Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив

Данните са от евроизследване, обхванало 30 000 души
Обновена: 28 юни 2012 07:27 | 28 юни 2012 07:27, Елка Василева
63
Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив
Мъжете се включват в домакинската работа, за да няма кавги у дома. Снимка: архив, Reuters

Европейско изследване, публикувано от университета в Кембридж, показа, че мъжете всъщност обичат да участват в домакинската работа, съобщи в. "Дейли мейл".

Така намаляват домашните свади и като цяло щастието в дома се увеличава. Съпрузите и партньорите изпитват чувство на вина, когато не поемат своя дял от работата в къщи. Те предпочитат да си живеят тихо, като чистят и готвят, вместо да слушат скандалите на недоволната половинка.

Данните са от европейско изследване за разликите между мъжете и жените, обхванало 30 000 души от 24 държави.

Учените са очаквали домашните конфликти да се увеличават и щастието на мъжете да намалява, когато имат повече задачи в къщи. Резултатите обаче показват точно обратното.

"Вероятно това се дължи на факта, че все повече мъже подкрепят равенството на половете и се чувстват неудобно, ако жената върши повечето задачи в къщи. Освен това жените стават все по-настоятелни и ясно показват, че не им харесва мързелът на партньора" - пишат авторите на изследването, ръководени от проф. Жаклин Скот.

Резултатите противоречат също на досегашните данни, че въпреки все по-големия брой на работещите жени с образование и кариера мъжете продължават да им отреждат по-голямата част от домакинската работа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
16
 
! Отговори
Месия- жена на някол преди 11 години
Ух, как ще си чистим! ЧУДЕСНО! Ще си имаме най-чистата къшичка!
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kogato nqma problem s parite , vsi4ko e spokoino !
47
6
 
14
 
! Отговори
zavrqn zet преди 11 години
Kogato jenami mi kaje Vdigni si krakata ne vijda6 li 4e 4istq ? Az obiknovenno otgovarqm , taka si i znaeh edna rabota ne moje6 da svar6i6 bez men !
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно съм съгласна с твърдението, че сина прилича на баща си. Мъжа ми никога не е помагал в домакинстването. Не чисти, не е направил една салата, не е пуснал пералнята. Ходи на работа и хойка. Баща му обаче същото прави и до ден днешен. Всъщност аз съм си виновна. Бях млада и глупава, добре възпитана. Надявам се сина ми да не прилича на баща си и дядото.
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двамата работим по цял ден и вечерта нямаме време да си връзваме кусури,Кухнята ни е обзаведена с необходимите ел.уреди,през деня уточняваме какво ще вечерямеи за половин час всичко е приготвено.Вечеряме,споделяме, пийваме си аператив и бутилка вино,не се разхвъпля,защото няма кой сам да чисти.Обикновенно разправиите са когато мъжа работи а жената гледа сапунки и клюкарства по цял ден а вечер се оправдава че й е омръзнало да слугува или обратно - жената работи а мъжът се чуди какво да прави..
44
2
 
24
 
! Отговори
една българка преди 11 години
Мъжете ни са възпитани така от майките и бабите си . Манталитет ! Млади дами гледайте какво си взимате , че то човек даже куче като си взима пита за родословното му дърво ...После да не се окажете в описаната ситуацията . Най-малкото - унизително е !
43
3
 
26
 
! Отговори
На 39 преди 11 години
Правя всичко това. Ходя на работа и поемам домакинството изцяло, копая, режа лозе, връзвам, помагам при пръскането, прибирането,варене на ракия , правене на вино. Пием бира. Какъв е смисълът, защото се трепя с него-той се разтоварвал. Когато се приберем в 10 вечерта, той сяда и чака манджа, аз я правя и т.н.-и... не почивам. Чувствам се ощетена. Ако го оставя сам, губи три пъти повече време.Понякога ляга като писюр в чисти чаршафи. Сърди се, че не се интересувам от колата.Какво е това?
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъжете не ги мързи да помагат, но не разбират какво точно се иска от тях да го направят-нямат усет и не наблюдават какво прави жената. Тя и за това се дразни, защото нейните усилия остават незабелязани.Мъжете се притесняват, когато има недоволство и не искат да се занимават повече, за да не ги критикуват.
41
3
 
