Хей, DJ!

Холандският DJ Sander Kleinenberg ще представи световно извeстното си мултимедийно шоу, в което миксира паралелно музика и визия
29 фев 2008 15:40,
Хей, DJ!
Снимка: Ялта

Холандският DJ Sander Kleinenberg на 29.02.2008г. за първи път ще представи световно извeстното си мултимедийно шоу, в което паралелно с музиката ще миксира визия на екраните в клуб Ялта.

За целта ди-джеят ще използва уникалният си плейър, а зад сцената ще му асистира видео артистът Mark Pistoire като част от мини филмите ще бъде авторски, заснети специално за случая с камерите на двамата.

Наред с мултимедийното си шоу, Sander Kleinenberg е известен като един от бащите на прогресив-хаус музиката с класиката си „My Lexicon”, въпреки че напоследък продължава в съвсем различна посока (електрото “The Fruit”).

Затова самият той определя стила си като „хаус музика за парти”. Kleinenberg все още е един от задължителните DJ-и във всяка гореща точка на света, като собствената му серия партита "Everybody" е помогнала за изгряването на много нови имена.

Той започва да работи като DJ в бар през 1987 едва на 15 годишна възраст. Големият си пробив прави през 1993 като продуцент със записан на шега трак под името Free Frogs, който разпраща на лейбълите из Европа.

Само три години по-късно вече лейбълът на всички хаус класики Strictly Rhythm лицензира негови парчета, а Sander Kleinenberg има възможност да отпусне фантазията си и издава трилогията тематично кръстена 4 Seasons, която се превръща в култ.

Покрай възторжените отзиви за парчетата му той получава възможност за собствен микс от легендарната серия - Nubreed 004 - един от успешните миксирани дискове изобщо.

През 2003 се запознава с видео артиста Mark Pistoire и двамата започват да разработват превърналото се сега в запазена марка DJ и VJ шоу на Sander Kleinenberg. Един от първите ди-джеи, които експериментират в посока съчетаване на видео и аудио микс в сета, Kleinenberg предизвика фурор със сетовете си навсякъде по света.

Освен като продуцент и ди-джей, той е уважаван ремиксатор на поп хитове като неговата версия на „Rock Your Body” на Джъстин Тимбърлейк му донесе награда в категория „Най-добър ремикс” на престижните Dancestar USA Awards.

Партито започва в 23.00 часа.


Спонсорирано съдържание