Фандъкова поиска голяма крачка за София и представи програмата си

От днес започва състезание на идеи, смята кандидатът за нов мандат
Обновена: 29 сеп 2019 14:57 | 29 сеп 2019 14:52, Красимир Ангелов
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

София има уникален шанс да направи голяма крачка в своето развитие и затова е важно как ще продължи да се променя, обяви кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова при откриването на предизборната си кампания.

Още по темата
"Модерно е политиците да се крият зад думата „гражданите“. Но гражданите имат своите лица, имена и професии. Затова аз предлагам екип, с който да ускорим развитието на София“ посочи кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС, цитирана от "24 часа".

"Не пренаписвам големи периоди от живота си, не ги подменям, не ги крия, както е модерно. Не давам неизпълними обещания. За мен днес започва открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за София. Да, тези избори са важни, защото на тях се решават две важни неща", посочи още Фанддъкова.

По думите й важно нещо след изборите е как София ще продължи да се променя – "дали със силата на опита и с поуките от научените уроци ще стъпим на здравата основа на направеното, за да увеличим скоростта на промяна и градеж".

"Преди няколко месеца "Файненшъл таймс" и Световната банка отвориха свои центрове в София. Струва ни се естествено. А дали биха го направили преди 10 години? Каква беше София преди 10 години? Започнахме работа в един спрял град, който преминаваше от криза в криза. София беше обградена от хиляди бали боклук, чийто мирис задушаваше половината град. 40-годишните червени Икаруси бяха столичният градски транспорт, а метрото беше 9 км от центъра до "Обеля", посочи в словото си кандидат-кметът.

Първата голяма цел, която Фандъкова си поставя, е по-високо качество на живот с по-удобна и сигурна градска среда, а това означава повече работа в кварталите.

"Предлагам цялостна програма за изграждане на паркинги – буферни, на спирки на метрото и квартални, защото подреждането на паркирането в кварталите е една от най-спешните задачи. Трябва да намалим транзитния трафик през града – а това значи да завършим вътрешните рингове и Околовръстния път", посочи още Фандъкова. Тя отбеляза като голяма своя гордост изпълнението по проекта на метрото.

Борещият се за нов мандат столичен кмет посочи и друга своя голяма цел - по-здравословна среда, което означава чист въздух и повече зеленина. А заедно с това и целта за просперираща София, с по-големи възможности за професионално развитие, добри доходи и успешен бизнес.

"Вярвам, че бъдещето на София е във високите технологии. Затова предлагаме и училищен кампус,  в който престижни международни училища и университети да отворят филиали. Големият капитал на София са образованите и младите хора. Знам го с ума и със сърцето си.  Затова и повече от 10 години инвестициите в образованието са стабилен приоритет", посочи Фандъкова.

Сред останалите приоритети в нейната програма са подпомагане на творците и местната култура, повече ред, контрол и ясни правила в целия град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
3
 
! Отговори
ахахаха преди 4 години
До ЧочоАма, те не са сменяли позата от години...все същия градус държат нищожните червенотиквеничета.
194
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Презастрои кварталите на София, а улиците не се оправиха. Този трафик къде да ходи. Буквално След дъжд качулка. Фандъкова вън, изтече ти времето на кмет. Няма никаква визия за подреден и красив град. Само предизборни лъжи.
193
1
 
1
 
! Отговори
Имаше една Гери преди 4 години
Имаше една Гери викахме и общата. Май е намерила друг начин да заработва
192
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЛЕДАМ ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ СЕ ВЪРТЯТ ОКОЛО ФАНДЪКОВА.ЗАЩО СЕ ИЛАГАТЕ ХОРА?
191
6
 
5
 
! Отговори
Гери преди 4 години
Единственият свестен кмет
190
6
 
4
 
! Отговори
Гери преди 4 години
Единственият свестен кмет!
189
5
 
9
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Картофка няма да я бъде!Идва края на крадливото герберско племе.Партия ГЕП е ОПГ!Няма място от където да не крадат тези невежи и нагли недоучили простаци.ВЪН ТИКВИ ,ВЪН!Мястото ви е в затвора.
188
4
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Анонимен 194 Не знам Фъндъкова дали има визия или не , ама аз ще гласувам за по хубавата.Така де , няма да се излагаме , я !
187
2
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Загубата е победа за БСП .Това показва че ги има все още и оставки не дават.Кво до праиш ? Социалисти.
186
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разкарайте се от власта!
185
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРОБ е ОПГ!
184
9
 
7
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Мили недоразвити червенотиквеничковчета ,пак ще гризнете дръвцето ,ама вие сте свикнали на наведена поза със силна чупка в кръста .
183
4
 
16
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
Ама само как се прави на тресната тази госпожа от кварталното Соу на Емил Марков..!
182
6
 
16
 
! Отговори
Само преди 4 години
Да не я направи тази крачка на Графа, че ще се спане в перките.
181
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 години къде спа, та не я направи тази крачка?
180
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази жена няма дори визия как трябва да изглеждат тротоарите в София. В участък от 100 метра може да видиш шестоъгълни плочки, квадратни плочки, продолговати... В края на лятото ремонтираха част от тротоара на Стамболийски - там направо сипаха асфалт.
179
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега зсщо не е направила тая крачка ? Нали е кмет ? Гласувайте пак за герберите
178
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващата година билета ще е 2.50 и ще има още ремонти в центъра и само в центъра. Всичко около центъра няма да се пипа в следващите 30г.
177
5
 
26
 
! Отговори
Васко преди 4 години
Значи си е работила със стар и "калпав" екип целият мандат, явно добре са крали. ВЪН
176
9
 
6
 
! Отговори
От дек на дек !? преди 4 години
За назидание на останалите крадриви гербепбрасти и и за нейно наказание, бих я ши бал като за последно сбогом.