Вълна от дела заради задължителния "Зелен сертификат"

Как ще се действа с работници без сертификат от 21 октомври?
132
Вълна от дела заради задължителния "Зелен сертификат"
Снимка: БГНЕС

Адвокатът по медицинско право Христина Николова очаква, че много хора ще подават жалби и ще заведат дела заради новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров за въвеждането на задължителен „зелен сертификат“.

Още по темата

"Според мен е добър и разумен вариант във връзка със затягането на мерките и зеления сертификат да се направи една съвместна дискусия с Министерство на труда и социалната политика и синдикалните организации, за хората, които не са ваксинирани или са го преболедували при първата вълна или безсимптомно. Тези хора не могат утре да отидат на работа, как този проблем ще бъде решен?", коментира тя пред БНР.

"Тези въпроси в трудовото ни законодателство не са решени - този човек какъв ще се води - самоотлъчил се или нещо друго - трябва да се намеси социалният министър. Ако хората искат да отидат на работа, но не могат - потърсих информация от сайта на МТСП и видях, че няма инструкция как да се реши този въпрос. Трябва да се мисли какво да се предприеме", заяви Николова.

Тя посочи също, че новата заповед на министъра на здравеопазването може би ще доведе до по-голям процент на желаещи да се ваксинират, но същевременно много хора ще решат да останат дистанционно на работа до зимата, за да се избутат няколко месеца.

"Много хора ще подават и жалби, защото хората ще бъдат ощетени, например, ако имаш билет за театър от месеци, не можеш сега да отидеш, ти търпиш и имуществени щети", каза още тя.


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се отменя тази безумна и противоконституционна заповед!
117
0
 
7
 
! Отговори
Хикса преди 1 месец
Та стана въпрос за глупаците.Две трети от футболистите от Висша лига Англия НЕ СА ВАКСИНИРАНИ.Та пишете ги и тия при глупаците.Нищо,че са милионери,здрави,млади навърха на кариерата си,играещи в най-гледаното струващо милиарди първенство в света.Сигурно не са се допитали до здр.миностър
116
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 1 месец
До АнонименКато овек ,който настоятелно си дири боя!
115
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** те и лекарите ни неграмотни. Не щат да се ваксинират. И по целия свят така.
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каца, бридчед, той магазина на брадчеда бе, не е собственост на държавата. Държавата и да я има и да я няма магазина пак на бридчеда бе и ще пуска който и както си иска. Ти Каца диктатор ли си, самодържец ли си или император, като какъв се явяваш ?
113
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ако имаш билет за театър от месеци, не можеш сега да отидеш, ти търпиш и имуществени щети"Еми много елементарно лъжат и манипулират: можеш да отидеш и без да си ваксиниран: правиш си тест и отиваш, толко е просто.
112
2
 
22
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Така да кажа на господина ние може и да сме глупаци но да си плащаме всеки ден тестове обесмисля да ходим на работа въобще аз имам захар,подагра кръвно и тромбоза,никой лекар не знае и не може да ми каже да се ваксинират или не кой може да ми обясни какво да правя мисля че в случая ми нарошават човешките права не знаят какво да правя а всъщото време ми забраняват да ходя по магазини и да работя та какво правим в моя случай и не само аз съм така
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Алтерниращ веганист "До Анонимен "отказвайте": простичко: отказваш да покажеш сертификат (с лична карта) - не влизаш в мола. показваш изтекъл сертификат - не влизаш в мола. показваш чужд сертификат - биваш арестуван и осъден за документна измама. " - можеш да влезеш в мола, ако ще ходиш до банката или хранителен магазин. Пише го в заповедта!
110
0
 
15
 
! Отговори
До 109ненаглупостта преди 1 месец
Кампанията за разясняване я направи пред лекарите,които също се оказаха сред глупавата част от населението и не искат да си слагат подписа под некролога, наричан "информирано съгласие".В момента инжектират "биопродукт в тестов период" - официалното наименование на "ваксините". И лекарите казват "не на глупостта".
109
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тез мерки са неконституционни поради нарушаване правото на съществуване,работа,учение,живот уреден според основния обществен закон-от всекиму според възможностите на всекиму според потребностите спрямо който всички граждани относно все продукти в оборот в обществото НВП,БВП по избор са с еднакви права как потребители всекиму според потребностите тъй производители всекиму според възможностите за дейност с наложени допълнителни цени как ДДС наложени на едни платени от други,общо такси и ДОД и др.
108
26
 
10
 
! Отговори
НеНаГлупоста преди 1 месец
Не се обиждайте, но над 90% от населението на България е неграмотно и глупаво. В момента хората се страхуват повече, че могат да получат алергична реакция от ваксината и да умрат, а не от самия вирус. Да си глупав не е престъпление. Виновна ни е цялата система на управление, но така е по-лесно да ни контролират. Преди да се иска масова ваксинация трябва да се направи кампания и да се информира глупавото население кое какво представлява.
107
41
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Много простичко, като не искат да се ваксинират, всеки ден тест и дневен сертификат, че са здрави, като си плащат тестовете за своя сметка всеки ден, бързо ще се ваксинират, толкова голяма драма, аз също не съм ваксиниран, но към момента не ми се налагало да го правя, работното ми място не от местата където се изисква, иначе не ми е проблем да се ваксинирам, цял свят го прави ние българите все сме терикатите!
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Ангелов е решил да примами повече избиратели на 14-ти ноември. Ама няма да му се получи. Ние имаме вече Т-клетъчен имунитет. И Т-Мозъчна памет!
105
1
 
4
 
! Отговори
roslio преди 1 месец
3,895 нови 13 починали за 19.10.2021
104
2
 
26
 
! Отговори
Не ще ме ний тирани преди 1 месец
И на ЕС, и на бг политиците трябва да им стане ясно, че българите НЕ искат да се ваксинират!
103
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера - Нидерландия - население 17.5 млн, ваксинирани 85% от тях. Заболели 25 700 човека. България - 6 млн.население, 20% ваксинирани - заболели 5 000 човека. Обяснете моля - защо е тази голяма разлика и на какво се дължи?
102
4
 
6
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 месец
До Анонимен "отказвайте": простичко: отказваш да покажеш сертификат (с лична карта) - не влизаш в мола. показваш изтекъл сертификат - не влизаш в мола. показваш чужд сертификат - биваш арестуван и осъден за документна измама.
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
отказвайте да представяте сертификат - https://cpdp.bg/?p=element_view&aid=2287
100
2
 
4
 
! Отговори
На запат било така преди 1 месец
Така е ! Там помощи НЯМА Хората вземат пенсии по 170 евро и всичко е еднакво ! НИе нямаме нищо общо ни със европеиците нис със Щатите --във щатите всеки който има паспорт получи помощ и всеки който няма осифуровки има достъо до лечение от ковид същото както и този който има осигуровки изградено е всичко поне няма нищо общо със тука ! Какъв лицемер трябва да си да смееш да съпоставяш тука и там то бива дебелоочие ама това е просто ултра мърлява манипулация !
99
5
 
42
 
! Отговори
най-добрия вариант е преди 1 месец
Със сопата пред министерството ! Той все едно ви казва ти и твойте деца няма да ядете докато не се ваксинирате ,а пък на комшията децата ще ядът защото татко им работи във завод или във администрацията !