Нищо ново - Адел и "21" отново нагоре в класациите

Седмичен преглед на световните чартове
23 апр 2012 09:45,
6
Нищо ново - Адел и "21" отново нагоре в класациите
Албумът на Адел продължава да е на върха повече от година. Снимка: Reuters

Поредна седмица се изниза без сериозни нови попълнения на световната музикална сцена. Като цяло от началото на годината освен  няколкото вече до болка познати  нови хита, почти не можем да се похвалим с много нови значими парчета  или албуми.

Затова е донякъде обяснимо защо титаничният албум на Адел – "21", продължава да се завръща по върховете  на най-престижните класации, вече близо  година и три месеца след излизането си.

Мадона, Брус Спринстийн и някои  други известни имена успяха през март да изместят "21" в класациите, но шумът около тях бързо премина и ето че пълничката британска певица тази седмица отново заема  челните позиции в световните чартове.

Започваме със САЩ, където Адел за втора поредна седмица е втора в престижната класация на Billboard и се бори да заеме първото място отново, за 24-та седмица, което никой не е постигал от култовия албум Purple Rain на Prince през 1984 и 1985. Подобно постижение ще я нареди и до само още седем албума, които са успявали да оглавят класацията на Billboard за общо шест месеца или повече.

След като преди седем дни новият проект на Ники Минаж "Pink Friday: Roman Reloaded", попречи на Адел за този успех, то тази седмица Лайнъл Ричи с неговото "Tuskegee" успява да се възкачи на първото място, но най-вероятно и неговият успех ще бъде краткотраен. Тройката допълва именно Минаж.


"21" обаче успява  да извоюва челната позиция на Острова за поредна седмица. И то при силната конкуренция на много любимия в Обединеното кралство Джейсън Мраз, който дебютира под N2 с новия си албум "Love Is A Four Letter Word". И тук на третата позиция намираме новото от Ники Минаж.


Сред синглите положението не е много по-разнообразно. На Острова за поредна седмица младата Carly Rae Jepsen e на върха с "Call Me Maybe", следвана от новото парче на Конър Мейнард (Conor Maynard) "Can`t Say No".

В тройката успява да се вмъкне най-после и толкова популярното в САЩ "We Are Young" на fun. и Janelle Monae, което обаче едва сега бе издадено във Великобритания, след като от февруари насам властваше в класацията за сингли на Billboard.

Тази седмица "We Are Young" най-после отстъпва лидерската си позиция в Щатите, която задържа толкова много време, на може би най-големия хит на 2012 до момента – "Somebody That I Used To Know" на Gotye и Kimbra. Белгиецът се завръща на върха след като го достигна още през февруари, а оттогава досега беше най-въртяното парче по всички радиостанции и телевизии и отчасти поомръзна. На третото място тук, както и в предходната седмица, са The Wanted с "Glad You Came".


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Banalna
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Харесва ми тази певица, обаче много и порасна работата нещо и започва да ме губи като фен (не че нея интересува, де). А бях чел нейно интервю в началото на кариерата й,където обясняваше колко стеснителна била и как се притеснявала на сцена.Най-много ме издразни на едни награди като показа среден пръст към организаторите. Верно малко гадно и взеха думата ама това което си позволи е много грозно и надменно. *** ***, грозна.
2
1
 
3
 
! Отговори
меломан преди 11 години
Адел е изключителна певица!Албумите й "19" и " 21" са толкова неочаквани, новаторски, мелодични, че ще останат в историята на поп музиката.Що се касае до външния й вид, един Карл Лагерфелд беше принуден да й се извини.Да, може да има някои и друг излишен килограм, но има прекрасно лице и излъчване на истинска жена.При всеки случай ми изглежда по-добре от Лейди Гага.Нека всеки, който иска да потърси концерта й на живо в Роял Албът Хол, когато цялата публика пее с нея. Изключително изживяване!
1
1
 
6
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Тя се конкурира с гласа си, а не с визия.