Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!

Премиерът провери дейностите по разширението на газопреносната инфраструктура
Обновена: 20 май 2019 19:46 | 20 май 2019 19:44, Василия Пейчева
254
Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!
Снимка: МС

Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе е за 18 млрд. кубически метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще направим същото и с Гърция - там е от 3 до 5 млрд. кубически метра. И с нашите находища - "Хан Аспарух" и "Силистар" - имаме пълна диверсификация. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов, след като се запознал с извършените от "Булгартрансгаз" ЕАД дейности по разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов е уточнил, че компресорните станции са американски.

Още по темата

"Създаваме условия и за американски втечнен газ, и за руски газ. Ние си построяваме в момента газовите магистрали. Паралелно с дипломацията и усилено строим", е добавил още министър-председателят и е уточнил, че трасето трябва да е готово до октомври.

Министър-председателят Борисов е наблюдавал полагането на тръби за изграждане на нов газопровод с дължина 11 километра от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". На място се изгражда и газоизмервателна станция "Странджа". Общата стойност на двата проекта е 75 млн. лв. - изцяло инвестиция на "Булгартрансгаз".

Предвижда се съоръженията да се въведат в експлоатация през октомври 2019 г., така че да се даде възможност природен газ от входна точка Турция да постъпва на българска територия януари 2020 г.

Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан", се напомня в прессъобщението. Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната концепция за газов хъб "Балкан" целят запазване стратегическата роля на България, като водещ газов център в региона на Европа.
 


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
27
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Какво правиш бе, лъжец !
Спахте 10 години, сега се оказа че трябва вместо да продаваме газ ще ползваме същите тръби от Бай Тошово време за внос. Е трябва да обърнеш помпените станции, понеже посоката става обратна. Изгонихте руснацие, сега отново турско робство, да купуваш газ от турци. Не те е срам !
Лъжци сте. Целият износ с газта изчезва. България става потребител, а това и заслужаваме с такива партиоти като вас.
151
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия строи трасето в Сърбия за да обслужва своя ЕДИНСТВЕН ОСТАНАЛ съюзник в Европа. А България строи газопровода през своя територия и го финансира САМА с милиарди за да угоди на Империята на злото-Ботоксовата Борджия на токчета, за да обслужваме ...Сърбия. Аферим майцепродавци, аферим руски ***....Толкова за Тиквенските газови магистрали...
150
2
 
14
 
! Отговори
антисимит преди 1 година
До Анонимен
Ами то цялото политбюро са от еврейски произход смесени бракове!
149
1
 
28
 
! Отговори
Василев преди 1 година
ГЕРБ изчезват от политическото пространство в България, така както СДС и НДСВ изчезнаха, след като бяха окупирали цялата власт и се забъркаха в корупция!!!
В България има създадена висша корумпирана шуро-баджанашка селско-просташка администрация, която не работи за интересите на обикновения човек!!!
Българският главен прокурор и КОНПИ са законни бухалки , с които се изпълняват политически поръчки и се разчистват икономическия терен за кукловодите на Делян Пеевски!
България е на колене!
Бъни!ЦРУ!
148
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
HАПЪЛНО ЯСНО Е, ЧЕ В ЛИСТАТА НА ГЕРБ СА САМО ПОДДРЪЖНИЦИ НА ПАКТА ЗА МИГРАЦИЯ И НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, НА ПРЕНАПИСВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НА АНТИБЪЛГАРСКА ОСНОВА. КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ НЕ САМО ПОДКРЕПЯ ПРОСТАШКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДИКТАТОРА БОРИСОВ НО И ПРАЩА В БРЮКСЕЛ АНТИБЪЛГАРИ, КОИТО ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ, И ПРАЩА ТЕЗИ, ЗА КОИТО ГЛАСУВАТ ПАЛАЧИТЕ НА КМЕТ ИВАНЧЕВА, ЕДНА ДРЕБНА ЖЕНИЦА СЛЕДЯНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА ОТ СТО ЧОВЕКА И НЕ ВЗЕЛА НИТО ЕДИН ПОДКУП!!!!
147
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 1 година
другаря ви борисов,дали знае,какво означава паралелно.
146
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двете герберски евродепутатки са омъжени за чужденци кои интереси ще защитават нашите или на мъжете си как мислите...
145
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА - БОРИСОВ ИЗПОЛЗВА ПРОКУРАТУРАТА ЗА БУХАЛКА, ТАКА КАКТО ПРЕЗ ДЕВЕТДЕСЕТТЕ ГОДИНИ Е РАБОТИЛ С ДЪРВЕНА БУХАЛКА.

