Животът на "Акушерката от Венеция"

Книгата на Роберта Рич излиза у нас на 15 юни
Обновена: 8 юни 2012 10:59 | 8 юни 2012 10:58, Петя Славова
0
Животът на "Акушерката от Венеция"
Снимка: Хермес

Роберта Рич е работила като сервитьорка, болногледачка и адвокат, но романът й е "Акушерката от Венеция".
Самата тя описва живота си като "дълъг, щастлив, разнообразен и изпълнен с любов и приключения". Вижда щастието в доброто здраве и кратка памет.

Романът й предлага оригинален начин да си представим живота на жените, чиито истории тънат в забрава.
„Акушерката от Венеция“ излиза у нас на 15 юни.

Обожава книгите на Елмор Ленард и би й се искало тя да е написала поне една от тях. "Неговият диалог се отличава със своята пестеливост, но точно там се крие силата му: може да обрисува герой буквално с два реда. И на осемдесет години продължава да твори, така че смятам, че е достоен пример за подражание за начинаещия писател" - обяснява Рич.

Иначе настолният й роман е "Името ми е Червен" на Орхан Памук. Сред любимите й градове е и Истанбул, а действието на продължението на „Акушерката от Венеция“ ще се развива в Константинопол.

"До този момент посетих града три пъти, за да се подготвя за книгата, и съм очарована от внушителната архитектура, усещането за цвят и дизайн и любезните търговци, които не те оставят на мира, докато не си купиш нещо от тях. - отбелязва писателката. - Но ако трябва да избера град, в който да прекарам живота си, бих се спряла на Ню Йорк. Възнамерявам действието в третия роман да се развива в Голямата ябълка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари