СЗО: Епидемията от вируса бележи спад на повечето места

В кои европейски страни намаляват смъртните случаи?
9
СЗО: Епидемията от вируса бележи спад на повечето места
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Епидемията бележи спад на повечето места, включително в двете Америки. Това показват последните седмични данни на Световната здравна организация за разпространението на новия коронавирус в света, предаде Франс прес.

В периода 17-23 август СЗО е регистрирала над 1,7 милион нови случаи на заразяване, което е спад от 5 процента, и 39 000 нови смъртни случаи от Ковид-19, което е спад от 12 процента спрямо седмицата от 10 до 16 август.

Спадът е установен във всички региони, освен Югоизточна Азия и Източното Средиземноморие.

Двете Америки остават най-засегнати с половината от новите случаи и 62 процента от починалите през миналата седмица.

Този регион обаче бележи и най-рязък спад в епидемията - 11 процента по-малко новозаразени и 17 процента по-малко починали, отчасти благодарение на забавянето в разпространението на вируса в САЩ и Бразилия, които са двете най-засегнати страни в света.

В Източното Средиземноморие също има 4 процента покачване на новозаразените и 5 процента спад на починалите, което е понижение на този показател за шеста поредна седмица.

В Европа, където през последните седмици постоянно се покачваше броят на новозаразените, се наблюдава известен спад, като миналата седмица те са се увеличили само с 1 процент спрямо предишната.

Броят на новите смъртни случаи в Европа продължава да намалява, като за миналата седмица спадът е от 12 процента. СЗО отбелязва, че това не важи за всички европейски страни, а в Испания дори е регистриран скок от 200 процента в седмичния брой на починалите. (БТА)


9
Още от Коронавирус
Коронакризата ударила 35% от фирмите, 8% са съкратили служители
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
м,да преди 4 седмици
Много излишни пари има.СЗО помага за усвояването им!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Отварям тия дни статистиките за ковид по държави и виждам че вече половината държави дори не дават данни за нови заразени. Сигурно им е писнало да измислят стъкмистики.
7
1
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 4 седмици
СЗО-то е като сериал!Всеки ден по-някоя глупост измислят
6
4
 
12
 
! Отговори
Аман! преди 4 седмици
По цял ден бачкам в болниците на два съседни областни града със статистически висок брой заразени. Маска слагам само, когато минавам покрай охраната, колкото да не ме глобят. Пет месеца и нищо. Няма ковид, няма мовид. Явно не е толкова страшен
5
1
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 седмици
Когато от СЗО ти кажат "Добър ден!", погледни небето, за да провериш дали не лъжат!

Не им вярвам нито за добри новини, ни за лоши, нито никакви.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да точно така и най сетне престанете да лъжете вече че има болни и заразени няма болни от вируса и заразени вие сами си ги измисляте не вае срам бог щте ви накаже
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ало СЗО-то къде забравихте Бойколандия и там случаите намаляват.Вируса ще изчезне когато бройката на починалите достигне определената цифра.Все пак това е китайско биологично оръжие с надпис MADE IN CHINA.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дано започваме да излизаме от този кошмар и това да е траен показател, незнам колко луд трябва да си, че да не искаш това да спре! Или да го отричаш!
1
6
 
9
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 седмици
Че как така?! Ама как така?! Веднага вдигайте бройката заболели. Ааааааааа.