Богатите американци се крият от коронавируса в бункери

Те имат система за филтрация на въздуха и храна за няколко години
22 апр 2020 17:45, Нели Христова
39
Богатите американци се крият от коронавируса в бункери

Къде е най-добре да изчакаш епидемията от COVID-19 да премине? Може би на самотен остров. Но за богатите американци, най-безопасното място се оказват... бункери, построени за защита при евентуален край на света. Идеята на богаташите е да прекарат тези "тежки" за тях дни сред други хора от "елита" и други милиардери.

В САЩ повече от 42 хил. души са починали заради коронавируса. А богатите американци се надяват, че ще избегнат глобалната здравна криза, криейки се в модерни бункери под земята. Стаите им са като извадени от петзвезден хотел. Помещенията си имат система за филтрация на въздуха, достойна за болница и запаси от храна, достатъчни за няколко години. За разнообразие, богаташите имат и частно кино и фитнес.

Компаниите, които строят подземни бункери в Нова Зеландия, отбелязват увеличаване на запитванията за подслони, съобщават от Bloomberg, цитирани от The Independent.

През последните дни, телефоните на брокерите на луксозни недвижими имоти също прегряват. Десетки американци и учени от Силиконовата долина, искат да си купят имоти в района.

Фирмата Vivos твърди, че е издигнала един бункер за 300 души, а конкурентите от Rising S Bunkers са построили близо 10 бункера в Нова Зеландия. Подобно място за криене от криза струва над 11 милиона долара. Към тях има частни луксоцни бани, стаи за игра, мишени за стрелба и дори хирургически маси. Системите за вентилация успяват да филтрират всяка бактерия и дори радиация от въздуха, а най-безопасните места на света имат и тайни тунели, както и бронирани стъкла.

По данни на Vivos, десетки семейства са настанени и в бункер за 5000 души в Северна Дакота, който се намира на мястото на бивша военна база и е голям колкото 3/4 от Манхатън.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
:-D преди 4 години
Така представена тази тема , си мисля , че Милен Цветков си е КЪСМЕТЛИЯ , че се ОТЪРВА от този жалък свят !!!
33
0
 
6
 
! Отговори
ха преди 4 години
А къде по-добре на село,високо в планината с градинка, чист въздух ,комшийската баба продава квасено мляко, в градината зреят домати и ягоди, няколко кокошчици те зареждат с пресни яйца и ако искаш да се поразходиш има къде
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично за тях бункери и паник стай и *** ги във всичките им филми
31
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
браво!..Ашколсун!..но не разбрах ОТ "ЧАСОВНИКА" как ще се скрият?Съвременните хора на науката,така наречените "учени" твърдят,че Земята е на 4-5 МИЛИАРДА години.Айде сега аритметика Константинов да сметне в какво отношение са 70-80 човешки годинки към това време!?......Основната грешка на човека е че той трупа и влачи в хралупката си така,сякаш ще живее вечно..В един проклет миг обаче изгубва всичко....(повече разсъждения-от "Еклисиаст",(или "Проповедника")-21-ва Книга от Книгите)
30
2
 
4
 
! Отговори
Snowball преди 4 години
В "Силиконовата долина" вече построиха. бункери ...кога ще започнат да строят в "Ботоксовата долина" ? Само питам за един приятел !
29
0
 
2
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
До Анонименсигурно е имала в предвид радиационно замърсяване.Иначе няма как да филтрираш радиацията.Не е учила за поразяващите фактори на ядрен взив
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филтриране на радиация?!? Н. Христова току що обори физиката из основи, язък за Айнщайн и сие.
27
0
 
5
 
! Отговори
Мистик преди 4 години
Още в началото когато се появи вируса се сетих за тези бункери и се борваих в интернет. Да ви кажа имаше един бункер голям колкото за 1000 човека. А пък е предпазначен само за 5 човека. В бункера има всичко. От кино салон до фитнес зала, бар, баскетболно игрище и още много др. неща
26
0
 
6
 
! Отговори
Кой? преди 4 години
Много *** статия, преведена с Google translate. От 2000-та година. Препратка.
25
0
 
6
 
! Отговори
Силиконова долина преди 4 години
По-правилно е Салицилова долина.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подземен гараж става ли? Смешни хора. Държат се като безсмъртни.
23
3
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
Когато ураган удари Флорида преди време,бяха евакуирани 6 милиона души.Ако (недай боже) подобен ураган удари София или Пловдив някой замислял ли се е кой ще евакуира болници старчески домове,лудница,затвор,население и КЪДЕ?А знаете ли че има хора назначени на заплата който да мислят за това?Само бог ни пази.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силиконовата долина ..... Кой за какво си мисли . *** *** аххх тиии, димитровградска силиконке.
21
4
 
10
 
! Отговори
ами сега!? преди 4 години
"Днес" -нагазили сте здраво лука!Подвеждате всички силиконки/на първо място фолкпевеците и плеймейтките/ в България,че в САЩ има Силиконова долина !Ще хукнат за САЩ да им оправят силикона и после ще ви съдят -за подвеждане и измама!Предупредете ги незабавно ще става дума за Силициева долина и не могат да си слагат силиций на разни места!
20
8
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
Купуването на оръжие и строителството на луксозни бункери май ще се увеличи! Тук в Бг-я понеже сме деветата дупка на кавала,едва ли ще разберем скоро необходимоста от тези мерки.*** винаги разбира по трудния начин.Но обстоятелствата ще го принудят.Но тези съоръжения няма да са за редовия ***.
19
4
 
9
 
! Отговори
карма преди 4 години
И на 200 метра да се скрият под земята злото(вируса) ще ги намери.Нищо не може да спаси човека предопределен да умре от този вирус.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторката на написаното защо не споменава, че това са бункерите на сектата на сциентолозите, част от които са том крузз и уил смитт?
17
3
 
20
 
! Отговори
Бугати/няма нищо общ преди 4 години
За жалост вируса върви надолу, а бункерите са под земята. Да си бяха наели някой скален манастир като в Албания, нищо нямаше да ги засегне.
16
8
 
12
 
! Отговори
SS преди 4 години
За това ,че свръхбогатите си строят бункери съм писал неведнъж в този сайт.Това не е параноя а предвидливост.Препърс манията покрай пандемията се засили много.Всъщност тук където съм в момента в самоизолация заради съпругата съм намислил да изградя укритие или бункер на Хендерсън защото са най евтини и предлагат относително добра защита.Но азиатката не харчи пари като нашенките и го смята за излишен разход.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, но подобна статия намерих на английски и не строят бункери, за да се крият от короната, а защото ги е страх от набези от гладни и свирепи граждани след короната. Разбирам платената медия и ефекта, който се цели - да си кажем, аааааа, те най-умните американски баровци слушат черната униформа....