Какво да очакваме в "Бъдещето на почти всичко"

Футуристът Патрик Диксън с прогнозирането на глобалните промени
20 яну 2021 17:37, Петя Славова
4
Какво да очакваме в "Бъдещето на почти всичко"
Снимка: ИК"Сиела"

Пътеводител за нашето бъдеще, отправя предупреждения какво да очакваме от века, в който се намираме, от лидера в прогнозирането на глобалните промени Патрик Диксън.

По книжарниците излезе неговитя забележителен труд "Бъдещето на почти всичко".

От бурното ни време в настоящето чак до първите десетилетия на следващия век Диксън прави разбор на всичко, което можем да очакваме, и ни предупреждава как да се подготвим, ако искаме бизнесът ни да оцелее.

Пандемията от COVID-19 разкри много от слабостите на днешните общества. От липсата на подготовка в лицето на невидима заплаха, която се разпространява лесно и бързо, през социалните политики на държавите до вкоренените слабости в начина, по който мислим за икономиката. Още по-тежко е положението, когато целият свят посреща епидемията заедно, което намалява шанса за външна подкрепа.

Въпросите, които развълнуваха целия свят, са ясни. Колко често се случват кризи от подобна пропорция? Преборихме ли се, или се намираме на прага на век, криещ още по-големи заплахи от вирусни епидемии? Какъв ще бъде изходът от икономическата криза и колко бързо ще забележим възстановяване? Колко още вреди могат да нанесат фалшивите новини и лъжовната пропаганда върху демокрацията? Какво е дългосрочното бъдеще на ЕС и Великобритания? Докъде ще стигне изкуственият интелект и ще започне ли роботиката да превзема нискоквалифицирания сектор?

Над тези и десетки други въпроси разсъждава Патрик Диксън в прогнозите си за утрешния ден. Над сто тенденции, които засягат всеки аспект от личния ни живот и живота ни в обществото, оформят цялостна картина на един век, който още в началото си е белязан от сериозна криза. Всяко едно стъпало в бизнеса – от малкия бизнес до големите компании, наемащи стотици служители – трябва да е наясно с предстоящите глобални тенденции, ако иска да оцелее в утрешния свят.

"Бъдещето на почти всичко" от Патрик Диксън е рядко срещано постижение с всеобхватността си. Водещ медиен експерт по глобални тенденции, консултант в ръководните екипи на редица световни корпорации и популярен лектор с публика от над 450 милиона души по цял свят, Диксън е признат за един от топ 20 най-влиятелните бизнес мислители на нашето съвремие.

"

 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
И без да си футуролог като...писателят Диксън разбираш,че нещата са...прецакани централно и напълно...умишлено.И да...гадаем и да не гадаем какво щяло да стане,едно е ясно;заврените от...страх хора в стаичките си по...целия свят,лесно се управляват.Трябва да са...заврени,за да не гледат в канчето на 2-та %,притежаващи 90% от световните богатства.Другото са...свободни интерпретации.
3
0
 
4
 
! Отговори
Вменатора преди 1 месец
Силно смешно се получва как доста от простолюдието се програмира да се смята за по умен и е сготвен. Бавно с увеличване на температурата от Холивуд и сериалите на Нетфликс, Амазон и др. се достига наистина неочаквани реузултати като от черното огледало например.
2
2
 
1
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 1 месец
Стана ли ви зелето?
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От джендъри като Илон Мъск и Бил ГЕЙтс всякви чудеса може да очакваме!!