Дрон с мисия: Спаси изгубено куче в Англия

Домашният любимец бе открит в стари планински тунели
3
Дрон с мисия: Спаси изгубено куче в Англия
Снимка: Flickr.com

Около британския град Абъртилери в Южен Уелс в търсенето на изгубено куче от породата чухуахуа се включи дрон, който намери животното пет дни след изчезването му, съобщи Лента.

Безпилотният дрон откри кучето Чери за 20 минути в един от местните стари планински тунели, където беше заседнало. Отбелязано е, че устройството узнало местонахождението на домашния любимец с помощта на термовизионна камера.

Собственичката на изгубеното куче откри кампания за набиране на средства, с които да заплати работата на дрона. Тя успя да събере около 1,5 хиляди щатски долара, но една от местните фирми й предостави безвъзмездно устройството.

Жената предложи да върне парите на дарителите или да ги предостави за благотворителност.

През ноември 2015 г. стана известно, че властите в Австралия ще патрулират по крайбрежието на щата Нов Южен Уелс с помощта на квадрокоптер, за да предпазят плажуващите от нападения на акули. Освен дронове, те ще използват вертолети и умни подводни заграждения, предава БТА.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
европа преди 4 години
Трябва да се забрани използването им от цивилно население.С дрона може да шпионираш всеки,да влезеш в двора му,в къщата му.Например ако си го оглеждаш,джойнт на двора някой може да го види и да те издаде.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия джаджи могат да са полезни и с тях да се свърши много добро. Но за съжаление, могат да причинят и много беди в ръцете на хора с лоши или непочтени намерения.

Ясно е, че всичко зависи от отделния индивид и гледната му точка по въпроса.