Доц. Спасков: Нямаше никакъв ефект от затварянето на градовете

Той е категоричен, че криза за интензивни легла не е имало
2 юли 2021 10:25, Ерол Емилов
38

„Нямаше никакъв ефект от затварянето на градовете и парковете“, заяви пред Bulgaria ON AIR бившият директор на „Пирогов“ доц. Спас Спасков.

По думите му ковид кризата се е управлявала политически до известна степен.

„Не трябва да изключваме участието и на медицинските специалисти. Трябваше малко повече медицина да се вкарва.Това, че много често подходът беше по типа "другите страни правят така, и ние ще правим така" - няма лошо, в една такава ситуация. От психологическа гледна точка е единственият възможен вариант. Винаги гледаме какво прави другият човек, особено в ситуация, когато сме объркани. Трябва да се прави предвиждане на ситуацията.Да има група, която се подготвя за кризисни ситуации. Нашето здравеопазване е подчинено на финансиране от ден за ден“, коментира бившият шеф на спешния институт.

Доц. Спасков отговори на изявлението на служебния премиер Стефан Янев, който определи като „хаос“ упрвлението на здравната криза през миналата година, така:  "Винаги в една кризисна ситуация нещата изглеждат като хаос и именно заради това трябва предварителна подготовка.  Пример - Спешната помощ. Когато има спешна ситуация, трябва строго да се спазват правила, същото е с кризисна ситуация, а ние не се бяхме подготвени и кризата ни хвана неподготвени".

Медикът открои и най-големият проблем, пред който страната ни се изправи в началото на пандемията.
„Липсваха консумативи, маски. Не за друго, а защото не очаквахме това. Беше необходимо време да се произведат, доставят и поради тази причина е нужно да имаме резерв", поясни ексболничния шеф.

Той допълни, че Националният оперативен щаб е правил грешки във вземането на решения за мерките, но поясни, че в една кризисна ситуация винаги може да се изпада в такава ситуация.

Доц. Спасков беше категоричен, че не е имало криза за интензивни легла.

"Забавяне нямаше, защото практическа криза нямаше. Не бяха запълвани на 100% тези легла. Имаше внушаване на страх, че няма да има. Имаше проблем в персонала до известна степен", коментира медикът.
Той изказа мнение и относно закриването на Ваксинационния щаб и откриването на нов консултативен съвет.

Още по темата
"Реално се променят хората, които ще извършват дейността. Предполагам, че е, защото има изтощаване в работата на определена група хора. Ваксинацията прилича до известна степен на застраховането", заяви доц. Спаков.

Според него докато липсва доверие към здравната система, няма да могат да възстановят основни неща.


38
Още от Коронавирус
Опозицията в Турция: Анкара крие жертви на COVID-19, за да привлече туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спасков е най-подходящият лекар за коментар на кризата. Хаахаха! Заплашваше лекарите със закачки, т.е. задължителна ваксинация, а сега дава коментари. Хахаха! Ахахахаха!
35
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Тоя "лекар" Спасков да каже за чудовищните кражби в системата на здравеопазването през последните десетилетия, не да бърбори смехории!
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имаше голям ефект, при това двоен - държаха се хората затворени да не протестират и се пълнеше Чекмеджето.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е самата истина. Управляваше се политически от пълни непрофесионалисти, но безрезервно верни на Вожда.
32
1
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 3 седмици
ДОЦ. СПАСКОВ Е СОБСТВЕНИКЪТ НА ЧАСТНАТА БОЛНИЦА, В КОЯТО СЛУЖЕБНИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР СТОЙЧО КАЦАРОВ СЕ ВАКСИНИРА!!! А ХА ХА ХА!!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Всъщност до 28 преди 3 седмици
А ако имаш в една държава 40% от населението - пенсионери, а в друга - 10%, как мислиш - ЩЕ ИМА ЛИ РАЗЛИКА В СМЪРТНОСТТА КАКТО ОТ КОВИД, ТАКА И В ОБЩАТА СМЪРТНОСТ? ИЛИ ТОВА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, А??? Или трябва само да говорим как някой не се е справил???
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя човечец се опитваше да налага мнението си и да плаши лекарите със задължителна ваксинация. ***! Кой го пита за мнението му? Тое е един НИКОЙ!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е как да нямаше ефект? Малко ли пари се усвоиха по този параграф
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може да се изчислява по брой починали на 100 000,заразени,но ние сме трети на показател брой починали от Ковид на 100 000 от общия брой Българи,а не от 100 000 заразени Българи.Това е въведено за да се види реалната картина на това как се справят държавите.Иначе по другия метод,най-добре ще са тези които правят най-много тестове. По същия начин се изчислява и общата смъртност.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На второ място в света сме по обща смъртност.Има го в световната статистика.И пак е изчислено брой починали на 100 000 ,а не на брой починали от Ковид.По същия начин се изчислява и за третото място.Брой починали от Ковид от общия брой ,а не заразените.На практика няма значение броя заразени.И това е много точен метот и отчита всичко:въведени мерки,здравеопазване,начин на работа.
26
1
 
