Вълна от дела заради задължителния "Зелен сертификат"

Как ще се действа с работници без сертификат от 21 октомври?
132
Вълна от дела заради задължителния "Зелен сертификат"
Снимка: БГНЕС

Адвокатът по медицинско право Христина Николова очаква, че много хора ще подават жалби и ще заведат дела заради новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров за въвеждането на задължителен „зелен сертификат“.

Още по темата

"Според мен е добър и разумен вариант във връзка със затягането на мерките и зеления сертификат да се направи една съвместна дискусия с Министерство на труда и социалната политика и синдикалните организации, за хората, които не са ваксинирани или са го преболедували при първата вълна или безсимптомно. Тези хора не могат утре да отидат на работа, как този проблем ще бъде решен?", коментира тя пред БНР.

"Тези въпроси в трудовото ни законодателство не са решени - този човек какъв ще се води - самоотлъчил се или нещо друго - трябва да се намеси социалният министър. Ако хората искат да отидат на работа, но не могат - потърсих информация от сайта на МТСП и видях, че няма инструкция как да се реши този въпрос. Трябва да се мисли какво да се предприеме", заяви Николова.

Тя посочи също, че новата заповед на министъра на здравеопазването може би ще доведе до по-голям процент на желаещи да се ваксинират, но същевременно много хора ще решат да останат дистанционно на работа до зимата, за да се избутат няколко месеца.

"Много хора ще подават и жалби, защото хората ще бъдат ощетени, например, ако имаш билет за театър от месеци, не можеш сега да отидеш, ти търпиш и имуществени щети", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се отменя тази безумна и противоконституционна заповед!
100
0
 
7
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
Та стана въпрос за глупаците.Две трети от футболистите от Висша лига Англия НЕ СА ВАКСИНИРАНИ.Та пишете ги и тия при глупаците.Нищо,че са милионери,здрави,млади навърха на кариерата си,играещи в най-гледаното струващо милиарди първенство в света.Сигурно не са се допитали до здр.миностър
99
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
До АнонименКато овек ,който настоятелно си дири боя!
98
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** те и лекарите ни неграмотни. Не щат да се ваксинират. И по целия свят така.
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ако имаш билет за театър от месеци, не можеш сега да отидеш, ти търпиш и имуществени щети"Еми много елементарно лъжат и манипулират: можеш да отидеш и без да си ваксиниран: правиш си тест и отиваш, толко е просто.
96
2
 
22
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Така да кажа на господина ние може и да сме *** но да си плащаме всеки ден тестове обесмисля да ходим на работа въобще аз имам захар,подагра кръвно и тромбоза,никой лекар не знае и не може да ми каже да се ваксинират или не кой може да ми обясни какво да правя мисля че в случая ми нарошават човешките права не знаят какво да правя а всъщото време ми забраняват да ходя по магазини и да работя та какво правим в моя случай и не само аз съм така
95
0
 
15
 
! Отговори
До 109ненаглупостта преди 2 години
Кампанията за разясняване я направи пред лекарите,които също се оказаха сред глупавата част от населението и не искат да си слагат подписа под некролога, наричан "информирано съгласие".В момента инжектират "биопродукт в тестов период" - официалното наименование на "ваксините". И лекарите казват "не на глупостта".
94
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез мерки са неконституционни поради нарушаване правото на съществуване,работа,учение,живот уреден според основния обществен закон-от всекиму според възможностите на всекиму според потребностите спрямо който всички граждани относно все продукти в оборот в обществото НВП,БВП по избор са с еднакви права как потребители всекиму според потребностите тъй производители всекиму според възможностите за дейност с наложени допълнителни цени как ДДС наложени на едни платени от други,общо такси и ДОД и др.
93
26
 
10
 
! Отговори
НеНаГлупоста преди 2 години
Не се обиждайте, но над 90% от населението на България е неграмотно и глупаво. В момента хората се страхуват повече, че могат да получат алергична реакция от ваксината и да умрат, а не от самия вирус. Да си глупав не е престъпление. Виновна ни е цялата система на управление, но така е по-лесно да ни контролират. Преди да се иска масова ваксинация трябва да се направи кампания и да се информира глупавото население кое какво представлява.
92
41
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Много простичко, като не искат да се ваксинират, всеки ден тест и дневен сертификат, че са здрави, като си плащат тестовете за своя сметка всеки ден, бързо ще се ваксинират, толкова голяма драма, аз също не съм ваксиниран, но към момента не ми се налагало да го правя, работното ми място не от местата където се изисква, иначе не ми е проблем да се ваксинирам, цял свят го прави ние българите все сме терикатите!
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Ангелов е решил да примами повече избиратели на 14-ти ноември. Ама няма да му се получи. Ние имаме вече Т-клетъчен имунитет. И Т-Мозъчна памет!
90
1
 
4
 
! Отговори
roslio преди 2 години
3,895 нови 13 починали за 19.10.2021
89
2
 
26
 
! Отговори
Не ще ме ний тирани преди 2 години
И на ЕС, и на бг политиците трябва да им стане ясно, че българите НЕ искат да се ваксинират!
88
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера - Нидерландия - население 17.5 млн, ваксинирани 85% от тях. Заболели 25 700 човека. България - 6 млн.население, 20% ваксинирани - заболели 5 000 човека. Обяснете моля - защо е тази голяма разлика и на какво се дължи?
87
2
 
4
 
! Отговори
На запат било така преди 2 години
Така е ! Там помощи НЯМА Хората вземат пенсии по 170 евро и всичко е еднакво ! НИе нямаме нищо общо ни със европеиците нис със Щатите --във щатите всеки който има паспорт получи помощ и всеки който няма осифуровки има достъо до лечение от ковид същото както и този който има осигуровки изградено е всичко поне няма нищо общо със тука ! Какъв лицемер трябва да си да смееш да съпоставяш тука и там то бива дебелоочие ама това е просто ултра мърлява манипулация !
86
5
 
42
 
! Отговори
най-добрия вариант е преди 2 години
Със сопата пред министерството ! Той все едно ви казва ти и твойте деца няма да ядете докато не се ваксинирате ,а пък на комшията децата ще ядът защото татко им работи във завод или във администрацията !
85
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за тези,които казват ама то и на запад е така. Ми замимавайте на запад бе,тука е България,боли ме фара за Франция или Германия.
84
2
 
26
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Избиват ни, като бизоните в прерията.
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип подкрепям статията, НО: в заповедта се казва работодателят да направи ротация на раб.време, да пусне до 50% персонал да работят дистанционно и т.н. Никъде не се казва: От утре работини и цлужители БЕЗ зелен серт. не могат да ходят на работа, продавачите в МОЛ-овете ще бъдат връщани, от пазарите - също, артистите - от театрите и др. такива! Хайде да се придържаме към фактите (все пак)!
82
15
 
9
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Защо да не можеш да отидеш на театър? Като не искаш да се ваксинираш, правиш си тест и отиваш... Какво чак толкова е станало...