Затварят фитнесите, как да тренираме у дома?

Фитнес инструктор със съвети
30 ное 2020 14:02, Петя Славова
21

Страшно много време отделихме на нещата, които не можем да правим по време на частичния локдаун, който е в сила до 21 декември. Всички понасяме ограничения в различна степен и мащаб, но съществуват възможности, решения и алтернативни форми на дейност и спорт.

Каква е формулата срещу застоял начин на живот, небалансирано хранене и то без никакво специално оборудване?

"Спортът вкъщи е мисия възможна. Тренировките в зала не могат да се заменят и нямат аналог. Може да се тренира вкъщи, но не е същото. Можем да сме изобретателни и да си направим чудесна тренировка, дори без оборудване", каза кондиционният и фитнес инструктор Мартин Митев за "България сутрин".

Според него едно от най-важните неща е мотивацията, а много от хората изпитват затруднения да се мотивират, когато тренират сами.

"В кросфита сме като семейство, тренираме заедно и се справяме заедно във всяка тренировка. Това е основната мотивация за всеки", добави инструкторът в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му липсата на движение и каквато и да е активност е пагубна.

"По 8-10-12 часа прекарват хората пред компютъра. Обездвижването, вредната храна - това води до негативни последици физически, а и емоционално трупаме негативни запаси в дългосрочен план. Голяма част от клиентите, които доста време спортуват, вече изкараха вируса, и то доста леко", посочи Мартин Митев.

Той разкри и формулата си за тренировките вкъщи. Инструкторът добави, че за упражненията вкъщи могат да се използват и ластици, въжета, тежести.

"С интензивни кардио упражнения може да подобрим аеробния капацитет и да имаме по-добро здраве на респираторната система. Има го и забавния елемент, трябва да бъдем изобретателни и да се справим с тази ситуация", смята Митев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
5
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Абе какво ше тренираш, яж и си пий - един път се живее!
17
4
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
На който му липсва фитнеса - има 2 декара двор и няколко лопати за сняг. Ще взимам по 20 лв на час, приемат се и мултиспорт карти.
16
3
 
6
 
! Отговори
ужас преди 3 години
Голям ужас, затвориха фитнесите! Ами сега?
15
2
 
4
 
! Отговори
с.д. преди 3 години
Тези айлякчии да си спомнят как се тренирали баба им и дядо им. Много им порасна работата.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голем проблем бря....то който си спортува може и без фитнес)
13
2
 
6
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Така-ааа, много са ми смешни, затворени били фитнес центровете. Ами на "Бай Кръстьо" е пълно с уреди за тежки тренировки. Тичате от Драгалевци до там, вместо по пътеката в залата в прахоляка, и след това тренирате на които си искате уреди. После на бегом до дома, същото време отнема, а сте и на чист въздух. Какво сте се разциврили...
12
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 3 години
С две ръкохватки и общо 40 кила тежести стават много добри упражнения. А вместо клекове, пробвайте с патешко ходене да катерите стълбището в блока, ако имате такова. Другото - има безброй варианти на лицеви и коремни. Не е нужен фитнес, за да се поддържа форма.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много са ми смешни гражданите ... фитнес ,, та фитнес .... а на баба ви градината сама си я копае жената.... хайде на село да и помогнете .. верно бицепс няма да стане, ама плочки на корема с правата лопата се загладат ако не друго ..
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** то може ли наистина да се тренира без фитнес зала?
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиста диктатура фашизъм и геноцид
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да тренирате качествено у дома, са ви нужни дебел ланец, пуснете брада и се снимайте по потник за Инстаграм..Друго не ви трябва..
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За жена вкъщи трябват йога килимче и 2 гири по 1/2 кг. За мъж трябва един под, лост за набирания и малко тежести, ако му се тренира с такива. Не сме умрели за фитнесите ви, честно казано атмосферата там е противна, близка до тази или на бунище, или на средно скъпа чалготека, в зависимост от клиентелата на съответния фитнес.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тренирам вкъщи всеки ден по половин час - напълно достатъчно за здраве, тонус и поддържане на добра форма. Ставам много рано преди мъжа ми и детето и така си осигурявам нужното спокойствие за тренировка. Стига да има желание човек намира време и мотивация, както и подходящи упражнения и програми. Другите си намират извинения защото ги мързи да гледат, искат да спят по много и са лениви.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХВАНЕТЕ СЕ НА СЕРИОЗНА РАБОТО --АКО ИСКАТЕ ДА СИ РАЗВИВАТЕ ДУХА И ТЯЛОТО !САМО РАБОТАТА ДАВА ---СВОБОДА , ЗДРАВЕ И САМОЧУВСТВИЕ!
4
1
 
6
 
! Отговори
ФИТНЕС..ГЛУПОСТИ преди 3 години
Я , СЕ ХВАНЕТЕ НА РАБОТА В КЪЩИ , ЧЕ КАТО ГЛЕДАМ КВИ КО ЧИНИ СА ВИ ДВОРОВЕТЕ ...СТРАХ МЕ ХВАЩА ЗА ЗДРАВЕТО ВИ!РАБОТАТА ---ДАВА СВОБОДА И ЗДРАВЕ!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като за начало, може да се поизрине малко сняг от тротоарите. Аеробно упражнение на открито.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лятото ходих при стругар направи ми 2 дъмбела чиляка по 30 кила повече не ми трябва. Вместо лежанка ще наблягам на лицеви опори. А който лятото не е предвидил локдауна да гледа умно сега 5 минути във стената, помага срещу клаустрофобия.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига мрънкане, планини, паркове са отворени. Е като е студено ще си сефите на топло.Сакън батките няма къде да се пънат пред кифлитее...