5
 
! Отговори
До анонимен преди 3 седмици
Смъртността от КОВИД се изчислява : брой починали към общ брой заразени, така че не става въпрос, че сме на трето място ПО ОБЩА СМЪРТНОСТ НА 100 000, КЪДЕТО ВИНАГИ СМЕ БИЛИ В ПРЕДНИТЕ РЕДИЦИ. ДА.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ние сме на трето място в света по починали на 100 000 човека,което е много точен и правилен метод на отчитане на смъртност.Не знам кой те е накарал да лъжеш.
24
5
 
6
 
! Отговори
999 преди 3 седмици
Е, имаше и недомислици, така е, Но в БГ имаше НАЙ- СВОБОДНИЯ РЕЖИМ В ЕВРОПА! И НАЙ- НИСКА СМЪРТНОСТ. НАЙ- НИСКА, НЕ НАЙ- ВИСОКА, ЗАЩОТО ЗАРАЗЕНИТЕ БЯХА ПОНЕ 4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ОФИЦИАЛНО РЕГИСТРИРАНИТЕ. СЪОТВЕТНО СМЪРТНОСТТА ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕСЕ КЪМ 4 ПЪТИ ПО- ГОЛЯМО ЧИСЛО. ФАКТ!!!!!
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То и сега няма никакъв ефект с изискванията за PCR и ваксини.В Македония няма никакви ограничения за влизане в държавата от началото на епидемията,а у нас има.В Македония сега има по 1 до 10 положителни на ден,при нас са около 100 на ден.Те са 3,5пъти по-малка дръжава.На практика са по-добре.Ако отидем там,няма да ни искат нищо за там,а като се приберем от там искат PCR който струва 100лв.Каква е логиката да има ограничения?Да не говорим че там в момента има 141 активни случаи,а у нас 2500.
22
0
 
11
 
! Отговори
Също както преди 3 седмици
затарянето на страните няма ефект, проверките по границите и тем подобни.... Ама ще тр. да мине още време докато се прозре тази Реалност
21
1
 
8
 
! Отговори
Ваксинация преди 3 седмици
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - ПОЧТИ 30 000 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОВИД!!!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До: номер 19 Виж какво сега, ваксините не са точно "убийствени". И от тях има известна полза.Големият проблем обаче е в това, че те са още експериментални. Още по-голям проблем е че ни лъжат че са "идеални". А причината да ни лъжат е, че на доброволци в експерименти трябва да се плаща. Чисто практическа пречка. Представяте ли си кой ще плати на осем милиарда души по света?Затова на много места прибягват до бира и кебапчета или дребни суми пари. Или ваксинационни "паспорти".
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно така няма никакъв ефект от затваряне и никакви ефекти от вашите убийствени ваксини и тия измислени глупости паспорти забрана за всички ваксини ограничения маски и мерки стига с тия лъжи и измами несе наядоха да лъжат за пари дано да горите в ада проклинам всички вас от герб дето лъжете всеки ден за пари неви искаме никакви ваксини и лекарства забрана за всички ваксини
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Напълно е прав! Нямаше нужда от легла, защото нямаше нужда да ходи никой в болницата, няма квалифицирани лекара, няма сестри, няма санитари, всичко е проформа и фалшива статиска. Когато аз бях болен, нито РЗИ искаха да ме насочат към болница, НИТО ЕДНА БОЛНИЦА, не пожела да ме приеме. Само един доктро ми каза да пия широкоспектърен антибиотик. Не искаха да ме снимат, не искаха плумолозите да ме прегледат. ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА. Пък после ще им ръкопляскаме и ще ги боготворим, смех...
17
1
 
22
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 седмици
Как да не е имало ефект отрязването на пейките в парка? Паркове са любимото място на коварната коронка! Установено от института Роберт Кох-Германия! Муааахахаха!