Вирусолог: При тази вълна специфичното са децата

Каква е средната трайност на ваксините срещу COVID-19?
25 авг 2021 13:29, Ния Христова
59
Вирусолог: При тази вълна специфичното са децата
Снимка: БГНЕС
При тази вълна специфичното е детското население. То не е никак добре предпазено, а не е и ваксинирано. Намираме се в началото на учебната година и този факт иска специално внимание, заяви в ефира на Нова тв вирусологът проф. Радка Аргирова.
 
Според нея разнопосочните послания у нас са причина за недоверието, което има в хората.
 
"Съвсем сигурно е, че от 16 години нагоре ваксината има абсолютно същата стойност като при възрастните. Клиничните изследвания на деца под 16-годишна възраст също показват много добри резултати. Аз бих препоръчала това ваксиниране, защото тези деца могат да пренесат вируса сред своите близки", категорична е проф. Аргирова.
 
Каква е причината в страните с голям брой ваксинирани също има много заболели?
Още по темата
 
"Мнението на научната общност е, че трайността на ваксината е около 6-8 месеца. Ако това време е минало, започва спадането на антителата. Втората причина е при възрастните хора. Там се наблюдава т.нар. феномен „избледняване на имунитета”. Друга съществена причина е околната среда на тези ваксинирани хора. Всички държави около Израел са с 0% ваксинация", обясни специалистът.
 
Необходима ли е трета доза?
 
"Според мен е рано за тази доза. Не трябва да забравяме за клетъчния имунитет. Ако антителата към този момент са с по-слаб титър, не трябва да забравяме, че клетките на имунната система се размножават много бързо при среща с вируса и започват да произвеждат нови антитела", каза проф. Аргирова.
 
"Науката може да бъде изпреварваща. Към този момент най-разпространеният вариант е Делта, следващият широко разпространен ще бъде Ламбда. За него вече знаем много. Ние разделяме вариантите на вируса и ги следим изключително сериозно", добави тя.
 
"Моето мнение е, че здравните работници и учителите би трябвало да бъдат ваксинирани. Не е приемливо да работиш в такива колективи и да бъдеш вектор на вируса", каза още проф. Аргирова.

59
Още от Коронавирус
Как трима напълно ваксинирани британци се заразиха с COVID-19?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Дан сан преди 4 седмици
Джаба Хатянина по-здравословно изглежда от баба ти Рада. Клетите и правнуци!
53
1
 
5
 
! Отговори
АнатемаНаСулюПасито преди 4 седмици
До къде стигнаха само в своята алчност за пари и ненавист! Гнусните краваре и Цион посегнаха вече и на децата ни!
52
2
 
11
 
! Отговори
През ден преди 4 седмици
итервю с баба Радка. Не мога да оценявам колко знае, но пред публика говори взаимно изключващи се неща.Разбира се само едно: ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ ПРЕЗ ШЕСТ МЕСЕЦА!Бабче, ами какво ще се случи с имунната система на хората при такъв "натоварен график," а? Аз ще ти кажа - пълно унищожаване и невъзможност да се живее без ваксини.Тотална зависимост! Когато една система от човешкия организъм работи само "на батерии", тя деградира. И бабата признава, че боцканите заразяват околните.Що е тоя зор тогава?
51
1
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 4 седмици
Ахахахахаха, не знаех, че комшиите на евреите им ходят на гости редовно!
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Оставете на мира децата,гадни престъпници,фашисти,болни мозъци,***.Оставете ги,защото ще разберете какво значи народния гняв
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Еии казахте си най-Така и не видех вирусче, а ходих като гламав по моя си работа.....хахахаха :)) Излизам навън, нема вирус, прибирам се вкъщи и включа лаптопа и ТЕЛЕВИЗОРА......и о чудо, казват че мрели по улиците.......хахахаха :)))
48
2
 
12
 
! Отговори
Хаа преди 4 седмици
Както знаете, грипа изчезна. Този вирус се самоуби. Някой да чува нещо за грип? Същото ще се случи и с ковида!
47
6
 
3
 
! Отговори
Еии казахте си най- преди 4 седмици
--накрая , защо държите децата да са присъствено. За да занесат във вкъщи вируса на неваксинираните си дядо и баба ,па и да са ваксинирани няма лошо да ги пробват със новото вариантче .....предната година със тоя номер бая народ изпроводиха при Свети Петър , от който и по-възрастни учители . И сега пак ГРЕШАТ не се ваксинират децата ,а ТРЯБВА възрастните които са уязвими , а децата дали боледуват или не и дали са ваксинирани или не, пак ще разнасят заразата !
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 44Има неколко добри профисионалиста, обаче те са частни....:)) Ако разчиташ на държавните, по добре сипоръчай ковчег.......хахахаха :)))
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази заслужава да се пържи в ада на бавен огън.
44
3
 
18
 
! Отговори
Коприва преди 4 седмици
До 35. Ти си решаваш сам/а колко, кога и дали. Децата имат родители, които да решат, но тези родители едва ли ще рискуват да загубят детето си, да го гледат със сърдечно заболяване или тежки неврологични проблеми, заради хонорарите на черни продажни души, които ви наплашиха до истерясване. Дай сега да инжектираме децата, защото някой се бил прекарал. Ей това е егоизъм, при това жалък!
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ето заради такива като нея българите няма доверие в медицината.
42
0
 
3
 
! Отговори
2--3 млн искаха преди 4 седмици
За медиина кампания и постоянно облъчване във полза на ваксинирането . Така ,че такива ще гледате и слушате без прекъсване .Може и на Мангъра да са му дали нещо за да си мълчи .
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Аз бих препоръчала това ваксиниране, защото тези деца могат да пренесат вируса сред своите близки", категорична е проф. Аргирова.".....От кога ваксината предпазва от пренасяне на вируса??? На тази гнусна и лъжлива бабичка трябва да се отнемат всичките научни титли защото се е продала на Пфайзер за една шепа долари! Позор за българската медицина!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бяс ме хваща като ми изтъгна довод за ваксинация-да предпазим околните...как бе,като и вакснатите разпространяват заразата.Нямам против да се ваксинира който има нужда или така е решил,но да изтъквате откровенни лъжи е долно.Особенно щом става дума за децата ни.И мисля,че точно с децата ще настъпите котето по опашката.
39
0
 
9
 
! Отговори
От БОЦ ,БОЦ„БОЦ преди 4 седмици
ИДВА ФЕНОМЕНА ИЗБЛЕДНЯВАНЕ НА ИМУНИТЕТА-- и после да видите за какво иде реч .
38
0
 
12
 
! Отговори
Галин Костов преди 4 седмици
Тази стара пачавретина ще си плати. Дори за миг да не си помисля че това което говори ще се забрави или ще и бъде простено. Трибуналът наближава.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бабичките всичко знаят, недейте така......хахахахаха :)))
36
3
 
17
 
! Отговори
Живко преди 4 седмици
Всичко може да се очаква от коронамафията след като успяха да прокарат учениците от четвърти клас нагоре да са с маска в час! Брутален цинизъм и гавра! Родителите си траят докато тоталитарното общество пълзи неумолимо с пълна сила! Представете си поне за секунда да стоите часове наред в училище и да се задушавате с маска на устата, за да разберете на какво са подложени нашите деца! Те изнесоха на крехките си плещи нашата пасивност от отказ да се противодейства на брутално прокарваното безумие!
35
0
 
5
 
! Отговори
много лесно преди 4 седмици
СЗО да спре парите на околните държави с 0% ваксинирани. Те как са още живи и здрави е друг въпрос.