Тръмп призова Apple да произвежда в САЩ, вместо в Китай

Американският президент с решение: Започнете да строите заводи!
128
Тръмп призова Apple да произвежда в САЩ, вместо в Китай
Снимка: БТА, архив

Американският президент Доналд Тръмп се съгласи с технологичния гигант Епъл (Apple), че евентуални нови мита върху китайски внос могат да оскъпят продуктите му.

Той обаче призова компанията да реши проблема, като прехвърли производството си в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

В туит днес Тръмп подкани концерна да изнесе производството си от Китай. "Започнете да строите нови заводи сега. Вълнуващо е!", написа държавният глава.

Администрацията на Тръмп наложи мита върху китайски внос за 50 млрд. долара и подготвя допълнителни мита до 25 процента върху китайски стоки на стойност 200 млрд. долара.

По-рано тази седмица Епъл, която произвежда голяма част от устройствата си в Китай, заяви в писмо до постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър, че митата ще оскъпят някои нейни продукти. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че съвсем скоро компаниите от технологичния сектор в САЩ, ще загубят доста голяма част от стойността си.
76
0
 
1
 
! Отговори
Той преди 5 години
До Бож. Те просто ще направят малук завод в САЩ за да покрият нуждите на страната и да не се налага да правят внос. За целия останал свят стоката ще си остане от Китай-:)
75
1
 
4
 
! Отговори
Тихомир преди 5 години
Браво на всички американци, китайци, руснаци и европейци. Да са им честити постиженията в икономическо, военно, социално, спортно и всякакво равнище. Браво и на вас "българи" които само си лаете за или против САЩ, Русия, Китай, ЕС... Но не прочетох един да напише нещо за България и как ние да сме добре.. Разберете че на всички изброени им е през *** за нас, а вие им ближете т*шаците...
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха ! Икономикатае проста наука ама не еза прости хора . Не пишетеглупости . Нито един американскиикономист не знае какво ставав Китай . Но е факт че вкласацията на най-мощнитебанки първите четири места саокупирани от китайски банкии после в десятката има още няколко . Тръмп просто ще забавино не може да промени нещата .
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Китай може да се произвеждат неодимови магнити.
72
2
 
2
 
! Отговори
Батко преди 5 години
Колко пък да струват тия заводи?Все пак Apple се блъскат в гърдите, че са фирма за 1 000 000 000 000$ Могат да си строят по един завод на година лато консуматив
71
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Вдига митата при положение,че над 70% от американските производители произвеждат в Китай ?Доколкото аз лично ги виждам нещата,всичко това ще се отрази негативно най-вече на американския потребител който ще започне да плаща за същите стоки 2-но,че и 3-но.Например маротонки найки от 50$ ще скачат от раз на 130$.Но каквото са си гласували,същото и ще получат.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 iPhone-а беше два пъти по-скъп от всичко без Blackberry преди 9 години. Това не попречи особено. Когат питаха "ама що е толкова скъпо", те има казваха, Скъпо, спрямо кое? Ние нямаме аналог !!! Ние сме гениални, магически и прекрасни !"
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На американците не им пука, когато чуят, че хората блъскат по 14 час на по 29 дена в мессеца, за по 1 долар на час. Ако някойс е запита му казват - "Ми ти ко бе ? Искаш телефона ти да е по 800 долара, вмсето 600 долара от опертора ли ?". И свичко рпиключва. Щом е по-евинкУ няма значение, кой умира заради него ...
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МухахаИ е възможно цялата америка да се вдигне срещу него, защото ще осъзнаят, колко по-скъпо им излиза производството там.
67
4
 
22
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Напълно е възможно ТрУмп да спре търговията с Китай. Във възможностите му е да вдигне митата и да направи цените на стоките идващи от Китай неприемливи. Възможно е и да накара бизнеса да построи заводи в САЩ . Основния въпрос обаче е : КАК TРЪМП ЩЕ НАКАРА ТИЯ XXXXXL размер американци да работят в тези заводи . Лесно е да развяваш флаг и да "се гордееш" със САЩ как е станал ВЕЛИК, ама да замениш евтини малки китайски пръсчета със скъпи американски кебапчета ........Тръмп отива на кладата . Ха
66
1
 
16
 
! Отговори
SS преди 5 години
Преди години един друг американски президент събра големите индустриалци и бизнесмени и ги попита какво е нужно за да се завърне производството от Китай в САЩ.Отговориха му ,че е невъзможно да се съберат на едно място 50 000 инженери и 200 000 работници които за няколко дена да сменят от едно производство на друго. Просто нямат такъв ресурс
65
1
 
21
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Само дето вече и китайците искат американски заплати, пък и разбраха, че оризът е само гарнитура. ;-)
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайци и иновации - ха-ха! Само ако са крадени.
63
8
 
16
 
! Отговори
Това да се чете преди 5 години
Този призив звучи- произвеждайте в Америка , за вътрешна употреба , защото никой по света няма да ги купува, поради не конкурентната им цена. Защото в щатите почти всички стоки са с азиатски произход.
62
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро роботи ще правят айфоните и няма да има нужда от евтини малки китайски пръсчетаТе и сега ги прават роботи. Ти да не си мислиш, че китаец с поялник е висял над iPhone- а ти. Но има технологични и иновативни процеси които се изпълняват от хора и са в пъти по - евтини от американските.
61
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро роботи ще правят айфоните и няма да има нужда от евтини малки китайски пръсчета.
60
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 94Само дето Детройт отдавна фалира и произвежда само американски москвичи бе льльо...
59
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА в Детройт започвайте да строите заводи за автомобили! Ха...ха..---------Какво да им строим бе колхозник, те са построени.
58
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така, време беше някой да сложи спирачка на жълтите !