Закъсня ли визатата на папата и неговото послание за мигрантите?

Има ли посещението му рекламен ефект?
6 май 2019 12:00, Нели Христова
34

Закъсняло ли е посланието на папа Франциск относно мигрантите в България? Според лужебният премиер в периода 1994-1995 г. Ренета Инджова, отговорът е "да".

Още по темата

"Папа Франциск никога не отива на посещения без да има мисия и да отправя послания. Първото му послание е въпросът с отварянето на вратата на България за мигранти. Това послание идва доста закъсняло", заяви тя.

Тя подчерта, че посланията съответстват на природата на католицизма, но би трябвало да влезе осъждане на причинителите на тези процеси. А това не е било казано от папата.

Инджова е на мнение, че смисълът на посланието на папата е насочен към икономическите мигранти. Тя отбеляза, че посещението му има рекламен ефект и международно ехо.

"Ще има още едно послание. Става дума за Северна Македония. Там българската власт има още един проблем - с признаването на македонската църква. Посланието, което се предполага, че ще бъде отправено, е чрез БПЦ и Светия синод да стане одобрението на раждането на новата църква. А нашият премиер да стане първи сред Балканите", обясни Инджова в "България сутрин".

"От 5 години пак сме в хибридна война. Дълбоко се съмнявам, че българските политици осъзнават това, което съвременната военна доктрина изисква от тях. Изповядваме много архаична представа за сигурност и бойно достойнство", посочи бившият служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПОСЛЕДНИ НОВИНИДопълнение - и множество къщи за гости
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Papata da otide v arjentina da spasava maduroNa bg emigranti ne trabva a i te ne idkat da ostavat slsva bogu na bg trabva dostoini eu pensii saplati i korupzionnite kradzi v datvora vsimsne na imotite im sa milioni kak stanha bigati ot zarvuli ne snam bes esizi bes iorasovanie politizi. U4itelka po ruski kmet na sofia kolko aoartm ima fandakova v sofia i dr ot gerb partisanskata vnu4ka debelata berta pavlova. Menda zeza krasavizite na gerb ujas
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама този папа (иначе толкова симпатичен човек) нещо много се е объркал къде се намира. Ние арабска и черна пап.лач не щем.Да вземе да иде в Саудитска Арабия и там да им отправи това послание за любов и приемане на бежанци от войните и мизерията.Онези ще го гледат като пребозали, ще настане неловко мълчание и после краля ще заповяда да го бичуват на площада...и накрая, за забава на тълпата, може и да му резнат динята.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат ли срам нашите управници да представляват най- бедната страна ? До кога ще крадат от народа по няколко милиарда , които се "губят" ежегодно ?!
27
0
 
21
 
! Отговори
тя преди 4 години
ББ -" цял свят следи папата и ще говорят за България " и говориха като казаха, че папата е на посещение в най- бедната европейска страна !
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи царете ни и от средновековието нищо не са разбирали,че и монарсите на 3тата българска държава също!Трябваше да дойде 21век и такива управници като Боко Айдука ,да се кланят на папата, и да го канят да посети България!Споменават и някакво католическо кардиналище което живело10год. в началото на 20век . в България ,после го избрали за папа,та го наричат "българския папа"!А не казват ,че като папа ,му беше забранено от бг политици, да припарва до Православна България!
25
1
 
12
 
! Отговори
Оня преди 4 години
Защо,не направите едно допитване,колко одобряват тази мюсюлманска сатана и колко го мирославят...
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Papa snae sa kakvo e doschal v bg neja jade kiseloto mleko na boiko no boiko na bg pendioneri i deza gratis mleko ne dava a papata da prezeni kak jivejat s 168 205 320Lv bg pensioneri koito imat tok voda lekarstva kolko kiselo mlako jadat boiko opravi si kg schte se orasnesch ot jadene pavlova i tja karaka4anov i dr debeli partiizi bkp ot gerb vida i pohodkara vi e ujasen tromavo. Selenduri bravo na simion kakvo pravi plevneliev s jurnal.vtorata jena nagada4a i dr
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Папата, с най-добри чувства, подаряваме Бойко и цялата му свита! Нека им подаде ръка и да ги прибере в кошарата!
22
0
 
28
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Папата няма да ми каже на мен дали да приема мигранти или не. Той затова ли дойде, да манипулира хората.
21
1
 
21
 
! Отговори
Да преди 4 години
На католиците им се падна за папа,не кой да е,А самия луцифер...От нас,обаче какво иска?
20
1
 
15
 
! Отговори
АЛО преди 4 години
ПАПИСТИТЕ--ОДЕТЕ ЛИЖЕТЕ И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТОЗИ БОРСУК-*** ПРОПАДНАЛА СТЕ КАТОЛИЦИТЕ
19
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не ви е срам - сега недостатъци ще му търсите на папата , всички разбраха- най- големият му недостатък- НЕ Е КОРУМПИРАН и не крие издънките на католическите свещеници, а сега го сравнете с когото си искате от нашите "богоизбраници" и.. никой не го е канил , това е визита ,планувана отдавна, а отиването му в Македония , що тъй никой от вас патриоти не протестира ,че едни продажници и смениха името, не е случайно
18
0
 
27
 
! Отговори
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ преди 4 години
Днес рано сутринта Папата е осветил няколко апартамента и няколко тераси.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още други ще кани ли банкянския *** да ни нареждат кои да търпим и какво да правим в собствената си държава? Той, че е слуга на многото си господари нас не ни вълнува изобщо!
16
2
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Щом и папата осети,че наш Бойко е податлив ***,много ни е подценил...останалите.
15
1
 
29
 
! Отговори
Ето моето преди 4 години
Послание до Папата и ГЕРБ : Всички мигранти и бежанци да отиват във Ватикана , ок :) не се правете на много добри и широко скроени, никой не ви вярва.
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е закъснял този с бялата рокля. И без това в цялата страна му се кланят 5-6 села около Пловдив и още няколко около Лом. А, забравих и едно селянче от Банкя много го обича, ама мнението на всички изброени няма никакво значение.
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези послания да си отправя някъде другаде. Ние не ги искаме, но властта ги прибира тука без да пита народа.
12
1
 
32
 
! Отговори
Хайде нема нужда преди 4 години
Можем ли да му ги пратим мигрантите във Ватикана? Ще съберем пари с СМСи за транспортните разходи