Холивуд прати в ъгъла белите хетеросексуални мъже

Благой Иванов за новата формула за успех в киното
14 сеп 2020 10:21, Ния Христова
52

 

Формулата за успех в Холивуд вече не включва това да си бял, да си мъж и да си хетеросексуален. Според новите правила на наградите "Оскар", задължително ще трябва в актьорския състав, темите и техническия екип да присъстват хора от различни раси, хора с различна сексуална ориентация и такива в неравностойно положение. От 2024 г. тези правила ще важат само за категория "Най-добър филм".

"Това е тенденция от години. Прави впечатление и дразни от години. Вече се затвърждава като политически акт. Това е проблем, защото тези ултраси създават напрежение. Изкуството пада жертва на това нещо. Това компрометира самия замисъл на въпросното произведение. Филм като "Паразит" не би могъл да спечели на базата на тези нови правила", заяви кинокритикът Благой Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той посочи още, че филмите, които се взимат предвид, трябва да бъдат с участието на определен процент маргинализирани групи. 
 
"Това е морално лицемерие и води до извращения. Белите хетеросексуални мъже са демонизирани. Либералите се борят с вече решени проблеми. Същевременно, когато отидат на изток, там са изключително подчинени на чуждите правила", каза Благой Иванов.
 
Той даде пример с филма "Мулан". Според него той е морално компрометиран, тъй като е създаден в сътрудничество между Холивуд и Китайската комунистическа партия в регион с концлагери. Там имало малцинствени групи, които са подложени на екстремен тормоз, на робовладелски труд и дори на стерилизация.
 
"Холивуд е готов да застане на колене пред Китай заради парите", подчерта кинокритикът.
 
Благой Иванов се надява групите, които са се обединили около уж социалните каузи, взаимно да се изядат.

52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
tatko преди 1 година
До JulsКакто казва диктатора Путин - либерализма се самоизяжда. Унищожава съвременното общество и култура.
46
0
 
5
 
! Отговори
Juls преди 1 година
Аз съм бял хетеросексуален мъж, семеен с дете, работя и нямам проблем с наркотиците и алкохола, предполагам след всичко казано до тук трябва да си посипя главата с пепел и да потъна в земята от срам, защото по съвремениите стандарти излиза че съм ненормален.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спрете да гледате тяхни филми, да ги фалираме!!
44
2
 
0
 
! Отговори
преди 1 година
Намирам квотите са пълна тъпня, обаче текстът е пълен с неверни сензационни глупости.Първо: "...задължително ще трябва в актьорския състав, темите и техническия екип да присъстват..." трябва да е "задължително ще трябва в актьорския състав, темите ИЛИ техническия екип да присъстват". Вярвам, дори списващите сайта неграмотници правят логическа разлика межди И и ИЛИ.Второ, няма как да са пратени в "ъгъла" белите мъже, при положение че квотата за всички останали ОБЩО (жени и/или не-бели) е 30%.
43
2
 
4
 
! Отговори
ДЖАН преди 1 година
КЪВ ХОЛИВУД, ГЛЕДАЙТЕ СИ СЛАВИ И ХИЧ ДА НЕ ВИ ПУКА. ПЪК И СКОРО МОЖЕ ПРЕЗИДЕНТ ДА ВИ СТАНЕ.
42
0
 
15
 
! Отговори
тРА-ЛА-ЛА преди 1 година
НЕМА ВИ ГЛЕДАМ ТЪПИТЕ БОЗИТВА, ЧЕ НЯКОЙ Е ЧЕРЕН ИЛИ СЕКСУАЛНО ИЗВРАТЕН НЕ ГО ПРАВИ АВТОМАТИЧНО ТАЛАНТЛИВ АРТИСТ!аРЕ, БЕГИ!
41
0
 
