Жените на Хитлер: Как всяка негова афера завършва с трагедия и ужас

Фюрерът е имал странни сексуални наклонноксти
8 апр 2021 21:48, Нели Христова
83
Жените на Хитлер: Как всяка негова афера завършва с трагедия и ужас
Снимка: Getty

Шокиращо е колко красиви жени са си падали по Хитлер - но това не е толкова ужасно, колкото нещастията, които ги сполетяват: Нова книга разкрива сексуалната привлекателност на фюрера и как всяка негова афера завършва с ужас или трагедия.

Те се срещнат в Мюнхен през 1934 г. Юнити е в Германия като студент и целенасочено започва да дебне фюрера, наблюдавайки го в любимото му място, кафене Osteria Bavaria. Нейната упоритост дава резултат - Хитлер я кани на масата си и е омагьосан от нея.

Юнити е една от шестте момичета от Митфорд, дъщери на ексцентричния лорд Редсдейл, и Хитлер се надява, че тя ще му осигури "път" в британските аристократични кръгове. Той вярва, че тази английска Валкирия му е "изпратена" от съдбата.

Като момиче Юнити има снимки на Хитлер и свастики на стената на спалнята си. Тя и по-голямата й сестра Даяна бяха фашисти и присъстват на митинга в Нюрнберг през 1933 г.

Лудориите на Юнити предизвикаха недоволство във Великобритания: тя се провъзгласява за човек, който мрази евреи, поздравява британския консул в Мюнхен с нациския поздрав, а когато Германия анексира Австрия през март 1938 г., тя застава до триумфиращия Хитлер на балкона във Виена.

Няма съмнение, че Хитлер и Юнити са били много близки, но дали връзката е надхвърлила приятелството, не е ясно. Той със сигурност я използва срещу Ева Браун - неговата дългогодишна любовница, карайки несигурната Ева да бъде ревнива и ядосана.

Тъй като и двете сестри Митфорд прекарваха време в Германия, Юнити се надява страната и Великобритания ще бъдат съюзници.

Въпреки това, след като взима Даяна под крилото си по това време, и когато британският премиер Невил Чембърлейн все още се надява да запази мира, Хитлер сяда на дивана до нея и й прошепва в ухото, че войната между Германия и Великобритания е неизбежна.

Няколко години по-късно Браун посочва дивана, на който Чембърлейн също е седял по време на Мюнхенската криза от 1938 г., и казва, усмихвайки се: "Само да знаете какво се е случило там, на този диван".

Когато войната избухва през 1939 г., Юнити е съсипана и се прострелва в главата с пистолет с перлена дръжка, който й е подарен Хитлер. Раната не е фатална, но куршумът е попаднал в мозъка й и не може да бъде отстранен. Фюрера настоява за най-доброто лечение, но не можеше да отдели време да я посети в болница.

Преместена у дома в Англия, тя е обгрижвана от майка си, но личността й се е променила и тя е има умствената възраст на десетгодишно дете. Умира на 33 години през 1948 г., все още нацистка.

След самоубийството на Юнити Хитлер заявява: "Боя се, че не нося на жените щастие". Но всъщност това твърдение подценява възможностите му да сее терор.

Опитът на Юнити да се самоубие е един от поредицата опити за самоубийство от жени, които по един или друг начин са били свързани Хитлер - някои са били успешни, други не. Тя беше една от легиони жени, които се вманиачават по него. От милионите обикновени немски братя, които се хващаха за всяка негова дума, до онези, които станаха негови интимни спътници, жените го обожават.

Насаме Хитлер е доста по-различен от персоната, която показва пред обществото. Той е бил мек, весел, дори любезен, особено с жените. Очаровал ги, правил любов с тях с очите си, ако не с друго, и ги карал да повярват, че те са единствените хора, които имат значение. Той обаче не харесваше интелигентните жени. Намира ги за заплаха.

Въпреки популярната вяра за Хитлер като платоничен любовник, женен само за германската нация, той е имал сексуални желания, въпреки че тяхната природа е била обект на много спекулации. Има истории, широко разпространени от враговете му, за странни сексуални склонности.

Разпространяват се упорити клюки, че фюрера е хомосексуалист с твърдението, че е имал връзка със заместника си Рудолф Хес, когато са били в затвора заедно през 1924 г. Предаността на Хес е била всеобхватна, но няма доказателства, че са били любовници.

Членът на нацистката партия Ернст Ром веднъж се шегува с Хитлер за страстта му към селските момичета: "Когато те стоят на полето и се навеждат при работата си, за да вижда задните им части - това му харесва, особено когато са големи кръгли. Това е сексуалният живот на Хитлер."

