Заради вратички в закона: Продават LSD в магазин в Берлин

Собственикът му твърди, че е роднина на Доналд Тръмп
22 юни 2021 21:50, Нели Христова
22
Заради вратички в закона: Продават LSD в магазин в Берлин
Снимка: Pixabay

В понеделник сутринта бележка, написана на ръка, е залепена на витрината на магазин в Берлин: "Нямаме LSD! Моля, върнете се скоро", пише на нея.

"Направихме интервю с държавна телевизия RBB през уикенда и всички направо полудяха!", казва собственикът на магазина Карл Филип Тръмп, раздразнен русокос германец в началото на тридесетте, пред VICE News. "Днес трябва да пристигне още."

От отварянето си през март този малък магазин използва вратички в закона, за да продава аналог на LSD, наречен 1CP-LSD - наскоро разработено вещество, което повечето правителства все още не са забранили. Когато веществото е налично, обикновено има тълпи от клиенти, които влизат и излизат всеки ден, купувайки микродози, мини дози, пълно дози или партиди от пет до 100 хапчета.

Не само новостта при влизането в магазин за закупуване на привидно незаконно вещество привлича вниманието на германската преса. Самият Тръмп, който твърди, че е далечен роднина на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, има някои необичайни идеи за това как ще използва печалбите си.

"Баща ми идва от същото село Калщат, от което произхожда семейство Тръмп", казва Карл.

Бившият търговец на биткойни - който е посещавал католическо училище в Южна Германия, което е в центъра на скандал за прикриване на насилие над деца - казва, че иска да съди църквата за участието й в подобни случаи по целия свят. Той дори създава собствена политическа партия "Добри хора" - малко унизителен термин за "направи добро" в Германия - чиито две основни политики изглежда са "легализиране на наркотиците" и "затвор за църковната мафия". Някои от идеите му блуждаят в теориите на конспирацията - макар че това изглежда не е попречило на търговията му с LSD.

Тръмп казва, че е започнал да експериментира с психеделици, след като е страдал от депресия преди няколко години. "Загубих много пари в биткойни, приятелката ми се раздели с мен - наистина мислех, че съм си съсипал живота", обяснява той. След като изпробва антидепресанти и терапия, той казва, че пътуване в Нидерландия, където може да си купиш свободно психеделични вещества, му е помогнало да се върне на правия път.

"LSD ми позволи да поставя всичко в перспектива", казва той. "И си помислих: "Това е нещо, което искам да споделя." Исках да създам място, където можете да се срещнете с други хора и да говорите за това необикновено преживяване."

Карл редовно купува 1CP-LSD онлайн за самия себе си, така че знае, че е възможно да се продава. Проведени са малко изследвания на лекарството, но едно проучване установява, че това е пролекарство, което човешкото тяло превръща в LSD. "След като видях как други го продават, отидох при адвокат и получих документ, в който се посочва, че веществото е легално", казва той. Но Карл няма достатъчно пари, за да отвори веднага физически магазин.

Така през септември 2020 г. той създал онлайн магазин и канал в Telegram. Психоделиците са малка пазарна ниша в Берлин, където културата на техно партита през целия уикенд действа добре на стимулантите. Но Тръмп твърди, че търсенето е нараснало, когато хората са останали вкъщи. Той също така организира противоречиви демонстрации за "легализиране на LSD" в Берлински парк, включващи диджеи и озвучителна система, за които признава, че са начин за заобикаляне на правилата срещу рейвовете по време на локдауна.

До март той печели достатъчно пари, за да отвори физическия магазин. Неговият изнервен стопанин настоява за няколкомесечен наем предварително. Отпред има табела с надпис "Wir Verkaufen LSD" (продаваме LSD).

По-късно през деня вече има нов пакет от доставки и постоянен поток от клиенти - предимно мъже, от всички възрасти. Повечето казват, че приемат лекарството за забавление, въпреки че някои признават, че им помага за проблеми с психичното здраве и хроничната болка. Един от клиентите разказва, че се е отказал от LSD след лош опит преди много години, но отново е започнал да експериментира, след като е открил магазина, "тъй като тук можете да измерите малки дози, което е по-добре".

Използването на психеделици за лечение на психични проблеми или постигане на просветление не е нищо ново. Последните резултати от Глобалното проучване на наркотиците показват, че все повече хора ги използват за самолечение на разстройства като тревожност и депресия, а има и научни изследвания, които предполагат, че те могат да помогнат ефективно. Точната роля, която играят обаче, все още е слабо разбрана.

Но прави ли Тръмп нещо, за да помогне на клиентите си да приемат наркотика безопасно?

"Давам им насоки, като например да не пият алкохол или да не пушат трева и да контролират дозата си", казва той. "Но е трудно да се каже: "Направете това, това и това, и всичко ще е наред. Все пак да може да имате лош опит."