10
 
! Отговори
Док преди 1 година
Вчера чета в сайта на 24часа следната потресаваща история: мъж и жена създават семейство, имат два сина. По някое време мъжа започва да се облича в женски дрехи и си сменя пола. Тогава жена му разбира, че е обратна и стават гей двойка, а единия им син тържествено им съобщава, че също е гей. Историята ествено е от САЩ, а героите са евреи, случайно или не...?...
40
0
 
9
 
! Отговори
Леле преди 1 година
Впрочем, не е ли дискриминация да има квоти за изброените подвидове? Холивуд им казва, че ако няма такива квоти - значи няма начин да влезеш всред "елита", таданнн! Веднага да се самосезират хахаха
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ни чака в целия свят. Джендъри и тъмнокожи ще властват. Това обаче ще е края на света, и явно към това са ни насочили хората , които командват света.
38
0
 
11
 
! Отговори
Леле преди 1 година
Нищо, де, и след две седмици може да е новина... В днес Бг хаха иначе - тея окончателно закопаха оскарите!.. Беегман и Фелини не са достойни за Оскар. "Черната пантера" е достойна "творба". Интересно, сега в Щатите обикалят н егр и, облечени като във филма, били армията на УАКАНДА хахахахаахааааа...А черните пантери е съвсем реална организация от 70' те, които са искали да избият всички бели :) Честито на Щатите:)
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега си задайте въпроса кой ще спечели изборите за президент в САЩ, дали НЯМА ПАК да е ТРЪМП. Не че той е цвете , но не е гей, черен, евреин, безработен , ЗАТОВА обикновените бели АМЕРИКАНЦИ ПАК ще гласуват за него.Просто факт.Байдън ще загуби съкрушително от ТРЪМП, не защото е по слаб като политик, или Тръмп е някакъв магьосник. ТОЙ ПРОСТО СЕ ПРАВИ НА МЪЖКАР.
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холивуд прати в ъгъла белите хетеросексуални мъже...Всяко чудо за три дни! Холивуд ще гризне дървото, съвсем скоро ще страдат много заради тези политкоректни глупости.Последния анимационен филм направен по тези правила се оказа пълнен провал. Ако така продължават, ще има и фалити.
35
3
 
13
 
! Отговори
ДругАспектНаПроблема преди 1 година
Хетеросексуалните бели мъже отстояват ли позициите си, дават ли решителен отпор на такива начинания, които ги изтикват в ъгъла, игнорират ги, правят ги смешни?Или само мрънкат и чакат някой друг да намери решение на проблемаи да заповяда на обществото да ги уважава и да има респект спрямо тяхсамо защото са бели и хетеросексуални?
34
1
 
25
 
! Отговори
Феликс преди 1 година
Струва ми се, че Холивуд сам себе си изпраща в ъгъла. Да не кажа в ямата.
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако направят един филм за "Великите народни въстания в България" мисля, че има реална възможност да спечелят Оскар. *** си е жив маргинал, триото са джендъри, а масовката е от наркомани, лузъри и ***!
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако мъж каже, че е Наполеон или Хитлер го лекуват. А ако каже, че е жена се съгласяват с него. Защо?
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, а какви филми имаше едно време, за краварката Мара, за бай Жеко водопроводчика. И какви лозунги "Най-голямото паве за нашто БКП!", "Най-олемия нож за нашия вожд!" и в Карлуково "Ние сме деца на българо-суветската дружба!".
30
4
 
14
 
! Отговори
Шмекера преди 1 година
Никой не гледа Холивуд, даже самите американци ги бойкотират. Защо ни занимавате с крайно лява пропаганда?
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се радвам, че този тумор наречен Холивуд бавно, но сигурно изчезва от земята. От 10 години не съм стъпвал в кино и почти не познавам някой, който да е в скоро време. Просто вече е отживелица и младите предпочитат по-умствено стимулиращи забавления като видео игрите.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми, който иска да ги гледа. Колкото повече такива глупости правят, толкова са ми по смешни и по не ги признавам.