Не след дълго Ром е убит по време на Нощта на дългите ножове, когато СС и Гестапо прочистват политическите противници.

Много клюки се пораждат и от връзката на Хитлер с Анжелика  "Гели" Раубал - дъщеря на по-голямата му полусестра, Анджела. Когато Гели започва да учи в университет в Мюнхен през 1929 г., тя се премества да живее в апартамента му.

Привлекателната му племенница е с 19 години по-млада от него. Скоро 39-годишният "чичо Алф" започна да контролира живота й. Не й позволява да излезе, освен ако той или негов приближен не я придружаваха. Тя беше негов затворник. Хитлер обсипва Гели с подаръци и нови дрехи. Докъде са стигнали отношенията никога не става ясно, но коментарите на Гели показват, че те са били интимни и няколко нацистки служители съобщават за думи, които тя е изрекра в този смисъл.

Гели каза на штурмовик, че "Хитлер я е накарал да прави неща в стаята й, които са я карали да се чувства зле". Ото Щрасер, член на нацистката партия, но критик на Хитлер, твърди, че Гели е била принудена да уринира върху фюрера.

Твърди се, че Гели е имала и други любовници, включително шофьора на Хитлер Емил Морис. Когато Хитлер разбира, той заплаши Морис с пистолет. Отношенията между чичо и племенницата се обтягат. Има крясъци, насилие, синини. А всичко, което Гели иска, е да избяга, но колкото повече искаше свобода, толкова по-строг ставаше Хитлер.

След един спор през 1931 г. Хитлер изхвърча от апартамента, оставяйки Гели сама, депресирана и сълзлива.

На следващата сутрин, когато икономката чука на вратата й, отговор няма. Гели се е самоубила. Намерена е с огнестрелна рана в гърдите и пистолетът "Маузер" на Хитлер до нея. Нямаше самоубийствена бележка. Вестниците веднага обвиняват Хитлер за самоубийството. Но самоубийство ли беше? Дали фюрерът не е застрелял племенницата си и след това се е опитал да осигури алиби за себе си?

Според партията това е било инцидент. Пистолетът я е убил, когато тя го е взела, за да го почисти.

Хитлер обезумял. Той тичал, бълнувал и правел няколко жеста или опити да се застреля. Мислил е да се откаже от политиката и да се оттегли в провинцията. По това време той решава да изостави алкохола и да стане вегетарианец. В нейната стая прави светилище. В смъртта, както и в живота, Гели трябваше да бъде негова и само негова.

Натрапчивото поведение на Хитлер с Гели - което се повтаря и в други отношения, се корени в отношенията му с майка му Клара. Четири от шестте й деца умират млади, така че тя се влюбва в младия Адолф. Въпреки че често злоупотребява с нейната всепоглъщаща любов, той е съсипан, когато тя умира от рак на гърдата, когато той е едва на 18 г.  Така Хитлер прекарва остатъка от живота си, опитвайки се да възвърне чувствата на емоционална сигурност, която майка му е създала.

Като тийнейджър Хитлер е обсебен от Стефани Исак от родния му град Линц. Той я дебне в продължение на четири години, но нито веднъж не й казва и дума. Нейният образ се запечатва в съзнанието му като идеалната тевтонска жена - грациозна, недосегаема и чиста. Защото Хитлер беше едновременно отблъснат и очарован от секса.

Преди Първата световна война, опитвайки се да се прехранва като художник, той живее в бедните квартали на Виена и Мюнхен, където среща проститутки. За него тези деградирали жени са доказателство за моралния упадък на австрийската и германската нация. Въпреки това, има непотвърдени слухове, че Хитлер все пак се е  възползвал проститутките и е бил лекуван от сифилис.

Когато войната избухва през 1914 г., Хитлер се записва в германската армия и по-късно е награден с Железния кръст за храброст.

През лятото на 1917 г., когато неговото подразделение е било в период на почивка близо до село Фурн-ен-Вепес във Франция, Хитлер се е срещал с 16-годишната Шарлот Лобжоа. Съобщава се, че младият германски войник и селското момиче са се сприятелили и след много алкохол една вечер в крайна сметка са правили секс. С течение на времето Шарлот ражда син - Жан-Мари, но в регистъра за раждания не се споменава за Хитлер.

Въпреки че години по-късно Жан-Мари твърди, че Хитлер е негов баща, ДНК тестовете се оказват неубедителни. Тъй като по това време Хитлер рядко пие алкохол, срамежлив е и не говори френски, бащинството изглежда малко вероятно.

Хитлер остава в армията две години, след което се завръща в Мюнхен, където се присъединява към Дясната германска работническа партия, която се превръща в Националсоциалистическа германска работническа партия.

Колегата му от онова време, Херман Есер, отбеляза, че Хитлер е имал огромно въздействие върху женския пол. "Никой от широката публика не знаеше кой е той през 1920 г., но забелязах как не само сервитьорката, но и няколко други млади дами го поглеждаха", казва той. Те включваха и Сузи Липтауер, австрийка, която хлътва много по Хитлер. Връзката им беше очевидно сексуална, но от самото начало Хитлер често беше изневерен. Това беше обикновен проблем.

Аферата им приключва през 1921 г., след като Сузи се заканва да се самоубие, ако Хитлер някога се замеси с друга жена. Когато чула за връзката му с момиче на име Еми Маре, Сузи си взела стая в хотел, взела колан и го навила около врата си в опит да се обеси. Камериерките я намерат в безсъзнание, но все още жива. Потенциалният скандал бързо беше потулен и Хитлер се връща при Сузи, но връзката им никога не беше същата и те се отдалечават.

След това Хитлер възобновява връзката си с Еми - красива баварска блондинка, която го преследва, макар че беше само на 18 години. Когато Хитлер прекратява отношенията между двамата, Еми е съкрушена, плачейки горчиво, че никой мъж никога няма да бъде като нейния Wölfchen.

Почитателиките и любовниците на Хитлер бяха много и различни.

През 1925 г. той се запознава с 16-годишната Мици Райтер пред магазина за драперии на нейните родители в Оберзалцберг. Той е на 37. След завръщането му в Мюнхен той започва да й пише писма, но кореспонденцията им замира. Изглежда, че все пак той я е забравил. Възможно е Хитлер да е бил изнудван: Мици е била непълнолетен и въпреки че изглежда не е имало сексуален контакт между двамата, освен целувките, той все пак е извършил престъпление.

Въпреки това, в отчаяние, Мици уви дълга линия дрехи около дръжката на вратата и врата си. Тя се плъзнва на пода и губи съзнание. Нейният шурей успя да я развърже и спаси живота ѝ.

В крайна сметка Мици се омъжва за местен ханджия, но бракът й се проваля и след като тя напуска съпруга си през 1931 г., за първи път си ляга в едно легло с Хитлер. По думите й: "Оставих всичко да се случи. Никога не съм била толкова щастлив, както през тази вечер."

Но докато Мици иска  брак, Хитлер смята, че неговият дълг е Германия, затова те се разделят

Двамата се срещат отново през 1934 г., когато той е канцлер. Хитлер отново я моли тя да му е любовница, но Мици отказав - или брак, или нищо. След това девойката се омъжва за офицер от СС, но той загива в Дюнкерк през 1940 г. Хитлер й изпраща 100 червени рози в знак на съчувствие.

Сестрата на Хитлер Паула каза, че Мици е единствената жена, която е успяла да е успяла да обуздае убийствените му инстинкти.

Шофьорът на Хитлер Емил Морис споделя, че когато шефът му е бил изгряващ политик в Мюнхен, той често го е изпращал да намери красиви жени, за предпочитане актриси, с които да прекара вечерта. Морис е бил наясно, че някои от тези вечери завършвали със секс.Такива актриси бяха главно сред редовите професии. Но тази, която не отговаряше напълно на това, беше слабата и руса Ренате Мюлер - идеалната жена да участва във филми за популяризиране на Третия райх.

Джоузеф Гьобелс, ръководител на пропагандата на фюрера, я запозна с Хитлер и двамата стават двойка. Той й подарява скъпа диамантена гривна. Има две версии за това, което следва: Ренате се пристрастява към хероина, претърпява срив и е приета в санаториум. Там тя умира, след като се хвърля от прозореца на третия етаж. Това беше версията, предпочитана от Хитлер и Гьобелс. Алтернативата е далеч по-мрачна. В този разказ разрошената и обезсърчена поява на Ренате на филмов сет един ден разтревожи режисьора на лентата. Тя признава а, че предишната вечер е била с Хитлер. Тя е убедана, че двамата ще спят заедно, но тогава Хитлер пада на пода и я моли да го ритне. Тя се замисля, но накрая се съгласява с неговите желания.

След това той иска тя да го бие с камшика му - Хитлер притежава голяма колекция камшици - и да го залива с нецензурни думи. Тя се подчинява. След това двамата обличатдрехите си, а той й благодари много любезно за приятна вечер. Тази история отговаря на други слухове, циркулиращи за Хитлер, като садомазохистичен сексуален перверзник. Вярно или не, след тази вечер връзката му с Ренате изстива и тя решава да посети бивше гадже, еврейски актьор, в Лондон, където той бяга от Германия.

След завръщането си тя е включена в черния списък и научава, че трябва да бъде арестувана за "клевета на расата".

Изправена пред потенциално наказателно обвинение и съсипаната си кариерата, Ренате прибягва до хероин и е приета в санаториум за лечение. Убедена, че е наблюдавана от Гестапо, когато в санаториума се появява кола с четирима агенти, облечени в черно, тя се хвърля от прозореца умира. Самоубийство ли било това, или Ренате е била убита, за не разкаже за сексуалната развратеност на Хитлер?

Друга поразителна жена, която попада под заклинанието на Хитлер, е режисьорката, превърната в актриса Лени Рифенщал, която снима филми, омайващи нацистката партия. Тя е обсебена от това да има интимни отношения с "Главния".

Веднъж, когато са сами заедно, Хитлер я прегръща, след което рязко спира. Защо би избягвал връзка с Лени, която е млада, привлекателна и изключително достъпна? Може би това се дължи на факта, че тя също така беше изключително талантлива и умна, а Хитлер не харесваше умни жени.

Друга възможна причина? Ева Браун, която Хитлер среща за първи път през 1929 година.

След смъртта на любовницата си Гели, той се мести в апартамента си в Мюнхен заедно с Ева. Домът все още изпълнен със снимки на племенницата му. Но Ева не се притеснява от това. Тя ревнува от екзотични същества като Рифенщал.

До 1934 г. тя е утвърдена като любовница на Хитлер, въпреки че малко хора извън интимния му кръг знаят нещо за нея.

През 1936 г. той изпраща Ева в дома му в Баварските Алпи. Сред редовните гости тям бяха Йозеф Гьобелс и съпругата му Магда. Докато Ева беше скрита, Магда - всеобщо считана за първата дама на нацистка Германия - беше безсрамно открита за възхищението си към Хитлер. Никой не може да каже еднозначно дали любовта й е от сексуален характер.

Ерих Кемпка, друг шофьор на Хитлер, със сигурност мисли така, заявявайки: "Когато Магда Гьобелс беше около Хитлер, можеше да се чуе как нейните яйчници тракат."

Магда казва, че се е омъжила за Гьобелс, само за да бъде по-близо до Хитлер: "Разбира се, че обичам съпруга си, но любовта ми към Хитлер е по-силна. Бих искала да дам живота си за него." Тя спазва думате си. На 29 април 1945 г. със Съветската армия е на по-малко от миля от бункера на Хитлер в Берлин. Хитлер и Ева се женят, а тя е щастлива, въпреки че бракът щеше да бъде краткотраен.

На следващия следобед, когато Червената армия вече е почти на прага, повечето висши нацисти и служители вече са избягали няколко дни по-рано. Двойката се сбогува с останалия персонал и влеза в стаята си. Тогава изстрел нарушава тишината. Фюрерът е захапал цианидна капсула и се е прострелял в устата. Ева не е използвала пистолета си, а само цианида.

Както Хитлер беше заповядал, телата им бяха изгорени.

Магда беше пристигнала в бункера точно когато повечето хора си тръгваха, заедно с шесте си деца. На следващия ден след смъртта на Хитлер тя ги облича в дълги бели дрехи и ги слага в леглото. Данните за това как са били убити децата на Гьобелс са различни. Според някои твърдения, зъболекарят от СС Хелмут Кунц дал на всеки инжекция морфин, а когато са в безсъзнание, Магда смачква цианидни ампули в устата им. Тогава Гьобелс застрелва жена си, преди да убие и себе си.

Подобно на Браун, Магда не иска да живее в свят без Хитлер.

Въпреки вдъхновяващата такава преданост, никоя жена не е била по-важна за Хитлер от майка му Клара. Любовта му към нея никога не е била поставяна на колебание. Щеше ли Хитлер да се превърне в чудовището, което беше, ако тя не бе починала? Въпросът ще остане без отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един лунатик, женомразец и комплексар с лош дъх, това е Хитлер. Добре че си пръсна мозъка.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: азОооо, за жените на Бойко сигурно има много какво да се каже.Или по-скоро те самите да разкажат за себе си?Щото те едва ли ще могат дългонда говорят.
48
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 3 години
А за жените на Путин нещо да кажете.А за жените на наш Боко.
47
2
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Много повече лъжи, отколкото истини. Целта е да бъде изкаран чудовише, на което нищо човешко не му е чуждо."А дали е така, кой да ти каже"- пееше навремето Васко Кеца.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гели каза на штурмовик, че "Хитлер я е накарал да прави неща в стаята й, които са я карали да се чувства зле". Ото Щрасер, член на нацистката партия, но критик на Хитлер, твърди, че Гели е била принудена да уринира върху фюрера. - от тук можр би идва понятието "Златен дъжд" в немските филми за възрастни.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не напишете нещо и за жените на Сталин? Там е доста по-интересно.
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко много е нужен сега този човек!
43
0
 
27
 
! Отговори
кошмар преди 3 години
И друг път ми е правило впечатление. Пълна трагедия сте. Как превеждате изобщо? Явно нямате нито преводачи, нито редактори. Медиите трябва да бъдат пример за правилен изказ... Намерете си грамотни и кадърни кадри или се закрийте.
42
2
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ДРУГА преди 3 години
АДОЛФ ХИТЛЕР Е ПОЧИНАЛ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ СМЪРТ ПРЕЗ 1986 г. НА 97 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ В БАРИЛОЧЕ /ИЗТОЧНОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА АРЖЕНТИНА/, А ГРОБЪТ МУ Е НА 60 км, НАВЪТРЕ В ДЖУНГЛАТА. ЧЕРЕПЪТ МУ, КОЙТО РАЗМАХВАХА БОЛШЕВИКИТЕ, ИЗСЛЕДВАН ОТ МИ6 ПРЕЗ 2009 г.СЕ ОКАЗА ЧЕРЕП НА ЖЕНА...
41
0
 
5
 
! Отговори
Роза преди 3 години
До АнонименГрешиш.Първата жена на Сталин умира от тифус,а втората-Надежда Алилуева-се самоубива с пистолет.Но ,разбира се,никоя от жените на Сталин не е била щастлива с него!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе в днешно време, където да пипнеш, където да прочетеш, където да гледаш по телевизията, от сутрин до вечер всичко се върти около Хитлер. Хитлер това, Хитлер онова.До такава степен те облъчват с Хитлер, че Сталин изглежда като човеколюбец и носител наНобелова награда за мир....
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, някой чете ли материалите преди да ги публикувате? Децата в 4 клас пишат по-смислено и с по-малко грешки!
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се върнахме 100 години назад. Мисирчици сладки, напишете нещо за жените на Путинъ и поименно за Шойгу, Медведев и Лавров. Бъдете фйешън.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е добре си е поживявал Фюрера с толкова жени. Не е бил балама. А това за евентуален хомосексуализъм си е абсолютна инсинуация от евреите.
36
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 3 години
Страшно много правописни грешки.Отказвам се да чета до края на статията.Излагация!!
35
0
 
22
 
! Отговори
loves2drive преди 3 години
Преводачът на статията да се върне в 3ти клас и да си припомни българските глаголни времена - исках да прочета до края, ама ме хванаха нервите.
34
0
 
21
 
! Отговори
Нели, преди 3 години
Не е зле да обърнеш внимание на читателските коментари. Хората не искат да те обидят, просто казват, че с такова ниво на грамотност журналистика не се прави. И това не е за пръв път. Все пак отваряме сайта, за да прочетем нещо сносно, а не писаници на недоизучил се човек. Или си довърши образованието, или си потърси друго поприще.
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЪВМЕСТНА УПОТРЕБА НА ГЛАГОЛИ В БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Авторката не е била активен свидетел на събитията, за да говори в минало несвършено време... Български език, трети клас.
32
3
 
8
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
Учителката по Рисуване на Хитлер е Еврейка, а Хитлер и Ленин се срещат в Дома й - там Евреите им дават задачата - първо Ленин ще съсипе Велика Царска Русия и ще и наложи Интернационален Социализъм (известен още като Комунизъм), а след това Хитлер ще съсипе Европа с Национал Социализма. Така, Еврейте искат на пробват и двете форми на Социализма. За съжаление се наложи Интернационалният вариант - известен днес като Глобализъм - Брюксел, ООН, СЗО и т.н.
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щеше да е интересно четиво, ако не беше написано/преведено толкова несвързано и неграмотно. Но все пак става дума за *** Христова, не съм изненадан.