Жана Бергендорф е новият X Factor

Втори се нареди Наско, трета остана Ана-Мария
Обновена: 21 дек 2013 09:51 | 21 дек 2013 07:43, Александър Попов
54
Жана Бергендорф е новият X Factor
Снимка: X Factor

Жана Бергендорф спечели второто издание на X Factor на България, след като се представи безапелационнно на финала. Тя остави след себе си Наско и Ана-Мария.

Жана започна представянето си с А Little Party Never Killed Nobody, последвано от дует с Любо на Purple Rain и Prince. Финалната й песен - I Have Nothing на Уитни Хюстън, вдигна публиката на крака и я накара да скандира името й.

По време на състезанието Жана бе подкрепена в социалните мрежи и от миналогодишния победител Рафи. Първа борбата от тримата финалисти напусна Ана-Мария, която се изяви в дует със завършилия на второ място в първото издание на шоуто - Богомил. 

Жана и Наско останаха да се борят за победата, но разликата в гласовете бе голяма. Бергендорф спечели с 69,9% от вота на зрителите.

"Благодаря на всички, които ме подкрепяха, и на екипа, който ни направи професионалисти, това е ужасно силна емоция" - бяха първите думи на Жана, след като чу името си на победител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: X FactorЖана Бергендорф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УкаDori pres zyaloto wreme na peen eto pee6e FAL6IWO!!!!! ,koeto se 4uwa6e I use6ta6e ot profesionalisti powe4eto!!!! Slabi4koto sinpati4no momi4enze s krasiwo at glas I 4ustwo Sarasota I swoboda na moderno peene tryabwa6e da rasberat gluhata komisia !kaine komentar !!!
45
4
 
8
 
! Отговори
мен преди 10 години
най-добрия спечели само не разбрах как наско остана изобщо до края като дори рапа му дразни
44
4
 
21
 
! Отговори
Ука преди 10 години
За мен в това издание на формата х фактор имаше момичето от Бургас - Таня. Запомнящ се глас, характерен, пее с лекота. Крещенето на Жана ми идваше в повече. Ана Мария пее изцяло в ниския регистър и имах чувството, че някой я е хванал за гушата. Наско да се занимава с математиката и баксетбола, за пеене - дори рап - не става.
43
13
 
9
 
! Отговори
баба Трънка преди 10 години
ох, не знам защо така се случва, че такива посредствени викачки се харесват на масите?така и не разбрах какво толкова й харесват на тази Лебервурст - липсата на вкус, липсата на стил или може би секси стайлинга й?
42
7
 
10
 
! Отговори
ихоихй преди 10 години
Всички са достатъчно добри, Но Жана беше НАЙ. Ана Мария е талантлива, но трябва да премахне тази заглушена бленда.
41
18
 
7
 
! Отговори
5 член на журито преди 10 години
форматът трябваше да излъчи млад победител, не че Жана е прецъфтяла... Прави впечатление ненормално големия брой позитивни постинги за нея на официалната фейсбук страница на Х-фактор. Има известно престараване в това. На другите места в Нета не е така. Самата Жана пя доста фалшиво до последните 3 концерта, когато се взе в ръце и не и личеше толкова. Накарая пеенето и беше все по близко до изпълнение в караоке клуб. Ана-Мария или Наско това беше правилния финал
40
0
 
11
 
! Отговори
Х-фактор преди 10 години
Може ли някой да обясни какво значи Х-фактор,за да знаят хората за какво става на въпрос в това шоу.Едва тогава ще има компетентни мнения за победителя на Х-фактор.
39
0
 
14
 
! Отговори
До Калоян: преди 10 години
До КалоянАз, лично, нямам нищо против Наско - симпатяга, борец, определено добре рапира и се чувствува комфортно на сцената. Но само това не е достатъчно, за да стигне до второто място на формат, като Х Factor. Ана-Мария заслужаваше това. А и дали беше случайно, че само момичето не пя в дует с известно име? За Жана - разбираемо, пя с ментора си. Наско - с Мария, добре. Но и за Ана-Мария трябваше да бъде направено същото.
38
4
 
9
 
! Отговори
калоян преди 10 години
Някой хора определено са негативно настроени към Наско.Не са прави. Той трябва да бъде поздравен за смелостта си , за това че можеше да вдигне публиката на крака, дори за това че имаше осезаемо присъствие на сцената.Много от участниците нямаха присъствие.Не му препоръчвам музикална кариера, защото той има и други очевидни способности. Да се зачертава е грешка, да се говори че не му е местото на сцената е грешка . Пожелавам му късмет и успех в живота и в баскетбола.
37
5
 
