Пияни, но вежливи - основните черти на британците

Чужденци определят как възприемат жителите на Обединеното кралство
31 юли 2014 10:58,
10
Пияни, но вежливи - основните черти на британците
Снимка: Reuters, архив

Доста пияни, но подчертано вежливи - такива са главните черти на съвременния британец, определени от чужденците, предаде ИТАР-ТАСС.

Във Великобритания истински шок е предизвикало социологическо изследване на влиятелния Британски съвет за това как се възприемат съвременните британци по света.

Сред трите най-присъщи свойства са били посочени пиянството, лакомията и национализмът, а основна положителна черта на британците била вежливостта им.

На четвърто място сред отрицателните черти е непознаването на културата на другите страни по света, а на пето - грубостта. Следват недружелюбното поведение, склонността да се оплакват, излишният песимизъм и мързелът.

А към положителните черти на характера на британците са причислени доброто образование, дружелюбността и уважението на закона. На пето място е прочутото английско чувство за хумор.

Що се отнася до самата Великобритания, то чужденците я възприемат предимно като място, където времето винаги е лошо, а кухнята е отвратителна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Тухлата преди 9 години
Мнението на чужденците в тази статия за Великобритания ми мирише на приказката за лисицата и гроздето.
7
0
 
4
 
! Отговори
Цвете за мирисане преди 9 години
За всяка нация може да се каже нещо добро и нещо лошо. Я се опитайте да изброите добрите и лоши страни на българите и ги сравнете с това което чужденците мислят за нас. Освен това хем "вежливи"хем "груби-хайде уточнете се кое е вярно. По отношение на песимизма и оплакването ,мисля,че ние сме шампиони.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аха, вежливи. Идете ги вижте по европейските курорти какви заядливи простаци са като се напият, само търсят с кого да се джавкат и да се сбият.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
итар-тасс...наистина, за руснаците и тяхното пиянство, ингилизите може и да изглеждат вежливи. ние сме ги виждали и на сл. бряг, и в испания...по-големи *** няма!
3
3
 
9
 
! Отговори
Една преди 9 години
Деградирала нация, това са Англичаните ! А Камеран да не се притеснява толкова за емиграцията .... никой не иска да ходи там защото е хубаво, просто дават повече пари ! Никой истински българин няма да замени красотата на България, гостоприемството на Българина за държава като Англия и хора като англичаните ! Екскюз ми,Камеран не се "възбуждай толкова много" !
2
7
 
8
 
! Отговори
Находчик преди 9 години
Колко е хубаво да прочетеш една статия, след което без колебание да отбележиш - егати скалъпеният и тенденциозен бълвоч.Вече ми става хоби да колекционирам заблуждаващи информации, тази беше добър улов.Давайте още!
1
5
 
3
 
! Отговори
Avi преди 9 години
You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f***cking Poppins... LONDON.