Tоп митовете за целулита според топ експерт

Защо целулитът е нелечим?
Обновена: 8 яну 2017 18:33 | 8 яну 2017 18:17, Екип на Tialoto.bg
1
Tоп митовете за целулита според топ експерт
Снимка: Instagram

Постоянно чуваме различни неща за нашите тела, но в крайна сметка дали медиите са най-добрият източник на информация? На фона на всички тези снимки с фотошоп и маркетингови кампании, обещаващи магически продукти, за „топ тела“, хората имат нереална и нездравословна преценка за това кое е красиво и за собствените си тела.

В стремежа да приличат на супермодели, много жени страдат от ниско самочувствие и самооценка и се въртят в един порочен кръг на нещастие. Самите те опитват какво ли не, за да променят визията си, ала често прочетеното/наученото само ги подвежда и влошава нещата.

Една от най-големите „болки“ на жените десетилетия наред е целулитът. Чували сте, че може да се справите с него със спорт и диети? Не! Това е поредният мит и топ треньорката, мотиватор, лайф коуч, автор на десетки книги за фитнес и хранене и носителка на рекорд на Гинес за най-много фитнес видеа Шейлин Джонсън развенчава дори само с признанието: „И аз имам целулит!“.

Ето и кои са най-разпространяваните митове и легенди за целулита според нея:
Какво е целулитът?

- Той е част от човешкото тяло, най-често в областта на бедрата.
- Получава се, когато слоят мазнини над мускулите (подкожната мастна тъкан) мине през съединителната тъкан.
- Целулитът се увеличава най-често с покачване на процента мазнини в тялото.
- Мъжете обичайно имат по-малко целулит, защото имат повече мускули, по-стегната съединителна тъкан и по-малък процент мазнини в тялото.

Мит 1: Целулитът означава, че имате в повече килограми
Абсолютно невярно! Повечето хора имат целулит, дори слабите. Тези подкожни мастни натрупвания могат да се образуват във всяка кожа.

Мит 2: Целулитът се наблюдава само при жените
Да, при дамите е по-ясно изявен, но мъжете също страдат от портокалова кожа. При мъжете той не се проявява единствено и само заради разликата в пола и състава на тялото. Мъжете имат влакнести ленти, които се движат по-успоредно на тялото, докато при жените те са перпендикулярни. Именно перпендикулярните влакнести ленти предизвикват ефекта „трапчинки“ , когато загубят еластичността си и "паднат".

Още по темата четете в Тialoto.bg


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
35
 
! Отговори
Данчо Тирбушона преди 3 години
А така! Дебелани, плюскайте си за вечеря свински пръжки с обилни количества хляб както и до сега. Така и така - целулитът е нелечим. Вече може да сте спокойни. Разпечатвате си тази статия и си я лепвате на огромния задник и който каже нещо за целулита ви, му навирате голямото дупе в лицето да се образова!