13
 
! Отговори
павлена преди 10 години
Жана е голяма певица , обиграна с много опит. тТова е очевадно, но не бива да сравняваме останалите с нея.Все едно да гледаме мач между един аматьор боксьор и един професионалист.Не е честно. Резултата е ясен. В това предаване се търси човек носител на Х фактор, не професионалист.В този смисъл мисля , че Ана - Мария трябваше да спечели.Наско също е носител на Х-фактор.Аз не харесвам рап , но има хора които го харесват и няма нищо лошо в това.Иван радуловски също носи в себе си Х-фактор.
36
4
 
10
 
! Отговори
911 преди 10 години
До The Dark SideНе знам по каква логика реши, че ти разбираш от музика, но като ти чета коментара ми е абсолютно ясно, че НИЩО не разбираш от музика. Ана-Мария пее добре, но това не е достатъчно. Няма присъствие, няма идентичност на сцената. Няма дстатъчен диапазон на гласа, няма особена динамика, не впечатлява с техника.Все пак още тя е твърде малка, но пък глупостите , които и говори журито, че е едва ли не е световен феномен в никакъв случай няма да и помагне, а напротив!
35
4
 
9
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Dark Side, нищо не ти отбира главата на тебе от музика... Анна-Мария пее, но е далеч от най-добрите, Наско е просто още един рапър, макар и добър, и единствената класа, и действително голям глас е Жана, и спечели абсолютно заслужено!
34
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За първи път най-добрия е пръв.
33
10
 
18
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Пълна порнография бе този Х-фактор,единственото изключение бе ЖАНА,няколко класи над всички, за което поздравления и успех в музикалното поприще и желая
32
6
 
18
 
! Отговори
Хах преди 10 години
Мария го каза най-добре...децата в света, които могат да пеят по този начин най-трудните песни на най-добрите изпълнители са само няколко, една от които е Анна Мария...това е...
31
2
 
6
 
! Отговори
до Музикантка съм.. преди 10 години
ДРУГАРКО...ВЗЕМИ СМЕНИ ПРОФЕСИЯТА НАЙ-ДОБРЕ, ЗАЩОТО ЯВНО НЯКОЙ МНОГО ЛОШО ТЕ Е ИЗЛЪГАЛ, ЧЕ РАЗБИРАШ ОТ ТАКИВА НЕЩА!!!! ЛОЩОТО В БЪЛГАРИЯ Е ЧЕ ВСЕКИ СЕ ПРАВИ ЧЕ РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО ТОЧНО КАКТО ТИ СИ МИСЛИШ ЧЕ РАЗБИРАШ ОТ МУЗИКА....TRAGEDY
30
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заслужено спечели Жана!Другите добри с които трябваше да е на финал са Иван и Теди.Ана-Мария е още малка и гласът може да претърпи промяна.Има нужда от още работа.Наско е добър в рапа,но до там.Успех на всички тях в по-нататъшната реализация.
29
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слушах преди малко тримата. Имат заложби, но са далеч от наистина истинското пеене. Неошлифовани гласове с една дума.Иначе за мен най-великият и единствен глас в тези музикални формати беше Иван Ангелов от Айтос в Мюзик Айдъл!Просто най-големият!
28
11
 
9
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Не разбирам твърденията на някои хора, че Ана-Мария пеела фалшиво. Това абсолютно безспорно не беше така. Момичето пее със завидна лекота за разлика от повечето други участници и в частност другите двама "финалисти". Тук не става въпрос за субективното "на мен не ми хареса" а за съвсем обективни певчески качества. Наско няма и да коментирам, но Жана беше пробутана вероятно защото Ана-Мария е още млада и не може да се възползва напълно от победа във формата. Иначе не може и да става сравнение.
27
4
 
19
 
! Отговори
kokoha преди 10 години
През целия си живот никога не съм пускал смс за гласуване в някакви реалити формати, но снощи гласувах за Ана Мария. Това момиче има голям талант и самия факт, че две от песните, които изпя по време на предаването ги слушам и предпочитам пред оригиналите говори само по себе си. Браво Ани. Ти не беше на 1 място, но съм сигурен, че на сцената след време ще бъдеш. Всичко хубаво ти желая.