Бекъм заедно с УНИЦЕФ отново ще помага на децата

Бившият футболист е посланик на добра воля вече 10 години
9 фев 2015 19:17,
0
Бекъм заедно с УНИЦЕФ отново ще помага на децата
Снимка: Reuters

Бившата футболна знаменитост Дейвид Бекъм лансира в Лондон съвместно с УНИЦЕФ нов хуманитарен проект за оказване помощ на деца, съобщиха Франс прес и ДПА.

Проектът е озаглавен "7", на номера, който носеше на фланелката си Бекъм, докато бе състезател на Манчестър Юнайтед.

Всъщност става въпрос за проект за набиране на средства за 7 инициативи за защита на деца в неизгодно положение по света.

"Известността ми, успехите ми по футболните терени отвориха вратите пред мен, за да осъществя подобни проекти, свързани със защита на децата", заяви 39-годишният Бекъм на пресконференция, организирана от УНИЦЕФ в британската столица.

Лансирането на проекта идва, след като тази година бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид чества изминаването на 10 години, откакто стана посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

"Хората ме познават като футболист, но животът ми никога не е бил ограничен единствено до тази моя дейност", увери Бекъм.

Той направи това изявление, докато на екран се излъчваха видео кадри, които показват как кръстосва из света, за да се срещне с деца, да поиграе футбол заедно с тях и да участва в хуманитарни инициативи.

"Като посланик на добра воля Дейвид Бекъм посвети 10 години от живота си на защитата на онези, които най-много се нуждаят от това - най-уязвимите деца", заяви Палома Ескудеро от УНИЦЕФ.

/БТА/


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари