Британците се впуснаха да правят резервации за почивка в чужбина

Силен е интересът към Гърция, Испания, Турция, Кипър, Мексико
23 фев 2021 14:57, Елка Василева
14
Британците се впуснаха да правят резервации за почивка в чужбина
Снимка: архив, БГНЕС

Съгласно „пътната карта“ за излизане от локдауна, представена вчера от британския премиер Борис Джонсън, за почивки в чужбина не може да се мисли по-рано от 17 май, но въпреки това туристическите агенции и авиокомпании вече „прегряха“ от резервации, съобщи Би Би Си.

Вчера Борис Джонсън обяви, че по-късно ще бъде представен доклад за завръщане към пътувания в чужбина. След това правителството ще вземе решение за премахване на ограниченията за пътуванията. Това обаче не може да стане по-рано от началото на третата фаза на облекчаване на мерките, която би трябвало да започне на 17 май, предаде БНР.

Още по темата

Въпреки голямата несигурност авиолинии и туристически агенции съобщават днес, че още вчера следобед, когато премиерът обяви „пътната карта“, телефонните им линии и сайтовете им са прегрели от заявки. От туроператора TUI заявиха, че са имали най-натоварения ден от месеци, като има особен интерес към Гърция, Испания и Турция.

Thomas Cook вече е „наводнен“ от резервации в страни като Гърция, Кипър, Мексико и Доминиканската република.

Авиокомпанията EasyJet съобщи за 337-процентен скок в резервациите на полети и 630-процентно увеличение на резервациите за курорти като Аликанте, Малага, Палма, Фаро и Крит. Най-много резервации се правят за август.

„Пътната карта на правителството е добра новина за всички изгарящи от нетърпение за отидат на почивка“, коментира за Би Би Си изпълнителният директор на „Томас Кук“ Алан Френч.

Има обаче и голямо съжаление, че страната ще остане затворена за великденските празници. А има и такива, които предупреждават, че не трябва да се бърза, защото Джонсън не даде 100-процента гаранция, че строгите ограничения няма да бъдат върнати, ако това се налага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
o, gorkite angleta, ne mogat na mars, nito na lunata...
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британците се впуснаха да правят резервации за почивка в чужбина-------------А, тях някой иска ли ги???То, тяхното не е "почивка", а алкохолно натравяне!За поведението им след изпито "Н"-количество алкохол да не говорим!
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналото лято беше уникално без пропаднало пияни англичани. Да пропуснат и това ако може.
7
7
 
7
 
! Отговори
МКII преди 3 години
Ако до лятото се ваксинират ще ги пуснат да пътуват. И вас ще ви пуснат, ако сте се ваксинирали. Вече ясно ви обясниха за имузационните паспорти. Какво не разбрахте?
6
3
 
3
 
! Отговори
Тяхната работа преди 3 години
Нероден Петко.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наглобританците ще има още дълго време да си стоят на самотния прогнил остров!
4
2
 
5
 
! Отговори
Vaska Kabago6eva преди 3 години
Ние великобританците сме най великите . Върхът на сладоледа.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дА ДОЙДАТ В България.Наще са наточили теслите с цените.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха тия не са наред. Точно в началото на лятото с драматичен тон ще обявят,че се появил 123456 щам на вируса и пак ще ги затворят.Та нали това е целта стадото да стои затворено още най малко една година.Според комунустическото СЗО.Тая лудост ще приключи през 2022.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
urush v palestina i pakistan! uhaaa...