Против абортите: Хиляди испанци излязоха на улицата

Демонстрантите скандираха "Да на живота!"
25
Против абортите: Хиляди испанци излязоха на улицата
Снимка: БТА

Няколко хиляди души се включиха днес в демонстрация в центъра на Мадрид против абортите, предаде Франс прес.
Скандирайки "Да на живота!", демонстрантите преминаха по улица Серано до вратата Алкала, където пуснаха стотици зелени балони "в памет на неродените деца", по думите на организаторите.

Абортът трябва да бъде забранен - още от зачеването съществува живот, независим от майката, който разполага с всички права, заяви пред АФП една от участничките, Алехандра Антон, 32-годишна медицинска сестра, дошла заедно със съпруга и двете си деца.

Шествието под лозунга "Правото на живот е за всички без изключение" бе организирано по призив на платформата "Да на живота".

Според закона, гласуван от левицата през 2010 г., жените в Испания имат право на прекъсване на бременността през първите 14 седмици. Консервативната Народна партия лансира през 2013 г. проект за рестриктивна реформа, свеждаща правото на аборт до няколко ограничени случая, но полемиката, която последва, я принуди да оттегли проекта си.

Днес генералният секретар на партията Теодоро Гарсия Егея се включи в демонстрацията, за да защити "живота, майчинството, бъдещето на Испания, бъдещето на семейството", както заяви той пред пресата.

Докато левицата продължава да защитава правото на аборт, лидерът на Народната партия Пабло Касадо предложи връщането към закон от 80-те, по-рестриктивен от сегашния. Крайнодясната партия Вокс, който според социологическите проучвания ще влезе в парламента за първи път на следващите парламентарни избори, предлага абортът да бъде изключен от системата на общественото здравеопазване.

Изборите предстоят на 28 април и според сондажите Социалистическата партия на сегашния премиер Педро Санчес ще излезе начело, но Народната партия , либералите от "Сиудаданос", и партията Вокс може да обединят депутатските си места, за да сформират коалиция на десницата и крайната десница, посочва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До петия ден след зачеването поцърковни норми на плода не е даденДух.След това ,грехът си търси своето.Преди нераждаха,за да е девица,амисега.Мъжът няма психика, щото едно,че му я отнеха,друго- неговата констру-кция е да не го закача властта,щото сампо себе си създава такава.Друга тема екогато му предоставяш възмо-жности (ист.конв.) и това затваря него-вото разбиране и владеене на живота.В момента ,технологично и егоистичного прави само Борисов.Нищо лично,ное част от пейзажа
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в края на краищата жената е тази ,която износва плода и неин е избора дали да го износи докрай,до 3 тия месец доколкото зная е допустим аборта след това е рисков.Никой не може да задължи човек да се размножава ако не иска,считам,че до 3 тия месец абортите са допустими и ембриона все още не е човешко същество.Да това определено пренебрегва желанието на мъжа,но и от него зависи да направи детето желано,след като явно жената не го желае значи партньора не става за родител според нея
18
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако 100 българки родят и Борисов гледакак умират децата,дали ще е същото.Щото до войната и след нея,раждаха по5-10.Тогава защо оживяха.Неще самомокри тениски -недават живот ,или да си балалйкаме.
17
12
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Абортите убиха европейската нация.
16
13
 
10
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Законно или не, аборта е убийство.
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българката неражда щото държавата недава перспектива.Т.е. детето ще загине.Мохамеданите недават развод и раждатмакар и с малко ум.Ромите раждат,неза-висимо от социалната конструкция.Грубо казано, българинът го е страх даумре.Българката иска гаранция,инак не.Значи вече истинска всеотдайна любовняма.На българката неработи чипа.
14
12
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Кое му е сложното да дадете бебето за осиновяване?
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Допустимо е да се нарежда на жените могат или не могат да абортират само ако въпросните нареждащи имат намерение да плащат издръжка за въпросното нежелано дете. В противен случай- да си гледат работата.
12
13
 
11
 
! Отговори
това е убийство преди 5 години
против абортите! вече всички може да си позволим кондоми, че и безплатно се раздават! абортите да са позволени само в случай на изнасилване!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
населението е яко затъпело .... отчаян съм вече
10
12
 
8
 
! Отговори
Ами преди 5 години
До 10 и останалите с минуситеНаселението в белите държави намалява. Контрол на раждаемостта трябва да има само в страните от Третия свят.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средновековие!То щото Земята може да храни още. Простотия
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Против аборта, против даването на деца за осиновяване, против скапаните родители ...Ем да, ама не може да смесиш всички тея неща. Не можеш да накараш човек, да е добър родител. Може да го съдиш, да го сочиш с пръст, но не всички стават за родители. Някой от тях, понякога нямат и възможност, да са родители.От друга страна, не може да дадеш детото си, на сестра си примерно, както е ставало много често, самодопреди 60-70 години.... Еми не става. Не се месете на хората.
7
2
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Да и имаме проблемите на испанците. Надвили са си бая отдавна на масрафа, не ги мислете.
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска, да си абортира. Да измислят някаква технология и да прехвърлят фетусите на протестиращите, та те да си ги износят ..
5
13
 
6
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Те дори настояват за специални закони за себе си на базата на 30-та убийства на жени, докато в същото време извършват стотици пъти повече убийства.
4
21
 
13
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Абортите показват двойните стандарти на феминистките. При положение че в България се извършват едва 30-на убийства на жени годишно, феминистките наричат всички мъже "убийци", "насилници" и т.н. От друга страна те казват на десетките хиляди легални убийства на бебета ( аборти) "репродуктивни права"
3
29
 
9
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Трябва да се правят аборти само по мед. причини. За съжаление мнизинството от тях са по избор. В България са се правили по над 100 000 аборта годишно преди '89 г., а сега по 20 000-30 000 годишно. Нежеланите бебета трябва да се дават за осиновяване.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луда работа. Този свят се е побъркал.
1
18
 
10
 
! Отговори
м дааа преди 5 години
прави са донякъде, защото някои жени започнаха да използват абортите , като противозачатъчно средство.