СЕГА ДВЕТЕ С КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПРИ ХЕКИМЯН УБИВАТ ГЕРБАВАТА ШАЙКА. РАЗГРОМ.
144
1
 
23
 
! Отговори
ЦЦ-Човек от Народа преди 1 година
абе Народе, къде е светилото на българското полит-разузнаване? Щирлиц от Годеч, Маьор Деанов от ВИВ, Широк Гъус и Мъде Хуйре, да ни се обясни, защо лидерът на БГ-конспирация е отсранен.Партийните гърбове са оставени без грам защита.Полит-сцената е подложена на дълбоки аномални-криминални разкрития, които не всеки може да осмисли, разбере и постепенно да опрости.Да за г-н Цветанов говориме.Къде е този човек, как дъщерите му се отнасят към изритването на баща им в глуха трета.
Един човек от народа
143
2
 
35
 
! Отговори
Донки Хот преди 1 година
Абе в Гърция намаляват ДДС-то и връщат на хората правото им на 13 пенсия. Нещо по въпроса?
142
2
 
16
 
! Отговори
ДО ДАСКАЛА преди 1 година
ЕДНО УТОЧНЕНИЕ ДАСКАЛЕ. НЕ Е БАЛКАНСКА, А ЧИСТО КОМУНДУРСКО-ГАНЬОВСКА, РОДНА ПРОПАГАНДА! НЕ ОБИЖДАЙ ДРУГИТЕ БАЛКАНСКИ НАРОДИ! НО ПЪК И МАТРЯЛА МОЖЕ ПО СЪЩАТА КОМУНДУРСКА ТРАДИЦИЯ ДА ВИКНЕ ВИСОКО: "ЗА НАШИЯ ВОЖД - НАЙ ГОЛЕМИЯ НОЖ".
141
2
 
25
 
! Отговори
Даскала преди 1 година
Най-долна пропаганда , но ЦИК е със завързани очи!Балканска демокрация!
140
2
 
33
 
! Отговори
БЕЛИ МАНАСИРИ преди 1 година
Продават се бели манастири с белите калугери - Депутатите!
139
28
 
5
 
! Отговори
нека ги е яд преди 1 година
Каквито и интриги да въртят руснаците, пак ще си останат суровинен заден двор на България.
138
5
 
33
 
! Отговори
По хитър селянин преди 1 година
и от Бай Тошо е! Вече легално си купува гласове, като обещава, че догодина пак ще санира блокове, така си купува гласове, но с нашите пари!
137
3
 
40
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 1 година
В навечерието на изборите толкова много лъжи!!!
136
3
 
16
 
! Отговори
Н.Й. ВАПЦАРОВ преди 1 година
До ХА-ХА-ХА !!!

- ОГРОМЕН ЗАВОД! - С ЯКИ БЕТОННИ ГЛАВИ!!!!!
135
1
 
18
 
! Отговори
ЩЕ СТРОИМ ЗАВОД! преди 1 година
До ХА-ХА-ХА !!!

ВАПЦАРОВ.............
134
5
 
52
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 1 година
Гледам скъпоплатените телевизии и не вярвам на очите си - завод след завод се откриват в България, път след път се строят...
Излизам на улицата после и виждам друга картина - обезлюдяване, бедност, застаряваща нация, множащи се роми ...

На очите си ли са вярвам или на медиите ?!
133
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паралелно с дипломацията крадете като за последно.Уж си намалихте субсидията на 11 лв.,а си взехте по 13.А в Германия/понеже са по-бедни от нас/тя е 0,50 евроцента.А в Швейцария/като още по-бедна/няма субсидии за партиите.И на всичкото отгоре искате да ви гласуваме.