява на сцената на тези събития ако не е поне 1/4 евреин.
35
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на какво точно се радваш. На простащината, която видя цял свят ли ?Оскарът не е негов. Провото да го получи е на режисьора на филма.А не на някакъв от екипа, който дори не е сред главните герои.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с Пепеляшка е много показателно за вътрешното му усещане за ***...
33
4
 
9
 
! Отговори
ТикваСъм преди 5 години
Митьо Пищова спечелил Оскар WTF?
32
9
 
32
 
! Отговори
Селтака преди 5 години
Хора, ние вместо да се радвате пак почнахме с хейта. Самозванец, статист какъв ли не комплексиран бил. Като сте толкова велики защо вие не сте там, а той?
31
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са просто едни самохвалковци. Редно е било продуцентът или режисьорат да поемат статуетката на сцената, а не тоя самозванец.Ама вижте кой е Премиер де. Това обяснява много неща.Такъв си им е манталитета.
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига фейкове. ОСКАР-ът не е за Маринов, а за филма ЗЕЛЕНАТА КНИГА.Маринов просто е статист в него. Но явно човекът е много силно комплексиран.
29
2
 
22
 
! Отговори
Българска "скро преди 5 години
Каква е тази селска скромност... излизат всички на сцената, но Джулия Робъртс му я подава на него...да откаже ли ? Аз на Джулето не бих отказал. Едва ли се е случвало за първи път, няма да е и за последен. Виж това със знаменцето е странно наистина..все пак не е спорно събитие...
28
4
 
6
 
! Отговори
емиграция преди 5 години
И...още нещо...Гледайте филма...Хареса ни.Даже на...моменти усещахме ...Бай Алеко Константинов с нашия ***.....Т. Е. похапването, простотията на.....италианеца изпълнена с артистичност от Мортенсен...Сладурски и ...сериозен филм за ...расизма....в Щатите....Днес....всичко това ни изглежда абсурд...
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27 Ама и ти пишеш без въобще да мислиш. В биографията на Маринов ще стои че е участвал във филм печелил оскар а не че той лично го е печелил. Това с оскара в ръка и малко дете а не пък той знае че няма да му донесе нищо. Такова нещо редовно се случва на оскарите. От това че тези които връчват статуетките не познават тези които ги печелят до това че тези които са спечелили първо искат да изкажат благодарности. Да не говорим че времето за реч е 90 секунди и е даже по-малко от преди. Мисли де.
26
4
 
42
 
! Отговори
емигрант преди 5 години
И до края на годината да го коментираме този ,,Оскар" ...., фактите са си факти. Българин,евреин, турчин,ром,арменец....Радвам се! Това е.Вари го печи го-все тая....Хубаво е , когато видиш някъде по Земята флагче-бяло, зелено , червено.Иначе....ние си се знаем...
25
7
 
27
 
! Отговори
GOGO преди 5 години
Ето заради такъв завистлив *** като Италянеца с очилцата името му не ме интересува сме на това положение в България :( Занимавал се с актьори той ойййй милия ***!Георги Тошев мога да кажа само адмирации и дано повече хора мислят като Вас!
24
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В коментарите си личи, че много малко хора са разбрали изобщо какъв е бил проблема,останалите го обърнаха на "За" и "Против" без да мислят,включае и този измислен журналист. Наградаа не е била негова ,нито за него персонално като актьор, а за продуцентите.Промъкнал се чиляка да вземе статуетката все едно куче - кокал не е виждало. И грам не е изчакал тя да бъде подадена на проудуцентите.За никаква злоба не става въпрос, а за елементано възпитание и етика. Твърде жалък пиар и истиска излагация.
23
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този красимир иванов може да си се завре в панелката в Люлин 5 и да си мисли как да си плати парното, вместо са злобее.
22
10
 
13
 
! Отговори
случаен минувач преди 5 години
Участието в този филм е негов личен успех. Малко нахално беше да взема статуетка без да я е печелил, но не е първия човек с непремерена проява на сцената. Ако за нещо трябва да се радваме, това е, че е участвал във филма, а не, че е стъпил на сцената. При мен се прокрадва една горчива мисъл, че бедни духом не по-малко от материално и все се радваме, когато някой "прослави България". Защо е необходимо да я прославя?
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До GБългарските колеги да се възмущават на себе си че са дари пари на Натфиз, където са се сдобили с диплома въпреки липсата на талант.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбрах, кой къде се качил, кой финтирал, фал имало, засада, накая имаше ли гол или не?
19
8
 
33
 
! Отговори
Гугълоползвач преди 5 години
Този господин Красимир Иванов и с Гугъл не може да го намерите, ама нека хейта да върви :)