Лозенец между конкретните решения и илюзорните обещания

Кандидатът за кмет Любомир Дреков пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 1 ное 2019 23:06 | 1 ное 2019 21:07, Боряна Павлова
0


"Хората много ясно могат да разграничат между конкретните решения и илюзорните обещания", заяви кандидатът за кмет за район "Лозенец" Любомир Дреков в предаването "Денят ON AIR".

Според него предизборната кампания е станала кална, заради нападки между партиите и очерняне на кандидатите. Всичко това отвлича вниманието на гласоподавателите от програмата на кандидата и неговата визия.

"Най-тежкото на тази кампания беше, че излязохме с нашата програма, в която конкретно са разписани идеите и проектите за всеки един от районите, а срещу нас нямаше нищо и се започна едно очерняне", коментира Дреков.

Кандидат-кметът обсъди в ефира на Bulgaria ON AIR някои от проблемите и решенията на район "Лозенец".

"Оправихме почти изцяло базовата инфраструктура. Говоря за булевардите. Всички сгради на училища и детски градини са конструктивно укрепени. Започнахме саниране на сгради, направихме зелена зона, свалихме колите от тротоарите", изтъкна като част от проблемите, по които са работили и са разрешили.

Новите идеи, които желаят да разработят, са свързани с подобряването на градския транспорт, проектиране на удължение на метрото, изграждане на трамвайна линия по Филип Кутев, но няма как всичко да се изпълни в рамките на един мандат, категоричен е Дреков.

Той обаче смята, че е възможно за това време да се изградят буферни паркинги в района и да се направят промени в закона, за да има повече пространство между сградите, които се строят. 

"Южните квартали, които попадат в район Лозенец няма в бъдеще да има чак такъв проблем, защото там където сега започва да се строи, е зона с нискоетажно застрояване. В жилищната част не остана къде да се строи", коментира кандидат-кметът по въпроса за презастрояването.

Проблемите, за които сигнализират гражданите, най-често са свързани с липсата на тротоари и осветления и липсата на базови инфраструктура, но постоянно работят за решаването им, коментира на финала Дреков.


0
Още по темата: ЛозенецЛюбомир Дреков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари