Общото между коронавируса и ХИВ - конспирациите

Първо лекарствен продукт срещу COVID-19, после ваксина
15
Общото между коронавируса и ХИВ - конспирациите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общото между коронавируса и ХИВ е първо в конспиративните теории. И в началото на ХИВ епидемията също много се е спорило има ли го този вирус, от него ли са умирали хората или от токсичната терапия. Най-парадоксалното е спора дали COVID-19 e лабораторен или природен. За това също се е спорило при откриването на ХИВ вируса“. Това каза пред Нова тв д-р Нина Янчева от Инфекциозната болница в София.

По думите ѝ геномът на ХИВ вируса няма нищо общо с този на COVID-19. Тя обясни, че има множество проучвания дали лекарства за ХИВ помагат при лечението на коронавирус, които дават противоречиви данни.

В последно време големи надежди се дават на медикамента рандесивир.

„Това е нов медикамент, който във фаза на клинични изпитания, но с временно одобрение в САЩ, Канада, Япония и Тайланд, защото той показва най-оптимистични данни – скъсява  болничния престой с 30% и намалява процента на неблагоприятен изход от заболяването", поясни д-р Янчева.

Според нея по-бързо ще се открие лекарствен продукт срещу коронавируса, а след това ваксина. По думите ѝ оптимистичният вариант това да се случи е до края на годината.

 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До абг1 Купените "учени" и същата сзо са наложили мнението че хомосексуалността е вродена, което не е нито научно нито житейски доказано, понеже това е просто поведение.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До абгДо абг Но тая година май не са умрели от грип а от ковид19. Защо ли.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сандо-кан има и чума и холера
12
0
 
5
 
! Отговори
Сандо-кан преди 2 години
Госпожата наистина ли е дофторка. Та кой казва,че генома на Хив е общ с генома на Ковид 19. Те са различни групи вируси и би трябвало да нямат общо. Но в генома на Ковид има части (парчета) от генома на Хив поне на 3 места. Е как ли е станало това прехвърляне на генетичен материал госпожо?
11
1
 
1
 
! Отговори
Валерия преди 2 години
Въэможно е някои пациенти да са се сдобили с имунитет!!! На баэата на по малко опасните коронавируси, циркулиращи по време на грипния сеэон!!!
10
3
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Ако е толкова опасен този вирус, защо толкова малко хора починаха от него?
9
3
 
7
 
! Отговори
Валерия преди 2 години
Ковид 19 е високо усъвършенствано биологично оръжие, което беше умишлено пуснато эа да бъде иэключително ПАГУБНО!!! Апропо, то е болестен процес, които се проявява раэлично при всеки отделен пациент !!! Това е сложен патогенен микроорганиэъм, той е направен эа да мутира и да се иэбегне адекватно лечение на пациентите!!! Вирусите имат способността да се въэпроиэвеждат - да мутират и спасение наистина няма !!! А и ваксината ще стане ЭЛАТНА предвид сериоэността на епидемията!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
абг преди 2 години
До смехотворко 4 Около 2,5 милиона на година умират от грип, има си официална информация общодостъпна за целия Свят.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът на СПИН е произведен от маймуни.Вирусът на КОДИД е произведен от прилепи.Първите космонавти са май.уна и куче. Животните винаги са много пред хората.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"докторката"първо да научи името на медикамента,па после да прави"умни" заключения!
5
2
 
3
 
! Отговори
Конскаруция преди 2 години
Общото е, че подобни симптоми могат да се предизвикат от много други неща.Другото общо нещо - харчат се много мангизи.
4
3
 
2
 
! Отговори
До абг преди 2 години
Колко умират от грип на година? Я дай пак да се посмеем.
3
3
 
11
 
! Отговори
абг преди 2 години
Рязко спряха да умират хора от инфлуенца,а те са 2-3 млн. на година. Така имаме много т.н. "безсимптомни заразоносители" и по-добро оправдание за взетите "наложителни" мерки. Между другото цялата информация я има на официалните сайтове на "филантропите" и на фарма корпорациите,просто човек трябва да я прочете и да събере 2 и 2. Като го направиш обаче след време излизат статии- "това,че ..... не означава,че ...... Пълно облъчване по медиите, за да се потушат съмненията.
2
2
 
8
 
! Отговори
абг преди 2 години
Създава се в лаборатория нов вирус от най-разпространените и безобидни вируси- ретровируси(ХИВ),корона вируси(ковид19),обвинява се той за дадено заболяване,за което не е виновен,не без помощта на PCR теста,който не е тест и не може да се използва за тест(това го твърди създателят на PCR технологията Кари Мълис,а и не само той).После се вземат мерки и тези мерки винаги са срещу хората и в полза на болните мозъци самопровъзгласили се за елит.Рязко спряха да умират хора от инфлуенца,а те са 2-3 млн
1
3
 
6
 
! Отговори
абг преди 2 години
Общото между ХИВ вируса и този на КОВИД19 е, че първия не причинява СПИН, а втория не причинява възпаление в белия дроб. Може и друго общо да имат, но това е най-важното, което трябва да се знае за тях. И госпожа докторката бърка, в началото на ХИВ вируса не е имало спорове, а е имало доказателства, че той не причинява СПИН, след това над истинските учени са надделели купените учени, институции и медии.