След 4 месеца строг локдаун: Великобритания смекчи мерките

Гърция обаче ги затяга
26 апр 2021 23:10, Красимир Ангелов
13

След четири месеца строги ограничения във Великобритания, някои от тях отпаднаха. На този фон в Гърция удължиха Ковид мерките.

Туристи вече отказват резервации за Великден в Гърция, защото остава в сила забраната за пътуване между областите. До 3 май се запазват ограничителните мерки за влизане в Гърция. Изисква се отрицателен PCR тест дори и за деца над 5-годишна възраст.

На изходите на градовете има полицейски екипи, които проверяват причината за пътуване. Глобяват и връщат пътници, нарушили забраната. От днес всички държавни служители отиват на работа след отрицателен тест за коронавирус.  А първите руски туристи влязоха в страната.

А междувременно и в Словения започва смекчаване на част от мерките, а хотелите отварят. В Шотландия и Уелс отпаднаха редица ограничения след последния локдуан, продължил около четири месеца. Отварят магазини, фитнес зали, басейни, пъбове, ресторанти и кафета. Отпадат ограничения за пътувания. До 30 души ще могат да присъстват на сватби и погребения в Уелс.

В същото време в Англия започва ваксиниране на 44-годишните. Следващата група са от 40 до 43 години.

В Обединеното кралство са поставени над 46 милиона дози ваксини.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
бг гробар преди 2 години
Така им се пада на английските гробари..да останат без работа кат си нямат управленец кат Бойко Смърта!!!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха, така е, точно днес получих смс от NHS да си запиша час за безплатна ваксина. Брей великодушни лордове са рижите твари, не те карат да плащаш за да се тровиш :)))
2
6
 
5
 
! Отговори
Мона преди 2 години
отпускат им каишката с 1 дупка на катарамата... няма да е за дълго... следва затягане с няколко дупки. ако дупки няма, ще пробият нови. днес 43 годишните, да се готвят и четири годишните за евтаназията, която са им подготвили.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съсипия