21
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Тези на снимката си пасват много,татуировките им са им сходни.Дано така да се разбират и в секса, и в домакинството-това е ключа към семейното разбирателство!
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е, нали това е идеята Никой не е длъжен да слугува на никого! Без значение дали става дума за мъж или за жена. След като и двамата работят и изкарват пари съвсем нормално е и домакинските задължения да си делят, а не единия да се претрепва от работа докато другия лежи на дивана.
39
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти сериозно ли си вярваш, че тия които ги мързи да си измият чинията ще тръгнат да оправят колата или да пръскат овошките? Че тях ги мързи да си мръдна з...ците от дивана ти ми говориш за ремонти! Ха-ха-ха! То мъж, който може да оправи кранчето в банята, няма да се изплаши и от 10 чинии, тук става дума за другите, за класическите мързели, които си мислят, че някой им е длъжен, без значение дали става дума за готвене или за ремонт на колата.
38
3
 
17
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Глупости - за да съм щастлив компаньонката трябва да носи 15 сантиметрови токчета и да е по бельо! Всички желаещи - заповядайте в посолството! Моля не се блъскайте - ще има за всички!
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам нищо против да помагам.Примерно мога да натисна копчето на пералнята или на миялната.И не ми ревете за равноправие и калпави мъже!Искам жената да оправя колата,да реже лозето и овошките,да мята машината на гърба и да пръска,да ремотнира де кво се развали из къщата и т.н. и т.н.Ей тогава ми говорете за равноправие!
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Салатите и скарата са моя територия и се гордея с маисторлъка с които ги правя Чиниите ги мие машината Пералня пуска жена ми , но и аз знам програмите и не е никакъв проблем да се оправяМога да гладя,но не обичам и пак тя ме глади Свиркаите си ... това са дребни неща....
35
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се, че няма нищо по-хубаво от това, когато един мъж помага на половинката си. Не приемам изказванията на някои пещерняци, че жената само трябва да прислугва. Бих ги попитала щом искат жена завряна в кухнята, дали печелят достатъчно, за да не се налага да работи? След като отговора ви е "не", нямате право да се държите като простаци. Не е коректно някак си жената да се прибира след 12 часа бачкане и да се мята в кухнята, а мъжете да пият бира и да се чешат по шкембетата пред телевизора...
34
1
 
41
 
! Отговори
Гад преди 11 години
Аз от сумати години си чистя, готвя и т.н. и не съм по-малко мъж от мързелите.Някой си мислят, че като измият чиниите и се превръщат в женчовци ... ала бала ... и боб да сготвиш и мусака с таратор да направиш си е удоволствие да гледаш после как се хапва с кеф. Е вярно е, че си изгубил няколко часа в кухнята, вместо да шариш из чалгаджийските канали и порното в нета, ама трябва разнообразие :) Пък и жените се радват, може да намажете нещо после :P
33
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още преди да се вземат младите всеки трябва да може да си оправя леглото, да си събира трохите, да си мие чиниите и пр. битови дейности. Ако не е така после никой да не се сърди на другия че го носи на гръб цял живот. Тия работи се възпитават много преди брака, не след това
32
19
 
18
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 11 години
тая статия явно е писана от някоя незадоволена госпожа....:)
31
19
 
31
 
! Отговори
до Hollywood Jack преди 11 години
Ти доволна жена да си виждал някога? :D
30
6
 
41
 
! Отговори
До Hollywood Jack преди 11 години
Ако взима толкова няма да има проблем да плащам на чистачка. Но при положение, че взима 600 и аз горе-долу толкова и да има претенции, че веднага след работа не съм почнала да му приготвям вечерята, е ще ме извинява.