Когато смъртта е наблизо, животът е сладък: Труман

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
22 мар 2020 15:30, Петя Славова
3
Когато смъртта е наблизо, животът е сладък: Труман
Снимка: Bulgaria ON AIR

Да осъзнаеш, че животът приключва е сложен процес. Но именно през него трябва да премине Хулиан - егоцентричен актьор на средна възраст с доста лоши решения зад гърба си и рак на белия дроб. Историята му разказва Сеск Гай във филма "Труман".

Режисьорът проследява случващото се с героя, разбиращ за страшната диагноза и предпочитащ да спре химиотерапията. По пътя му да преоткрие живота в последните си дни, Хулиан се опитва да се помири с допуснатите  грешки, преди да си отиде.

В този негов път към самия себе си го придружава единственият му верен приятел Томас, койтопристига изненадващо от Монреал.

В пътя на Хулиан към опрощението е и Труман - тромаво куче от породата булмастиф, което също страда от неизлечима болест. Все пак и четириногото следва неотлъчно Хулиан.

Сеск Гай поверява главните роли на Рикардо Дарин, Хавиер Камара и Долорес Фонси, които повеждат зрителя из деликатните нюанси на човешките недостатъци, които именно са и най-очарователните детайли в живота.

Гледайте "Труман" на 22 март от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Bulgaria ON AIRТруманСеск Гай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Според специалисти-психолози - поне 82% от човечеството са психично болни...
2
2
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Проблемът ти е че ше те кремират...язък за цялата подготовка
1
10
 
11
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
Днес бях на Пазара и си купих пет стека свещи; е, не са Църковни, но и тези стават, поради тънката цена.Вече си подготвих и дрехи; всичко е обмислено.Написах и жесток некролог; върху текста съм работил поне две години.Направих и Списък с хората които трябва да бъдат поканени на погребението.Събрал съм си дъски за ковчега - стари дъски, изядени от червеното дървоточие; те са сухи, по-бързо ще изгният.Направил съм и Списък какво да се сложи в ковчега - само пет молива и една дебела тетрадка.