Западът "да не пипа с черните си ръце Хонконг"

Реакцията бе провокирана след седмици на протести
Обновена: 19 юни 2019 19:31 | 19 юни 2019 19:25, Нели Христова
21
Западът "да не пипа с черните си ръце Хонконг"
Снимка: Reuters

След седмици на протести, целият свят следи какво се случва в Хонконг. Но външният министър на Китай Ван И не е доволен от цялото това внимание. Той заяви, че Хонконг не се нуждае от намесата на "черните ръце" на западни сили, които се опитват да подкопаят сигурността на този китайски административен район, съобщават от БТА.

Демонстрациите срещу проекта, който ще позволява жители на Хонконг да бъдат пращани във вътрешността на Китай, за да бъдат съдени, бяха съпроводени от най-голямото насилие откак бившата британска колония бе предадена на Китай през 1997 г. Администрацията на територията замрази законопроекта, но вчера нейният ръководител Кари Лам отказа да обяви, че той ще бъде оттеглен завинаги.

Първият дипломат на Китай каза, че предложеният от хонконгската управа законопроект "напълно отговаря на интересите на народа на Хонконг" и че правителството в Пекин официално е изразило подкрепата си за него. "Онова, от което трябва да се защитим, е, че някои западни страни се възползват от въпроса, за да създават проблеми и да подтикват опозицията в опит да бъде унищожена социалната стабилност и прилагането на принципа "една страна, две системи"", каза министърът. "Трябва да кажем на висок глас: махнете черните си ръце. Хонконг е вътрешен въпрос на Китай. Не се нуждаем от вашата намеса тук. Хонконг не е място, където да си разигравате коня", заяви китайският външен министър Ван И, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Египет ли.А бе клоун Поанкаре знаеш ли кой е ако не знаеш отивай се скривай.
18
4
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
".Математиката е започнала в Древна Гърциия после западна Европа другото е бла бла."Всички древногръцки бащи на история, философия, математика и така на татък до един са учили в Египет, дори сами си го признават. Те създават преподаването на цели класове, докато на Изток и в Египет, както и до днес за определени занаяти, системата е била учител-чирак. Гърците не измислят почти нищо, но го популяризират . Друг е въпроса, че древните гърци не са били точно европейци а преселници от близкия изток.
17
15
 
5
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 4 години
Китайските камилари нямат полезен ход *** са на дърво.Американските санкции ще ги заличат от картата на Земята.Ако нещо стане с Америка пак те ще го отнесат.
16
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Язък им за барута и за компаса, като до Япония не са могли да стигнат. А руснаците и те ли китайски барут и компаси ползват или са си изобретили техни си барут и компаси?
15
10
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Важното е че бездимният барут е открит от французите 8мм патрон Льо.Бел.Той променя историята димният барут отдавна не представлява интерес.Математиката е започнала в Древна Гърциия после западна Европа другото е бла бла.
14
6
 
20
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Тази мантра с технологиите е толкова ***, подходяща за деца в детската градина. Само който не е учил история не знае, че технологиите от най-ранно време са пътували от изток на запад. Китайци измислят барута, математиката и алгебрата я измислят и обособяват араби, арабските цифри са всъщност индийски. Запада наваксва след античността през средновековието, след което в Европа се правят огромни открития, всичките технологии на САЩ са откраднати или направени от емигранти. Какво ревете не знам
13
2
 
9
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
Не ми трябва да виждам по- далеч от носа си. Там където живея виждам смяната на расите на метър от мен. Нищо, че средната заплата е 4000 Евро.
12
1
 
0
 
! Отговори
До професора преди 4 години
Колелото не е от Африка!А от къде е, от Лондон ли е?
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Невъзвращенец Хах ... какви сънища сънуваш, несбъднати ! Някои хора не виждат по-далече от носа си .
10
10
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Китай няма шанс застарява и нема жени.Важното е само едно Алзасс и Лорен са фрески земи а скоро и Валония въпросът е затворен!
9
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само че Ван И да не забравя, че Хонконг във всяко едно отношение е дело на "черните ръце на запада" а не на Китайската народна република. Прав е 8. И там е така - китайци отиват и се заселват в Хонконг, а не от Хонконг да "бягат" в Китай . В Европа - бежанците бягат на запад, не на изток ! :) В Южна Америка - бягат от Венецуела към САЩ а не в обрата посока ... Що така бе , другари социалисти ?
8
3
 
15
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 4 години
До Тодар ПравешкиАбсолютно си прав. Давам пример със САЩ в която по последни данни(Информация от преди няколко дни на Световната Банка и обявена от DW) има близо 46,2 милиона крайно бедни като голяма част от тях са бездомници.
7
11
 
11
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Какво нещо само.До скоро имаха една дума за ориз и ядене, като се срещаха се поздавяваха с "чефан ла" в превод - "ял ли си?", а сега...Все пак да не забравяме, че все още имат двеста милиона души работещи за една паничка ориз на ден!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Колелото не е от Африка!
5
9
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
добре, че запада умира !
4
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците добре са подредили западняците!
3
13
 
19
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
Технологиите трябва и винаги са били общодостъпни. Тях не може да ги скриеш, който има акъла да ги изкопира и пресъздаде, нека го прави. Иначе по тая логика нека първите хора в Африка да патентоват колелото като лично тяхно изобретение и да накарат Мерцедес и другите да правят коли с квадратни гуми. Разберете най- накрая, че най- големите тирани са тия от Запада и НАТО, а не жълтурите или ***. Неслучайно арабите така ще им го набият, че няма да остане бял човек в Европа след 100 години.
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тепърва ще почне да се чува гласа на китайците все повече и повече. не случайно са дупе и *** с Раша.
1
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие с жълтите бедни ръце технологията на запада. Това ви показва тръмп. До кога мислите, че света ще мълчи?