Кой ще плаща теста за коронавирус на здравноосигурените?

Лекари предлагат мобилни пунктове, където да се правят проби
Обновена: 24 юли 2020 22:03 | 24 юли 2020 21:58, Екип на Bulgaria On Air
19

Лекари предлагат мобилни пунктове, където да се правят проби, за бъде бързо, лесно и безопасно откриването на коронавируса. Освен, че ще се съкрати пътят на пациента, ще се помогне и на работата в болниците, смятат общопрактикуващите лекари.

Искаме да се носят маски на закрито, не можем да спрем младите да излязат да изразят мнение на улицата, да отидат на дискотека, на фитнес. Това каза за "Денят ON AIR" общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова и допълни: "В аптеката ходят болни хора, логично е да си сложиш маска. За нас е важна сигурността на пациентите, да не се страхуват да дойдат в кабинета".

"Редно е да се предпазваме един друг, няма движение около искането за плащане на PCR тестовете от Здравната каса. Искаме да могат да се взимат проби както за Ковид-19, така и за грип, искаме да създадем сигурност в хората, потърсили личния си лекар, че там, пред кабинета, те няма да се заразят", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ трябва да се реши и въпросът за здравнонеосигурените, които нямат възможност да си платят 100-120 лева за тест.

"Надяваме се със смяната на здравния министър да успеем да се разберем. Не му завиждам, защото идват месеци, в които хората ще боледуват повече", каза още тя.

Д-р Николова посочи, че изборът на нов здравен министър е много добър, тъй като има повече от добри отзиви от страна на колегите им относно работата му като ръководител на голяма болница.

"Ще търсим диалог, разбиране и през септември децата трябва да бъдат имунизирани. Като лични лекари искаме да осигурим защита на всички", допълни лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: тесткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
Защо не докладвате как във Великобритания супермаркетите и заведенията отказват да налагат *** правила в магазините си?
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги търпим ,кой ни е виновен , колко време им позволяваме да вършат безобразия - цели десетилетия !
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагльорите взеха тестове без пари и на ниски цени, дадоха ги на свои лаборатории и сега и от това смятат да печелят! Безсрамници! В Германия са по 17 евро!Хора, не плащайте нищо!Без друго тест не лекува.
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като зсравноосигурена с почти 30 г. стаж заявявам, че лев не давам за този тест от джоб. Не ме интересува нося ли вирус. Смятам, че яко се преиграва с него. Лечение точно за него няма, такаче и да знам - какво от това? На който му е зор да съм изследвана - да го плати. Лично аз няма да го направя.Мизерна държава, която дори да си изследва осигурените граждани се дърпа.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе това е куче влачи рейс здравеопазването в БГ.Пълна пародия!Хем си плащаш осигуровки,хем после пак си плащаш за тест и после пак си плащаш,абе все си плащаш или умираш!!!!А и дори да си плащаш пак умираш!!!!
12
3
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Ако ги плащаше и се тестваше масово щеше да може да се установят заразените лица по-бързо и да се поставят под карантина.
11
6
 
10
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
...и през септември децата трябва да бъдат имунизирани...============================Моля?!? И защо?! Айде няма нужда! Нещастницa! Лови риба в мътни води!
10
0
 
17
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
А на ресторантиора 11% му давате от ДДС то ,което го плаща клиента демек потребителя или ....,абе с една дума за работещия и пенсионера българин дръвце!
9
0
 
23
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
120лв.?!?! Та това е половината пенсия на БГ.баба и БГ.дядо ! Държава - излагация сте !
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Какво общо има скоростта на заразяване с това кой плаща тестовете? Ако ги плащаше държавата заразяемостта щеше да е по-ниска ли?
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме единствената държава в света, която бори пандемията с платени от джоба на пациента тестове. Някой учудва ли се изобщо, че сме на 3 място по скорост на заразяване в Европа и всички затварят границите си за нас.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bудалите, как кой.
5
5
 
23
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
той тулупа каза всеки да се оправя, то било лична отговорност, ама него мн го е страх. Клекна на кръчмарите и от едната крайност ни захвърли в другата.
4
3
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
я прочети статията и тогава коментирай
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам повече от отлични мнения за лекари, обаче повечето от тях са в частни клиники.Което не ме учудва.Оня с мустаците, не му помня името, Топор Кошмарджиев ли беше, е пълен майтап, въздух под налягане!!!Медицинските специалисти от високо ниво никога не си изтъкват дипломите, защото пациентите им ги познават и уважават!
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не схванах, в заглавието се говори за осигурените хора, но в статията - за неосигурените. В общи линии нещата намирисват на корупция, лобизим и привилегировани за сметка на други.
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за тулупа са аванта, през ден по два. Ако трябва едно семейство то 480 кинта литват, една заплата на родител. Много има в Бг с такива. Щото от 560 МРЗ като махнеш данъци о оставст 480 чистп.