Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 16 области

София и Пловдив все още се държат и не влизат във виолетовата зона
29 сеп 2021 21:16, Ния Христова
20
Проф. Витанов: Дифузното разпространение е в 16 области
Снимка: БГНЕС

"Виждате, че пак се очаква появата на области на ниво 4. Първата я виждате вече - Габрово". Това написа в профила си във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов.

Той предупреждава жителите на Габрово да се пазят, защото разпространението там е дифузно. По думите му днес областите с дифузно разпространение са 16. Той уточнява, че дифузно разпространение се наблюдава и във Велико Търново.  
 
"Дифузното разпространение напредва бавно из страната. Обхватът на заразата също се разширява бавно. Базовото репродуктивно число днес е 1.042. Над 1 е, но стойността не е висока. Натискът над здравната система се очаква да се засили, но постепенно", пише математикът. Той е направил и изчисление на картата на риска според неговите стойности.
Още по темата
 
София и Пловдив още се държат и не влизат във виолетовата зона. 
 
"От няколко дни ви пиша, че наблюдавем поддаване на натиска от страна на вируса и в двете области. По-силно е поддаването в Пловдив. София и тя поддава, но засега по-бавно. На прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост Кърджали си стои в оранжево. Поне на едно място да изкарат малко по-спокойно седмицата", коментира проф. Витанов.  
 
"За смърността няма да пиша нищо. Това, което писах и казах в началото на сертември, е че до края на септември смъртността ще е висока. Сами можете да определите, доколко е правилна тази прогноза. За октомври както знаете - не смея да пиша за смъртността, нищо няма да пиша за смъртността", пише още проф. Витанов в профила си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли тоя ***? Поне да беше направил някой работещ и верен модел, а то нищо! Ама физиката я "разбира"... Дифузно в 16 области, а в останалите - недифузно! Що така, бре другарю професор?
13
1
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
ДО 11: на математиците това им е работата: да създават модели. Не е излязъл да Ви лекува. Вие сте просто некомпетентен. Както и онези, които са Ви "лайкнали" коментара. Докторите, ако правеха това, което правят математиците нямаше да могат да Ви лекуват или оперират. Да не си образован не е лесно!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кохерентното е по-яко
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лекар, на когото да плащат да плещи глупости и математик намерили. Понеже математиците са по-бедни и на жълти стотинки се навиват да разправят каквото им наредят.
10
8
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тоя увехналпръч продължава с претъпите клишета "дифузно" и "осмозно" разпространенее....Обаче чудно,КОЙ ГО БУТА "под прожекторите" тоя КОМПЛЕКСАР?..Некой наясно ли е?
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както и да го гледаме, каквото и да приказват/ме...пандемията ще си стои поне до 2030-та година.
8
4
 
6
 
! Отговори
съвет преди 2 години
Не знам в кои области е дифузното разпространение, но Витаноff да пази здрав дифузьора, че ще му трябва.
7
6
 
13
 
! Отговори
Jeb преди 2 години
Аман от тоя ве!
6
10
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Аз съм "За", да ефтанизират всички деца от 5 до 10 години. Без тях ще се справим много по-бързо с тоя проклет вирус. Те разнасят чумата, ама не усещат!
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа задмина баба Ванга бе. Абе ти математик ли си или вирусолог. Защо стресира хората с неговите бавно развиващи се размисли и страсти. По лошото е че му дават поле на изява по медиите които са същите като него.
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са тия невъзпитани деца! Те носят заразата и заразяват нас - възрастните! Моми и момци сдържайте се и спрете да раждате поне за 5 години, докато трае КОВИД. Няма заради вашите гнусни малки червеи, ние да умираме!
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тука отварят нови и нови пунктове за бодене с експерименталната отрова.
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луд умора няма"набеденият"математик отново го раздава апокалиптик!
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
витя само не го лови, но всички други подлежат на зараза, а и неговите платци, депутятя