Гледаме Тилда Суинтън в новия филм на Алмодовар на Киномания

"Човешкият глас" с три прожекции в зала 1 на НДК
20 окт 2020 16:28, Петя Славова
0
Гледаме Тилда Суинтън в новия филм на Алмодовар на Киномания
Снимка: Киномания

Вече е традиция организаторите на Киномания да включват в програмата си поредното ново творение на испанския режисьор Педро Алмодовар, който винаги успява да изненада публиката с впечатляваща история.

"Човешкият глас" е 30-минутен филм, базиран на едноименната пиеса на Жан Кокто, който беше представен за първи път на фестивала във Венеция тази година и получи възторжени отзиви от критиката, която го определи като "завладяващ", "изключителен" и "магнетичен".

Това е първият англоезичен филм на Алмодовар, както и първият му кратък филм след пълнометражния му дебют през 1978 г. "Човешкият глас" разказва за жена, която очаква пристигането на доскорошния си любим край неговите куфари, заедно с тяхното куче, което не разбира, че стопанинът му го е напуснал. Две живи същества, страдащи и дезориентирани от изоставянето на човека, когото обичат.

Филмът ще бъде показан в зала 1 на НДК на 21 ноември на три прожекции – на 21 ноември, събота, от 18.00 и 19.00 ч., както и на 29 ноември, неделя, от 17.30 часа.

Главната роля е поверена на прекрасната Тилда Суинтън, която бе отличена на фестивала във Венеция през септември със "Златен лъв" за цялостно творчество.

Едноактната пиеса на Кокто е вдъхновявала много режисьори за екранизирането й, които канят все именити актриси: Роберто Роселини я снима с Ана Маняни, Ингрид Бергман е режисирана от Тед Кочеф, а преди 6 години ролятя бе изиграна и от София Лорен във филм, режисиран от сина й Едоардо Понти.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари