Чудото е факт! Благодатният огън слезе в Ерусалим

Християните вярват, че запалването му е свръхестествено
Обновена: 27 апр 2019 15:23 | 27 апр 2019 15:21, Веселина Йорданова
82
Чудото е факт! Благодатният огън слезе в Ерусалим
Снимка: архив, Ройтерс

Благодатният огън слезе в църквата "Възкресение Христово" в Ерусалим – мястото, където според Светото писание е бил разпънат, погребан и после е възкръснал Исус Христос.

Още по темата
Православните християни вярват, че запалването на свещения огън става по свръхестествен начин. В първите минути след възпламеняването си той има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.

Огънят ще бъде пренесен в различни точки на света, за да може хиляди вярващи да се докоснат до светото чудо.

За 15-а поредна година Благодатният огън ще бъде пренесен днес от Йерусалим в България на Велика събота от българска църковно-държавна делегация, в която за първи път пътува и епископ от Северна Македония.

Българската делегация се води през тази година от Старозагорския митрополит Киприан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ДодоТИ бъркаш!..Знаеш ли какво "празнува" Православната ни Църква на Първи Януари?-"ОБРЕЗАНИЕ Господне"Не виждам защо трябва да си затваряме очите,че Исус е бил евреин?ПО РОЖДЕНИЕ.Но по Дух и СЪЩНОСТ,Той е бил ДАЛЕЧЕ от евреите!!!!..Бил е въплатен в човек Божия Промисъл...разбира се,смотаните побързаха да Го разпнат и така ,макар и борейки се против Него,всъщност улесниха Задачата Му.Вместо да "избодат очи",мизираблите "изписаха вежди"..За което аз лично съм им благодарен..
60
1
 
3
 
! Отговори
Додо преди 4 години
До ЖБъркаш, не е бил.
59
3
 
2
 
! Отговори
Ж преди 4 години
ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ ИСУС Е БИЛ ОБРЯЗАН И НЕ ЯДЯЛ СВИНСКО МЕСО.....ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ В КОРАНА ИМЕТО МУ Е-ПРОРОК ИСА.....ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ МЮСЮЛМАНИТЕ И ЕВРЕИТЕ СЕ ОБРЯЗВАТ И НЕ ЯДАТ СВИНСКО.....
58
1
 
5
 
! Отговори
до 67 преди 4 години
До АнонименИстинската вяра се стреми към братска любов ,единение и разбирателство , на не към почти 1000 годишна схизма и разделение на християнския свят! Фактът че празнуваме 2 Великдена означава че нещо не е наред .
57
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИСТИНСКАТА ВЯРА Е ПРАВОСЛАВИЕТО!
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То от много игра с огъня виж кво стана в Шри Ланка. Мама ме е учила, че който си ихрае с огъня, вечерта се напишква.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
59 можеш да се обърнеш към всеки един православен духовник, който ще ти даде отговор защо не евреите могат да не се обрязват. Показваш завидно невежество присъщо за мюсюлманин зубкал,зубкал пък мисловна дейност - 0
54
4
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Вие гърците сте били част от Римската империя.Нищо не сте съдали,айдуци.
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес пътувах малко из страната и видях, че доста миряни ги бяха изкарали на паша. Явно да са сити, като тръгне да завъзкръсва стопанинът им.
52
8
 
11
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Не разбирам нашите православни християни.Иисус е бил обрязан и не е консумирал свинско месо.Защо нашите християни не вървят по стъпките на Иисус?
51
13
 
8
 
! Отговори
Опс преди 4 години
Ако имаше Бог днес България нямаше да е като бунище и народа нямаше да робува в Европа.Така че кой разбрал-разбрал.
50
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия миряни щом един огън смятат за чудо... И всяка година уж все възкръсва дърводелецът, пък на следващата - "*** той пак умрял ***".
49
13
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Много прости и ограничени хора!Като не вярвате в Бог не пишете поне глупости !Идва видов ден за всеки и всичко!Съваршени човечета!Не коментирайте неща отвъд границите на малките си мозици,закарняли и промити!*** народ,*** като мухи,избивате се по пътищата живеете мизерно,безпътни ,деградирали евтини консуматори,маргарин,чалга,евтина бира и фалшиф хляб-това е животави!!!!
48
12
 
13
 
! Отговори
Православен мюслим преди 4 години
Безработният поп и козлетата кръщаваПо-далеч от църквата - по-близо до богаСръбски поговорки
47
8
 
21
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да се радваме на чудото, което се случи и тази година!
46
18
 
4
 
! Отговори
Сананяху преди 4 години
Сабат Шалом Гоим!!
45
21
 
24
 
! Отговори
Stelianos Lazaridis преди 4 години
Аз като грък, не вярвам във самозапалването на факлата..Бил съм в Църквата на Христос в Иерушалом (това е дума съставена от гръцка и еврисска дума = значи Свещен Мир ).От 1700 години ние гърците сме създали и управляваме тази църква, от самото построяване на църквата от самия Константимос Мегас и майка му Хелени , която е гъркиня .Те са построили тази църква .Там се влиза в една дупка или малка пещера, и патриарха на Йерасалим които е грък, пали факлата вътре .Няма никаккъв Божии Огън .
44
11
 
5
 
! Отговори
бездомен християнин преди 4 години
да живее Сатаняху - Той прави Израел Велик Отново!!
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До От ДругитеДа твоя Господ такива ни е направил всъщност той е направил само телата, а Луцифер е дал на човека свободна воля и безсмъртна душа и да си живеем както си искаме айде бегай се кланяй на ГОСПОДаря си и остави свободните хора на бира.
42
12
 
11
 
! Отговори
От Другите преди 4 години
Човеци,живота ви е кратък и болезнен,засрамете се!Вие сте едно нищо,и капка вода може да отнеме дахът и живота ви!Невежеството често облича одежда зашита със скъсаните конци на псевдо науката ви!