Лесен начин за укрепване на имунитета

Според кардиолог, може да се ползва прополисова тинткура
7 апр 2020 20:41, Петя Славова
10
Лесен начин за укрепване на имунитета
Снимка: БГНЕС

За да се предпазите от вируси, в това число и от коронавирус, всички средства са добри, дори ако говорим за народна медицина. Кардиологът Владимир Хорошев припомни евтино, но ефективно лекарство, което укрепва в пъти защитните сили на организма.

Все още няма лек за коронавирус, но има начини за намаляване на риска от инфекция. COVID-19, като всеки друг вирус, атакува имунитета на човека. Сред средствата, които укрепват имунната система, Владимир Хорошев постави на първо място прополисовата тинктура.

"Има добри и силни имуностимулиращи лекарства. Бих препоръчал на хората да използват прополисова тинктура по време на пандемията от коронавирус. Тази тинктура има отличен ефект върху имунната система. Прополисът стимулира нейната активност и по този начин намалява рисковете от заразяване", каза Хорошев, цитиран от БГНЕС.

Тинктурата от прополис може да се закупи готова от аптеката или при пчелари. Лекарят заяви, че можем да я приготвим и сами у дома. “Водна или алкохолна тинктура е лесна за приготвяне. Ако има прополис у дома, тогава можете да направите тинктура, като използвате медицински спирт от 70 градуса. Ако нямате такъв, тогава можете да използвате обикновена водка. Прополисът се настъргва на ренде и се накисва в спирта или водката като се оставя да постои за няколко часа. В зависимост от дозата прополис получавате 10-15 или 20 процента тинктура”.

Важно е да запомните, че прополисовата тинктура не лекува вируси и заболявания, а само укрепва имунната система, което помага на организма сам да се справи по-безпроблемно с инфекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
д-р Балчев преди 4 години
200 милиона години прополисът защитава макроорганизмите от микроорганизмите. Последните в абсолютен тонаж са почти колкото макроорганизмите. Между микроорганизмите и макроорганизмите винаги е имало и има борба. В повечето случаи микроорганизмите "искат" да изядат макроорганизмите. Последните, като правило неподвижни, са си изработили мощен защитен механизъм - смоли и восъци, клей, прополис. Да се доверим на 200 милиона години еволюционен опит!
7
0
 
1
 
! Отговори
д-р Мирослав Балчeв преди 4 години
200 милиона прополисът е причина животът на Земята да съществува. Растенията отделят смоли и восъци с за да се защитават от микроорганизми, вируси, плесени. Пчелите го събират и с него тапицират всичко в кошера. Така се защитават. Прополисът е вещество, използвано от древните лечители и бащите на съвременната медицина. В Апитерапията е основен лечебен продукт. Фигурира в официалната фармакопея. Предлага се основно като клеева тинктура / прополисова тинктура, прополисов мехлем, натурален клей.
6
0
 
5
 
! Отговори
Абсолютно вярно! преди 4 години
Това е истинското лекарство за човека, само с това се лекувам, има го навсякъде! Вярно го е описал доктора, само дето подвежда с настъргването на ренде. Прополис не може да се настърже, затова се слага във фризера и след като се втвърди се счуква на парченца. За няколко часа не може да се разтвори, трябват му няколко дни. Пие се 30%(30гр прополис в 100мл водка или ракия), по 20 капки в топла вода. Идеален цяр и за язва!
5
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Лесен начин за укрепване на имунитета - отлежала ракия, много шопска салата и хубави месни мезета...
4
2
 
3
 
! Отговори
До 3: преди 4 години
Написал си големи глупости.Смесваш някакви факти и глупости.Ясно ми е колко ти е акъл още като те видя, че си започнал изречението си с ВирусА.Не знам как са се намерили толкова хора да ти слагат плюсчета.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парацетамолът също е опасен за моето здраве.
2
1
 
4
 
! Отговори
Алфабета преди 4 години
Българката самалекувала се от корона е ползвала вит. С , клеева тинктура, малко ракия и други .
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай ся стадото и прополиса ще изкупи

Спонсорирани публикации