За съжаление, бизнесът с търговия със синтетични наркотици не винаги върви гладко. Германия ще направи 1CP-LSD незаконен в края на тази седмица. Тръмп казва, че се надява базираният в Холандия доставчик Lizard Labs да разработи алтернатива. Ако обаче цялата група наркотици бъде направена незаконна, което може да се случи, следващите законни вещества, подобни на LSD, ще бъдат съвсем различни и потенциално по-опасни.

Планът на Тръмп е да отведе магазина до други страни, където 1CP-LSD все още ще е легален, като Русия и Полша. "Полша е много консервативна държава, така че идеята е да се опитаме да политизираме хората чрез LSD, така че те да станат по-критични към институции като църквата", казва той.

На уебсайта на Тръмп някои от неговите изявления преминават от легитимна критика на църквата в диви идеи за света, управляван от "сатанински култ", който включва Клинтън и Бил Гейтс - нещо, което напомня на конспиративното движение QAnon, обичано от мнозина фенове на другия, малко по-известен, Тръмп. Карл казва, че не се опитва да прокарва теориите на конспирацията през своята платформа. "Не вярвам в QAnon. Но Клинтън и Бил Гейтс вечеряха с Епщайн, което е факт."

Някои клиенти са доста озадачени от комбинацията на LSD с екстремни политически теории. "Хората много се карат с мен", признава той. "Но нямам нищо против да споря."

По-голямата част от тези, които се редят на опашка, се интересуват слабо от политическите виждания на Тръмп и просто искат да си прекарат добре. И докато доставчиците продължават да разработват вещества със скорост, на която законите за лекарствата не са в състояние да отговорят, все още ще има вратички, за да направят продажбата им законна.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 20 Супер логика, като да кажеш със закон или без закон, хората си убиват и мамят, просто без закон, парите не отиват в държавата.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със закон или без, всички наркотици си се продават. Просто без закон, парите не отиват в държавната хазна.
14
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щялата статийка е риклама на лсд, риклама на наркотици... риклама на неща които трябва да са забранени, защото съсипват здравето и хората около вземащия ги.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя директно признава, че обработват хората чрез ЛСД! Между другото, какво има в Софийската вода? Стотици хора се оплакват, че като си измият ръцете по най-обикновен начин, с най-нормален ***, ръцете им се сбръчкват всякаш са се къпали и мили с часове? Това е тема за разговор на всяка площадка. Някой има ли идея какво добавят във водата ни, че телата ни реагират така? Колко от вас имат този проблем?
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наноботите които си инжектирате с така наречените "ковид ваксини" също могат да отделят LSD по команда.
11
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Немската журталистика дълбае здраво. Вероятно е минала вече центъра на земята....
10
3
 
8
 
! Отговори
Ех преди 1 месец
Кога ли ще ги стигнем европейците.
9
1
 
19
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
УЗАК0НЕТЕ ВСИЧКАТА ДР0ГА-ДА ВИДИМ Т0ГАВА НАРК0 КАРТЕЛИТЕ СИГУРН0 ЩЕ П0ЧНАТ В СТР0ИТЕЛСТВ0Т0:)
8
1
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
До Ужас-ЕМИ ТИ КАКВ0 МИСЛИШ?-ВСИЧК0 СЕ СЛЕДИ КАОКВ0 ПИШЕШ Г0В0РИШ-ДАЖЕ И МИСЛИШ.
7
11
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
До по-долните коментариНаркоманчета, после ще ревете как държавата не ви праща скъпото лечение в наркокомуните, как обществото ви стигматизирало. Ще си пропагандирате пороците като добродетел пред децата подобно на ЛГБТ. Ще крадете и убивате, за да си набавяте пари. Ще газите хора като убиеца на Милен Цветков. Ето това е проблемът!
6
10
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
САЩ трябваше да пуснат атомните бомби над Германия, а не над Япония. Германците са рак за Европа!
5
1
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 1 месец
Тоя ще направи големите пари когато веществато стане незаконно. Тогава хем няма да плаща данъци ,хем ще го продава на много по скъпа цена.Точно това е целта на тая рекламна статия. Сега ще проверя в гуглето от къде мога да си набавя ЛСД .Искам да изпериментирам със психиката си .
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ми нека си продават на вас какво ви пречи . В Северна Корея за наркотици разстрелват.Германците правят мерцедес. В Северна Корея нямат ток и бензин само дебелият вожд кара мерцедес.Къде е по-добре? В Германия или в Северна Корея.
3
3
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
ХРАНАТА Е 100 ПЪТИ П0 ВРЕДНА-КАКВИ ЛИ НЕ ХИМИКАЛИ ИМА-АМА Х0РАТА НЕЗНАЯТ.
2
12
 
11
 
! Отговори
. преди 1 месец
Казвал съм и пак повтарям - Германия е пътник! Скоро!
1
14
 
17
 
! Отговори
CHE! преди 1 месец
И какво лошо има, питам аз? Как може, някой, някъде си, непознат за мен, кой не знае кой съм и какво искам, да ми казва "не мжоеш да правиш това, защото ... причини" ... МАМКА ВИ РОБОВЛАДЕТЕСЛАК! ТОЛКОВА ВИ БЕШЕ! LIBERTA LIBERTA