Колко да работим на седмица? Не повече от 39 часа

Иначе не остава време себе си, храненето, личната хигиена
21
Колко да работим на седмица? Не повече от 39 часа
Снимка: Reuters, архив

За здравословен начин на живот специалистите препоръчват да се работи не повече от 39 часа на седмица.
Ако това време се увеличи, може да доведе до нарушения в психическото и физическото състояние на работника, пише БТА.

Причината е, че човек не може да отдели достатъчно време за себе си, за храненето и личната си хигиена.

До изводите експертите са стигнали след наблюдения върху продължителността на работния ден и здравословните показатели на повече от 8 хиляди австралийци.

Специалистите препоръчват да се съкрати времето за трудова дейност на приблизително две трети от гражданите на страната на възраст между 24 и 65 г., които работят средно над 40 часа седмично.

Авторите на изследването са особено загрижени за жените, по-голямата част от които изпълняват и домашни задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Заплатите които получаваме не ни позволяват да работим толкова много. За седмица получаваме пари за не повече от 30 часа.Останалото е ангария ! Работим за благоденствието на работодателите с безплатен труд!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мен лично ме устройва най-много работа по 2 час на ден или 16 часа на седмица, за парите не съм претенциозен не искам да бъда милионер, просто толкова колкото да ми стигат без да се лишавам от нищо да живея, Както виждате не му трябва много на човек.Но за съжаление , още си търся въпросната работа.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а колко часа трябва да работи един счетоводител когато трябва да издава отчетите не 40ч и 50ч не стигат вие ми говорите щуротий законоиздателите издават нови закони и сами ги нарушават.в стоителството колко часа се работи повечето в бг се работи от 10ч до 12ч работен ден
13
6
 
0
 
! Отговори
Веско до Пазарджик преди 7 години
Смешен селянин.А според темата, аз под 50 часа на седмица се чувствам зле. Най мине добре на 55. За вас не знам, ако ви мързи не се оплаквайте.А за тез моите, преди да започна си казах цената, и се съобразиха какво искам, на 3 тият ден ми казаха да продължавам в същият дух и че има място за мен в фирмата.
12
1
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
НАЩЕ ЖУРНАЛИСТИ МНОГО ЛЪЖАТ НЯМА ПОТВЪРДЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПИШАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ НАЩЕ КОМЕНТАРИ И НЕ ПИШАТ КАКОТО ТРЯБВА ПИШЕТЕ ЗА УКРАЙНА КАК КИЕВ СИ ИСПРАТИ ВОИСКАТА ДА УНИЩОЖАВАТ ДОНБАС ЛУГАНСК
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като бях в БГ ето колко работих.Ставах в 6ч. и докато си пиех кафето в къщи преглеждах кой какво е свършил и какво не е свършил от моя отдел (3ма човека с мене). После в 9 в офиса, оперативка (Аджаил митинг му викат у чужбината), бачкане до 6 и после в къщи след вечеря се самообучавах до към 11 вечерта (четях за новите неща и как да напрая на шефа бизнеса на шефа по-печелив, щото иначе алтернативата е безработен). Взимах невероятните 1500лв.Добре е че емигрирах, че да се видя с пари и живот
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 11Когато започнеш да работиш за 600 лева в София или за триста в малък град , тогава пиши от тяхно име раздавай съвети.
9
0
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Ами аз съм родена в София и не работя за 600 лева, но има доста хора, които работят за толкова. Та просто обяснявам какво е положението, пък вие си вярвайте, че тук ви дават 1000 лева само като дойдете в София, ама после да няма драми!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До От СофияАми *** да работиш за триста лева в малък град , какво правиш в София , като не ти излиза сметката?
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз работя близо 50 часа седмично и никой не ме пита дали ми харесва.
6
2
 
9
 
! Отговори
От София преди 7 години
До СТЕФАН ДИМИТРОВПочти съм съгласна с теб. С едно изключение. Няма как всички в София да работим за много пари и то все в администрацията. Така, че не оставайте с грешно впечатление, че тук всички се къпем в пари. Да, може и да взимаме повече, но и животът ни е по-скъп. Сравни само наемите и цената за транспорт и ще видиш, че тук 600 лв са като 300 в малък град. А доста хора взимат 600 и дори по-малко. Така, че не се лъжете, че сме супер богати.
5
4
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Работете в кухня, така спестявате храна и време за храна.
4
0
 
32
 
! Отговори
factotum преди 7 години
6 часа работен ден, другото си е робство!
3
15
 
6
 
! Отговори
Ни тъй ,ни инaче преди 7 години
Aз кaто бях в Бългaрия и рaботех по осем чaсa нa ден имaх голям проблем!Имaх време зa много нещa мa нямaх пaри.Зaтуй зa дa могa дa идa нa кино,море или ресторaнт си теглех кредит.Туй свободно време ми излезе солено,но си реших проблемa !Отидох в чужбин!Сегa рaботя по 13-14-15 чaсa,вземaм 1600лв.и нямaм време дa си ги хaрчa!Че тъй де ...нaпрaвих си рaвносметaтa aз и си викaм ,че душaтa в рaя и онъз рaботa до крaя не стaвa!
2
14
 
13
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 7 години
За личната хигиена аз съм го измислил: сложил съм едни пръскачки горе на тавана на цеха и отвреме навреме пръскам работниците здраво със студен душ.Така осигурявам личната им хигиена и им остава повече време да работят. А и забелязал съм, след душа, работят много по-здраво! Значи вярно е, че личната хигиена е важна!Сега мисля и другите важни неща как да ги осигуря, че да работят по 168 часа седмично.
1
5
 
35
 
! Отговори
СТЕФАН ДИМИТРОВ преди 7 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Б.БОРИСОВ РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИЯ НА ДВЕ. ЕДНИТЕ СОФИЯНЦИТЕ РАБОТЯТ В ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ И ВСЕКИ ТРЕПЕРИ ДА НЕ СЕ ПРЕКАРА ДА РАБОТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ 8 ЧАСА. КАКВО СТАВА В ПРОВИНЦИЯТА. НЯМА ЗАКОН И НЯМА КОЙ ДА НАПРАВИ РАБОТА ПО 8 ЧАСА. ПО 10-12 ЧАСА СЕ РАБОТИ И ПОЧТИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ПЛЮС УДРЪЖКИТЕ, КОИТО СЕ ВЗЕМАТ ПАК ОТ РАБОТНИКА. ДЪРЖАВАТА НЯМА ВОЛЯ ДА НАПРАВИ ПЕТ ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА. ТОВА, КОЕТО СЕ ГОВОРИ ЗА СРЕДНА ЗАПЛАТА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО. ЗА НАС СЕ СЕЩАТ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ СРАМ.