Д-р Меджидиев: Карантината се скъсява за всички

Бракувани са над 1 300 000 опаковки ваксини
16 авг 2022 12:41, Нели Христова
18
Д-р Меджидиев: Карантината се скъсява за всички
Снимка: БГНЕС

Скъсяваме карантината и за ваксинирани, и за неваксинирани, заяви пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев относно актуалната ситуация с коронавируса.

Типът вирус и мутацията са различни в сравнение с предходните вълни. Затова и експертен съвет взема адекватни мерки седмица за седмица, които да не важат цял месец, поясни министърът. той съобщи, че са били бракувани над 1 300 000 опаковки ваксини. Меджидиев припомни, че вече се дава възможност да се отваря флакон с ваксини и при по-малко желаещи да се ваксинират.

Според него трябва да има различен период на карантина за ваксинирани и неваксинирани с малка разлика. "Говорим категорично за скъсяване на периода на карантина и за ваксинирани, и за неваксинирани. Повечето хора след петия, шестия ден вече не разпространяват заразата. По този начин ще разтоварим населението от тази ограничителна мярка, ще помогнем на бизнес, на всички", заяви той.

Служебният министър увери, че лекарите, които в момента ваксинират, ще получат парите си със задна дата. "От юли месец, със задна дата. Това ще влезе в сила", каза той.

По темата с тестовете за Covid-19 той потвърди, че се надява от идния понеделник да могат да се издават такива електронни направления за безплатно тестване.

Тази седмица се създава работната група за остойностяването на лекарския и сестринския труд, стана ясно от думите на Меджидиев. "Имаме остойностяване на всичко останало в сферата на медицината, изключая труда на лекаря, на сестрата и на фелдшера, на целия екип, който извършва медицинската услуга", каза служебният министър.

Той съобщи още, че се мисли за изграждане на факултет за обучение на парамедици, които да се включат в спешната помощ.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заврете си менте ваксините,знаете къде!
15
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
"Бракувани са 1 300 000 ваксини" - бързо поръчайте нови (иска ми се да използвам едни думи).
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакаха да се разбучат хората,да питат на базата на какво намалят карантината за ваксинирани,изследвания ли са правени,кой по -малко и кой повече заразява?Гледали сак е в Канада,Америка,по света..Къде са експертите- кака Радка,Гломб,Петрунов Витанко?Хората са осъзнати и ще си търсят правата в съда! Усилени,усилени ги намалила дните за карантина щото ще им стане горещо..
13
4
 
15
 
! Отговори
Майстора преди 1 месец
Разиграва се поредно действие от класическа схема за измама. В момента при нищожната проблематичност през лятото от грипоподобни заболявания ни дават отстъпка, малко да подишаме, ужким отпускат нещата. За да може наесен, когато нормално и естествено ще има заразени от сезонни грипове, да кажат "много е сериозно, трябва да вземем "мерки". А мерките естествено ще почнат с по-усилено "тестване" с PCR, който не е тест, и съответно ще излетят "бройките" и ще почне натиск и изнудване да се пробута БОЦ
12
6
 
2
 
! Отговори
Време е! преди 1 месец
Новия Завет, четете, по желание е, демократично но има защо, стига са ни цакали, няма време! Нали искаме здраве и живот?!
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви комисионни сънуваш, бе! Кой дава комисионни, кажи че и ние да вземем! И д ио т и!
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Театралната сценка във всички държави е със сходен сценарий. Чувалите, залите за съхранение на починали, кпп-тата... Експерти няма. Има подставени лица, на които им се плаща щедро да играят ролите си, а в някои по-доверчиви страни като испания, се оказа, че експертите са несъществуващи. Режисьора си е прибрал парите за наемане на клакьори- експерти и само с едно "експертите решиха ..." Заповедите му минаваха без допълнителни въпроси.
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Обаче за тия 1.3 млн бракувани опаковки Чекмеджан и лакиети му Ботокса, Балттията и Дупнишкото джудже с черното мундирче са прибрали комисионните." ----- да не мислиш, е кирчу и кокорчу само се гледали от тъч линията как някой друг прибира комисионните???
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче за тия 1.3 млн бракувани опаковки Чекмеджан и лакиети му Ботокса, Балттията и Дупнишкото джудже с черното мундирче са прибрали комисионните.
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова е лош и опасен вируса и трябва да сме с маски и затова...скъсяваме карантината...голям смях.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
радев е в ползо родо
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Меджидиев, когато ми говориш за опасен вирус, искам да носиш костюм за пълна химическа защита, като марешки. Като щше гледаме театър , нека поне актьорите да са с подходящи костюми.
4
3
 
25
 
! Отговори
И колко дни става ?? преди 1 месец
Най-важното не каза тоя, много изприказва, а не каза най-важното ...
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ СПАЗВАМ НИКВИ МЕРКИ И КАРАНТИНИ, НО ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА РАДЕВ
2
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радвам се че бракуват ваксите, жалко само че ние ги плащаме.
1
7
 
41
 
! Отговори
мда преди 1 месец
Махайте всички ограничения. Помияpи платени.