Британски министър подаде оставка заради случая "Къмингс"

Дъглас Рос протестира срещу действията на съветника
26 май 2020 14:02, Елка Василева
20
Британски министър подаде оставка заради случая "Къмингс"
Доминик Къмингс. Снимка: БГНЕС

Дъглас Рос, държавен министър към ведомството, отговарящо за Шотландия, подаде днес оставка в знак на протест срещу действията на Доминик Къмингс, главния съветник на британския премиер, предаде Ройтерс.

В писмо, публикувано в акаунта му в Twitter, Рос казва: "Като баща моят инстинкт винаги е да правя най-доброто за сина си и съпругата си. Имахме късмета да не се заразим с този ужасен вирус, но ако се бяхме заразили, сме подготвени да следваме правителствените препоръки и да останем у дома, за да спрем разпространението на вируса".

Още по темата

"Имам избиратели, които не успяха да си вземат сбогом с любими хора, семейства, които не можаха да скърбят заедно, хора, които не посетиха болни роднини, защото следваха насоките на правителството. Не мога да им кажа, че всички те са грешали, а един високопоставен съветник на правителството е бил прав", пише Рос.

В британското общество се надигна вълна от възмущение, след като местни медии разкриха, че в разгара на пандемията от коронавируса в края на март Къмингс е нарушил строгата карантина, наложена от правителството. Заедно със съпругата и детето си Къмингс е пропътувал 400 км от Лондон до дома на своите родители в Дърам, Северна Англия, припомня БТА. Къмингс и съпругата му са били със симптоми на COVID-19 и са искали да се самоизолират там, както и да гарантират, че има кой да се погрижи за сина им, ако бъдат приети в болница.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какви дреболий мятат оставки, а тука доказани престъпници (не от наща прокуратура и съд) държат кокала и не пускат.
17
0
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ако се опиташ да прочетеш внимателно коментара , ще видиш че цялата ти пяна е напразно и няма нищо общо с твоя отговорАма то тука никой не чете ...
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗаключениеТи от дупката на бърлогата Герб ли излезе , да си чул за коефициента на ДЖИНИ ,където България е на върха защото този коефициент говори за най-голяма бедност и неравенство в доходите ! Ти за тези ли успехи говориш на Бойковото правителство и преди да дойде той на власт бяхме на 69 място по свобода на словото днес сме на 111 място ?
15
0
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Е, точно това е проблема там , че не подава оставка който е сгафил. И че се прикрива от министъра. Така, че разлика не виждам в гафовете и тук и там .
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 11А той нашият малка издънка е? Това е пример за лакомията и наглостта на бълг. полити-ци и защо никога няма да ги стигнем нито британците,нито германците нито американци-те,че и румънците!На нашите егото е твърде голямо на какво отгоре докато големите страни им е вродено да работят за народите си а нашите работят само за себе си!Виждате ли как се подават оставки там а нашите когато сгафят и ги повишават справка : Москов, Лилянка дебеланка ,посланици някъде на тихо и платено местенце
13
2
 
0
 
! Отговори
Заключение преди 3 години
Като гледам политическите гафове, лъжите, и глупостите в политическия живот в Кралството през последните 3-4 години. ...всъщност разбрах , чи ние сме си супер. Разликата е само, че и при -най големите гафове и тъпотии самочувствието им остава непокътнато, а ние и при най- големите си успехи все ще намерим нещо да се самооплюем. Те виждат само персонално вина/ в краен случай п. партия/ ние виждаме вина във всеки и във всичко родно. Български абсурдизъм.
12
1
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Ама ти сериозно ли? Джонсън за пример??? Една ог най- големите издънки на британските политици????Сега и Тръмп до изтъкнеш, че те с Борисчо са си лика прилика, не само външно.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно като у нас ! Гледах едно видео как Борис Джонсън с раничката на рамо обикаля из Лондон с велосипед ,ходи на пазара без охрани и всички го спират и разговарят с него със служебната кола само ходи когато отива в парламента или на среща с международни политици . Точно както прави бат Бойко / пазят го по няколко гавазина с дебели вратове, разхожда винаги министрите си като куклички да му ръкопляскат и мисирките да го питат : А как живеете без заплата сега г-н Борисов ,не е честно .../
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** е трагедия, в три части.
9
2
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Много са "прости" инглиските политици, ей !Абе що не дойдат на опит в България и да видят как действат тукашните им колеги !!!Ще подава оставка - тъпан, тъй ли се пуска кокала бре, ейййй келепиреца е голяма работа!!!Абе излъжи нещо, запуши им устата на медиите, съдиите и готово, властта е във Вас !!!Кога ще ни настигнат инглизите, еййййОт бай Ви ***
8
5
 
1
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Къмингс каза, че не съжалява и няма да подава оставка, Борис също го защити, няма да подава оставката, въпреки всички призиви, това е
7
0
 
7
 
! Отговори
Читателка преди 3 години
И този нагъл толкова, колкото и министър-председателя си..В тази държава такова нахалство не може да мине незабелязано - журналистите ще му покажат пътя откаде е дошъл да си ходи. Ако не - заедно с министър -председателя - вън!!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няа вирОООООООООЗ!!!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къмингс е пътник, колкото и да се опитват да замазват гафа му толкова повече настройват хората срещу него.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тц, вирОЗ няа и туйто.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров също призоваваше, че трябва да пътуваме и не е проблем да хванем стаден имунитет и да се заразим. Британия, САЩ и Бразилия да питат Мангъров. Свидетели на Йехова да стане Свидетели на Ковид-19.
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чи то и бис туй няа вирОЗ, тос, ко си измисля да са прай на интересен!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще подаде защото натсиска е огромен! А в България преобразена от БКП-Лайннювете можеш да си правиш каквото пожелаеш без почти никакви сериозни последствия!