Пилотът-писател Йордан Колев: 25 летателни часа са престъпление

Третата му книга "Хилядолетната битка: Лабиринт" излезе скоро
15 юни 2021 11:00, Ния Христова
9
През последните 30 години всички политици извършваха престъпления спрямо българските военни, в това число и летците. Престъпление е, че не се осигурява достатъчно време за обучение. При 120-150 летателни часа средно, сега те са едва 23-25 часа. Това е престъпление към нашия народ и нашата армия. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR потомственият пилот Йордан Колев, който е и автор на три книги. 
 
Колев също е бил съвипускник на президента Румен Радев. 
 
"В цял свят във всички страни е имало светли личности на военни, които са успели да продължат като успешни политици.Президентът го познават от юли 1982 г., когато се засякохме за пръв път на кандидат-курсантските изпити за Долна Митрополия", сподели Колев.
 
Последната му книга "Хилядолетната битка: Лабиринт" ще докосне по нов начин любителите на историческата литература. 
 
"Главният герой, Борис, е студент, прекъснал ученето си, той дълго време се изхранва с геймърство. От там започват перипетиите му в романа, в съвременната сюжетна линия", разказва авторът. 
 
Той сподели още, че романът му, макар и исторически, е една приказка, чиято основна цел е да забавлява. Неговата интерпретация е на една от легендите свързани с тамплиерите за Светия Граал. 
 
"Много се вълнувам от това, което става в Сирия, включително от това, че се унищожава едно световно историческо наследство. Исках да свържа двете сюжетни линии, да дам възела на вечната борба между доброто и злото.Краят на романа е отворен", сподели още Йордан Колев за третата си книга. 
 
Първата му книга е пътеписът "От Рио до Кейптаун", публикуван през 2017 г. Той е базиран на личното му преживяване на борда на яхта УНИЦЕФ, на околосветска регата за аматьори.
 
Две години по-късно среща читателите си с "Кацането" - технотрилър, основан на истински случай по време на приземяване в тежка аварийна ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плагиат.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
алоо разбирачите, какво коментирате военните кви били, сякаш те умират от кеф че ползват оръжие което и руснацитв не ползват вече. Надали има на якой който не иска да смени 45/50 годишно въоръжение. Стига и с тез русофили в армията. 90% от висшия команден състав е започнал служба като офицери след 89 та. Началника на отбраната е завършил само 84 та година но е типичен щатски възпитаник а и двамата му сина от години са в Щатите.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 23-25 летателни часа са толкова колкото за един учебен курс за първоначално получаване или възстановяване на летателните права от туй,че часовете в курс по практика за водач на МПС на сухоземна територия са горе-долу толкова,като възможно и за водач на МПС на водоземна територия са толкоз на брой безплатни в цената на курса,а допълнителните по желание се доплащат в рамките на курса или се карат по договор на основа на първоначалните придобити към транспортни товарно-пътнически фирми за час.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе всички големи мрънкачи сега Ох Ах ама престъпление...къде бяхте като 30 години всеки ръфаше от военния бюджет и всички проекти за модернизация все се отлагаха.
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военните пилоти са едни от най-егоцентричните хора, Поне такива са ми воечатленията на мене.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
както се казва ,руснаците мирно и планомерно приземиха авиацията ни още по времето на Роско президента. Минава руснака успоредно на морската граница, нашите пращат прехващач да го съпровожда ....и ви е ясно къде отива ресурса
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами то хубаво часове ама самолетите го нямат тоя часови ресурс на двигателите. То не е само керосин да наливаш и дай полети. Ако имаш по 80 часа ресурс на двигателите останал, как да бичиш учебни полети на 12 пилота по 100 часа 1200 часа общо.
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой никого не кара насила да се качва на самолет. Освен това всеки пилот е длъжен да отчита подготовката си и да се съобразява със слабостите си.