Николай Василев: Следващата година може и да е по-лоша

"Държавата раздава милиардите с лека ръка"
Обновена: 23 ное 2020 22:15 | 23 ное 2020 22:05, Веселина Йорданова
30

Как ще се отрази нов локдаун на икономиката ни?

Към края на лятото всички се бяхме поуспокоили, че няма толкова много заболели. Не знам дали следващата година няма да е по-лоша от тази за всеки един сектор, каза в "Денят ON AIR" бившият министър на икономиката Николай Василев.

По думите му ресторантьорите били първите, пробили ставката за ДДС от четвърт век, но нямало понижаване на цените в заведенията.

"Неправилно е в първи полъх на пандемията да похарчим всичките пари и после да капитулираме. Държавата, където и каквото й падне, раздава милиардите с лека ръка, което не съм го виждал през живота си. Дори когато имахме големи дефицити преди години, не се раздаваха пари така", обясни още той.

Според Василев с новите мерки и още жертви едва ли следващата година ще е с ръст нагоре в икономически план.

"На кого дадохме пари - не бих оспорвал за лекари, медици, дадохме за респиратори. Милиардите отидоха обаче за държавни служители, пенсиите 2 години имаха ръст. Правителството ги дава на служители в публичния сектор. Учителите не казвам, че не трябва да получават пари, но в такава криза...", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Трябва да подкрепим хората на първа линия, каза бившият министър на икономиката. "60/40 бе добра мярка, не трябваше да се пипа въобще", отбеляза Николай Василев.


 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обзалагам се, че ще е по-лоша. До началото на лятото 21-ва, ще е минимум кризата с ковид, а до тогава ще са нанесени сериозни щети на всяка една икономика, включително и нашата. Чака ни голем ***, следващата година.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Теб те видяхме !!! МРЗ = 120л бензин А 95 !
Скрий се !
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващата година може и да е по-лоша, а ти Василев може и да умреш. Което не е кой знае какво постижение.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е кое не е ясно? Мутрата хвърля пари ма калинките в администрацията за да си купи изборите. Пък че някой умирал, голям праз, ще излъжем материала ,че всичко е наред.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 13

Богатите не си ги слагат в джоба, за да си купят нова яхта. Ако утре бизнес за 125 000 000 лева стане нерентабилен, собствениите ще го разпораддът и пак ще останат 10-20 000 000 за "раздавки". Те ще се оправят. Ама сототиците, а моможе и хиляди хора, останали без работа, няма да го имат тоя лукс.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До whatever

За съжаление, когато ти и аз кажем бизнес, разбираме И онзи бизнес, деот може би носи 10-15% за икономиката, но се издържат 50-60% от хората чрез него, от рода на барове, ресторанти, кухни, ферми и прочие, а не само някакви огромни преприятия, разработка на софтуер и добив на ресурси.
22
0
 
4
 
! Отговори
whatever преди 1 месец
Василев казва някои смислени неща в интервюто, но... Как бизнесът да дава 40% при мярката 60/40 като оборотът е спаднал драстично? Много просто звучи от устата на някой, на когото заплатата му едва ли е пострадала и с лев. Дори и да има някакви спестявания бизнесът, кой бизнесмен ще започне да ги харчи ей така, без да има приходи и без да се знае колко още ще продължи това. Хайде малко съчувствие! И нека не забравяме, че ДЪРЖАВАТА е тази, която уби бизнеса, а сега вика - да са мислили!
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ху*

Познавам му типажа много добре. Като се захванат от 25 годишни, не спират да блъскат по 15-6 часа на ден, защото са попаднали някъде дето се вадят страшни пари. Компенсаията на липса на социален живот са кока, пиене и разврат. Не точно като във Вълкът от Уой Стрийт, ама пак прекалено. На 35 гледат да се пенсионират, защото вече са натрупали капитали, обаче навиците им са същите ... На 40 мязат като на 60+
20
1
 
1
 
! Отговори
Ху* преди 1 месец
Леле колко е удартял този ... на нищо вече не мяза! Явно с пари ме всичко се купува.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може, ами да.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъвто и да е, в случая е прав.
17
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Умникът,който започна да затрива БДЖ?Ясно.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Koko the truth

Това се забравя, често. Като хората искат млади българи с опит от чужибна, редовно тоя и Велчев се дават за примери. Проблемът обаче е, че тея са върлите комунистически кадри. Днес не е като преди 20 години. Само това ще кажа.
15
1
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 1 месец
ти нали си добре. ще купуваш ефтино, пак...
14
1
 
20
 
! Отговори
Koko the truth преди 1 месец
Бащата на този не беше ли от службите по тоталитарно време? Ей, човек не може да избяга от две неща: от биографията си и от осигурената чрез връзките на тати кариера. То май за всички от властта и капитала в България важат тези две правила..
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ники иска социални помощи за богати и бизнесмени.

Той иска социални помощи, но милионерите да ги вземат.

Индия и Латинска Америка са либертариански държави, където богатите вземат държавните помощи.
12
1
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 1 месец
Айде и този ***, нищо по-добро не предлага, само си плакне устата с глу.пости.
11
1
 
11
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Калашниците и стадионите са измислени за такива като този, Костов, бб и другите мръсни *** и селски пръчки. Долу националните предатели! Страхувайте се!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво малко човече, пък с какви големи уши ?!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днеска гледах по ТВ пространство интервю с бившия министър и международен аферист Милен Велчев... ...сега и колегата му !?
Някаква офанзива... ...сигурно са намислили пак да ограбят хазната и резерва ? Или пак да играят комар с външния дълг на страната...!?