Пет години Q-Check

Веселбата ще е на 2 март
28 фев 2012 16:02, Петя Славова
2
Пет години Q-Check
Снимка: Basement

Петата година от създаването си ще отпразнува групата Q-Check .

Събитието е подкрепено от Сърмата Хари и ще е в мазето на президента, или по-точно - в новия клуб Basement (екс. Кокарача).

Веселбата ще се състои на 2 март, а настроението ще повдигне Сърмата Хари, който ще изнесе кратък поздравителен музикален рецитал.

Специално за концерта на сцената ще се завърне старият китарист на бандата Милко, а дебюта си с тях на сцена ще направи и чисто нов техен член, който за момента се пази в пълна тайна.

Сетлистът ще включва както хитовете, така и позабравени песни на групата от първите им два албума. Началото е 22.00 часа.

Q_Check е създадена през 2007 година, а стилът им е микс от реге, пънк, ска метъл както и т.нар. фолк гавъри. Q-Check имат два издадени албума и 3 официални видеоклипа. Характерен за групата е ироничният привкус на текстовете им, осмиващи родната реалност, както и веселяшкото настроение, което носи музиката им.

Последното видео на бандата е към "Мор-ска" - песен с позитивно и лятно ска-реге звучене, в която на преден план излиза меденият глас на единствената дама в групата – Роза. В Q-Check тя пее с: Лъчезар Босаков- вокал и китара, Орлин Бръняков - вокали и бас, Милко Александров - китара, Георги Михайлов - гайда и вокали и Марин Лашев - барабани.

Последната песен на бандата пък беше предапокалиптично бясното рокабили "Жас номер 6", в което гост музикант е Сърмата Хари (бивш вокал на група Шкода и настоящ на Surmata Harry's Coptor Mix). Парчето вече има няколко хиляди тегления от официалния сайт http://www.jass6.hit.bg/, а гледанията му в YouTube до момента са над 6000. И докато групата се готви да заснеме клипа към него, колаборацията между тях и Сърмата Хари е все по-креативна и вече е факт втора обща песен със заглавие 'Mangastar'.

През 2012 се очаква и третият студиен албум на групата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 12 години
ходи в син сити да им посвириш на анадолските сурвакари :)
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da mi poswirat na uyo