В ритъма на класиката с "Блус Брадърс"

Филмът - част от фестивала "Ах, този мюзикъл"
22 яну 2020 19:15, Петя Славова
0
В ритъма на класиката с "Блус Брадърс"
Снимка: Киномания

Един от най-забавните мюзикъли от 80-те може да си припомним на 31 януари в кино "Люмиер Лидл", където ще се състои прожекцията на класиката "Блус Брадърс".

Събитието е част от фестивала "Ах, този мюзикъл", организиран от Киномания. Това лято се навършват 40 години от създаването на филма, който и днес продължава да печели сърцата на милиони хора по света.

Ако трябва да използваме три думи, които най-добре описват този мюзикъл, то със сигурност бихме го определили като смешен, увлекателен и екстравагантен. Тихата лудост, която движи братятa Джейк и Елууд, ще Ви позволи да споделите чудесни моменти на забавление и хлапашко удоволствие, перфектно съчетали комичния екшън и отличните музикални изпълнения.

Сред звездния актьорски състав на филма са едни от най-добрите соул-изпълнители като Джеймс Браун, Арета Франклин и Рей Чарлс, както и джаз легендата Каб Калоуей.

"Това, което е важно зрителят да запомни от този филм, е че Джон Белуши (в ролята на Джейк) и Дан Акройд (в ролята на Елууд) използват собствената си известност и съсредоточават светлината на прожекторите върху тези страхотни изпълнители", споделя в свое интервю режисьорът на филма Джон Ландис и допълва, че именно “Блус Брадърс” връщат на мода соул музиката във време, в което публиката слуша предимно диско.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари