Писмо в бутилка пропътува повече от 4000 километра

То е стигнало от Род Айлънд до Азорските острови
Обновена: 21 юни 2021 14:33 | 21 юни 2021 14:30, Нели Христова
3
Писмо в бутилка пропътува повече от 4000 километра
Снимка: Pixabay

Писмо в бутилка успя да свърже двама тийнейджъри отвъд Атлантическия океан - три години след като започва своето необикновено пътуване.

16-годишният Шон Смит пише бележката по време на почивка в източния щат Род Айлънд през 2018 г. Съобщението му гласи: "Днес е Денят на благодарността. Аз съм на 13 и посещавам семейство си в Род Айлънд. Аз съм от Върмонт. Ако бъде намерено имейлът ми е messageinabottle2018@gmail.com."

След три години съобщението е намерено на повече от 4820 км от дестинацията, от която е пуснато.

17-годишният Кристиан Сантос открива бутилката на Азорските острови - португалски архипелаг в средата на Атлантическия океан.

Той разказва  пред вестник  Boston Glove, че е видял бутилката, докато е ловил риба с братовчед си в плитки океански води, където редовно събира боклук.

"Взех го и погледнах вътре.Там имаше хартия", казва Кристиан. "Мислех, че е интересно и отидох да го покажа на майка ми."

Майка му Моли Сантос казва на сина си, че бележката е място близо до Масачузетс, където той е роден преди да се премести на Азорските острови.

Любопитни да разберат повече за автора на съобщението, Кристиан и майка му решават да следват инструкциите в бутилката. Те изпращат имейл, но получават отговор, защото Шон отдавна бил забравил за бутилката и не проверявал електронната си поща за отговори.

В крайна сметка съобщението все пак стига до него. Майката на Кристиян споделя публикация за писмото в социалните медии миналата седмица, генерираща интерес от страна на медиите към неговия произход. Седмица по-късно Шон вижда репортаж за откриването на съобщението му.

"Първата ми реакция беше като "какво, по дяволите?", казва Шон пред CBS News. Той споделя, че бутилката е една от няколкото, които той и неговите роднини са хвърлили в океана през 2018 г.

"Няколко от тях бяха открити не след дълго, но след две години и половина напълно забравих, че дори сме го направили", каза Шон. Сега той има спомен и приятелство, което никога няма да забрави. "Разбира се, че ще поддържаме връзка. Това е доста интересна случайност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
"Ако някой намери това писмо, нека да вземе за себе си 10 000 гулдена, а останалите 40 000 да предаде на жена ми Марта в Ротердам, кръчмарка на кея, Морска улица. Ако кораба потъне и бутилката оцелее и попадне в добри ръце, нека каже на Марта, че последните ми мисли са били за нея, за обич и преданост в нашия живот. Всички са мъртви, няма храна и вода, а корабът е разрушен от бурята и се носи по теченията. Сбогом...19 септ. 1568г., бриг "Марта".1935г. Атлантика. Лайнер "Абрахам Линкълн".
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер яко!