Лекари призоваха за екологично възстановяване

40 млн. медици с писмо до лидерите на Г-20
27 май 2020 01:30, Петя Славова
9
Лекари призоваха за екологично възстановяване
Снимка: БГНЕС

Лекари и медицински специалисти от цял свят призоваха световните лидери да осигурят екологично възстановяване от коронавирусната криза, пише "Гардиън".

Повече от 200 организации, представляващи най-малко 40 милиона здравни работници – около половината от световната медицинска работна сила, подписаха отворено писмо до лидерите на Г-20 и техните главни медицински съветници, в което подчертават, че замърсяването на въздуха убива преждевременно най-малко 7 милиона жители на планетата.

Още по темата

Те призовават за пряко ангажиране на учените и медицинските съветници при проектирането на стимулиращите пакети, за да се гарантира, че те включват експертни виждания за опазване на общественото здраве и околната среда. Обществените здравни системи трябва да бъдат укрепени и да се има предвид, че понижаването качеството на околната среда може да помогне за развитието на бъдещи заболявания.

Подписалите писмото настояват също за реформи при субсидирането на изкопаеми горива, като обществената подкрепа се пренасочи към възобновяемите източници на енергия, което ще допринесе за прочистването на въздуха, намаляването на емисиите на парникови газове и ще помогне за стимулирането на икономическия растеж.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искат да се носят маски нищо е няма вирус, нито кови, но има еко окови.
Загрижили се пак.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отнетите права на човешки същества да възстановят, но явно тях не ги вълнува това.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самата истина е, че хората умират от замърсяването, всичко отива във храната, водата и въздуха, това е причината раковите заболявания да нараснат няколкостотин пъти последните 3 десетилетия. Мисля, че най-хубавото нещо от тая карантина е, че малко от малко земята си пое въздух от човешката дейност.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па я мислим да са опрайм с мотики 9-ки.
4
0
 
2
 
! Отговори
Парадокторче преди 1 месец
И кой ни е питал и кога сме искали еко въстановяване? И от какво ? Коронавирус? Те за смешната измислена епидемия не са ни питали, айде у лево всички „ мозъци ” де управляваат стадата!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво общо има замърсяването с парниковите газове?Поредната затоплистка пропаганда.Покрай реалният проблем-замърсяването на въздуха,пробутват и затоплистките си мантри.
И не знам какво е това глобално затопляне,ама вчера пуснах климатикът на режим затопляне.В края на май.А в други години още в началото на май си беше голяма жега.
2
5
 
2
 
! Отговори
Уф преди 1 месец
Като започне някой неграмотен да обяснява Световни конспирации и ми става лошо.Научи първо какво е препинателен знак-точка,запетая и т.н...Пък после оправяй Планетата!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кoронавируса не се е променил, човешкото тяло се променя на клетъчно ниво. Смяната на полюсите започна магнитното поле на Земята се съcтои от поляризационни вълни. Тия процеси са описани във китайската книга на промените И-дзин. Също и маите са знаели затуй са изобретили календара Цолкин ДНК е носител на информация обаче формата на полето се променя това не се случва за един ден. Така ще се роди новата Щеста раса за която се говори при маите.